1. Home
  2. Veelgestelde vragen zorgwoningen

Veelgestelde vragen zorgwoningen

Hier kunt u onze meest gestelde vragen lezen. Zo bent u goed voorbereid als u zich inschrijft voor één van onze zorgwoningen.

1. Hoe kan ik mij inschrijven voor een (zorg)huurwoning?
Op onze website kunt u aanbod bekijken. Ziet u een woning waar u zich voor wilt inschrijven? Klik op de woning en vervolgens op de button ‘Inschrijven voor deze woning’ rechtsboven aan de pagina. Vul het inschrijfformulier volledig in en verzend.

2. Ik heb nog niets gehoord. Is mijn inschrijving goed ontvangen?
Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u een e-mailbevestiging waarin wij u mededelen dat wij uw inschrijving goed hebben ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen? Dan is er misschien iets mis gegaan. Neem dan contact met ons op.

3. Verdien ik genoeg om in aanmerking te komen voor een huurwoning?
Om in aanmerking te komen voor één van onze (zorg)huurwoningen, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kunnen per woning verschillen en staan vermeld bij de woning op onze website. Houd hier rekening mee alvorens u zich inschrijft.

4. Werken jullie met wachtlijsten?
Wij werken niet met wachtlijsten, wel houden wij een lijst van belangstellenden bij voor iedere locatie. Per e-mail houden wij u op de hoogte van het huuraanbod op de locatie(s) waarvoor u zich heeft ingeschreven. Zodra wij een huurwoning beschikbaar krijgen waar u op wilt reageren dan dient u dit binnen de reactie termijn te doen. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

5. Hoe lang duurt het voordat ik bericht krijg of ik in aanmerking kom voor een (zorg)huurwoning?
Na het sluiten van de reactie termijn maken wij een selectie uit de reacties die wij hebben ontvangen voor een bepaalde (zorg)huurwoning. Het moment waarop u zich bij ons ingeschreven heeft is leidend. Dat wil zeggen, degene die het langst ingeschreven staat en aan alle voorwaarden voldoet, kom in eerste instantie voor de woning in aanmerking. Het komt voor dat er meerdere reacties voor een woning binnenkomen. Heeft u nog niets van ons gehoord? Dan bent u helaas nog niet aan de beurt. Mocht de woning verhuurd zijn, dan ontvangt u hiervan per e-mail bericht.

6. Kan ik op voorhand een (zorg)huurwoning bezichtigen?
Wanneer een (zorg)huurwoning wordt aangeboden aan de belangstellenden die ingeschreven staan, is het niet mogelijk om deze woning op voorhand te bezichtigen. Wordt de woning aan u aangeboden dan heeft u alle gelegenheid om de woning te bezichtigen.

7. Welke woningen krijgen jullie deze maand te huur?
Ons (zorg)huuraanbod is afhankelijk van de ontvangen huuropzeggingen, dit verschilt per maand. Wij kunnen dus ook niet met zekerheid zeggen wanneer er weer een (zorg)huurwoning beschikbaar komt in één van de locaties.

8. Kan ik huurtoeslag ontvangen?
Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Om in aanmerking te komen, mag u niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet al te laag zijn. Via deze link op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. U vult uw situatie in en ziet dan of u toeslag krijgt en hoeveel.

9. Moet ik een zorgindicatie hebben om in aanmerking te komen voor een zorghuurwoning?
Nee, dat hoeft niet. Het zorgvastgoed dat wij aanbieden zijn woningen waar u zelfstandig woont, wel met zorg en dienstverlening binnen handbereik. Heeft u behoefte aan zorg? Dan kunt u dit zelf regelen met een zorgaanbieder van uw eigen keuze.