Appartement 6

9203 Drachten - € 379.000,-

Bekijk alle 13 foto's

De Molenaar, appartement 6: met terras.

Een unieke kans doemt op aan het Moleneind ZZ 95, waar de rijke historie van scheepswerven plaatsmaakt voor een nieuw hoofdstuk in wonen. Montagne Ontwikkeling en Lont slaan de handen ineen om het voormalige kantoorpand van Accolade om te toveren tot een prachtig residentieel complex met maar liefst 20 appartementen. Dit schitterende project biedt een mix van 11 luxe appartementen voor de verkoop en 9 appartementen voor middenhuur, zodat iedereen kan genieten van deze unieke locatie aan het water. Heeren 3 Architecten uit Heerenveen heeft een fantastisch ontwerp gemaakt met oog voor detail en duurzaamheid.

Appartementen
De 20 appartementen zijn verdeeld over de begane grond, eerste en tweede verdieping. Het complex heeft een eigen private parkeervoorziening waardoor elk appartement beschikt over een eigen parkeerplaats en een ruime berging.

Elk appartement op de begane grond heeft een eigen voordeur aan de buitenzijde en een mooie afgeschermde buitenruimte. De appartementen op de verdiepingen zijn allemaal te bereiken met een lift. De appartementen op de tweede verdieping zijn voorzien van een dakterras.

De woonoppervlaktes variëren van 75 m² tot 100 m² woongenot met een royale woonkamer en 2 slaapkamers. Met uitzondering van appartement 17, deze is voorzien van 1 slaapkamer. 
Het complex heeft uitzicht over de Drachtstervaart.

Molenhof
Ontdek de betekenis achter de naam Molenhof – een eerbetoon aan de rijke historie van deze plek. Hoewel de straat waar we op uitkijken bekend staat als Moleneind, herinnert de naam Molenhof aan de molen die hier ooit stond, meer dan 200 jaar lang. Hoewel de molen al lang geleden is afgebroken, blijft de naam Molenhof ons herinneren aan het verleden.

De molen van Bolleman
Op deze historische plek stond tot 1921 de indrukwekkende houtzaagmolen genaamd ‘t Goet Vooruytsigt, gedreven door de familie Bolleman. Wat begon als een pelmolen in 1717, transformeerde na 1750 tot een veelzijdige zaag-, eek- en volmolen, en volgens overlevering zelfs een papiermolen.
In 1826 gaf Jan Binnes Bolleman de molen de naam ‘Goet Vooruytsigt’ en de molen werd een kenmerkend onderdeel van het landschap. Helaas kwam in 1921 het einde voor de molen, maar de erfenis van de familie Bolleman leefde voort in hun houthandel die tot het midden van de 20e eeuw op deze locatie actief bleef.

Op dezelfde plaats bevond zich ook een bijzondere vijver, bekend als het balkengat, waar gekapte bomen werden verzameld voordat ze werden verzaagd. Een plek doordrenkt van geschiedenis, waar het verleden zich vermengt met het heden.

Het Moleneind
Voor ons ligt de Drachtstervaart, die eindigt bij het carillon. Deze vaart is pas in 2015 opnieuw uitgegraven, maar de oorspronkelijke dateert uit 1641. Deze vaart werd gebruikt voor het transport van turf vanuit Smallingerland naar Hollandse steden. Hier ontstond het huidige Drachten, waar de vaart de weg tussen Noorder- en Zuiderdrachten kruiste. Het Moleneind wordt beschouwd als het oudste industrieterrein van Drachten, waar veel industrie is verdwenen of verplaatst, maar fabrieken zoals Dunlop en de duimstokkenfabriek van Schuil zijn er nog en Philips grenst met zijn terrein ook nog aan het Moleneind.

Heb je interesse in dit project? Neem dan contact met ons op.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 379.000,-

Bouwvorm

Soort object
Appartement
Soort appartement
benedenwoning
Liggingen
in centrum

Indeling

Woonoppervlakte
94 m2
Inhoud
246 m3
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
1
Aantal verdiepingen
1

Energie

C.V.-Ketel
Intergas
Bouwjaar C.V.-Ketel
2024
Combiketel
Ja
Brandstof
gas
Eigendom
eigendom

Buitenruimte

Tuin
geen tuin

Bergruimte

Schuur / Berging
vrijstaand hout
Voorzieningen
voorzien van elektra
Isolatie
geen isolatie

Parkeergelegenheid

Garage
geen garage

Dak

Soort dak
plat dak
Materiaal dak
bitumineuze dakbedekking

Voorzieningen

Voorzien van elektra
Ja
Ja

Kaart

Buurt

Lees meer over In 8 stappen naar een nieuwbouwhuis

In 8 stappen naar een nieuwbouwhuis

Lees meer over Van nieuwbouw naar huur en verkoop

Van nieuwbouw naar huur en verkoop