1. Home
  2. Jouw woning Zorgeloos Verduurzamen?

Jouw woning Zorgeloos Verduurzamen?

Makelaardij Hoekstra maakt het mogelijk!

Door middel van het Duurzaamheidsrapport krijg je o.a. inzicht hoe je bijvoorbeeld een energielabelsprong van F naar A+ of B kunt maken en welke waardevermeerdering dit oplevert. Heb je een woning in Friesland en denk je aan verkoop? Neem contact op met één van onze makelaars en ga zorgeloos verduurzamen met Makelaardij Hoekstra. Meer inzicht voor jou en de potentiële kopers van je woning!

Waarom verduurzamen?

Jouw woning in Friesland op de markt zetten met label C, D, E, F of zelfs G? Het lage energielabel van je huidige woning kan een drempel vormen tussen verkoopwens en daadwerkelijke verkoop. Makelaardij Hoekstra helpt je graag die drempel te verkleinen met het unieke duurzaamheidsrapport. Deze handige tool vormt een ideale brug tussen vraag en aanbod. Steek met ons over, krijg kosteloos* inzicht in de duurzaamheidsmogelijkheden, verbeter de verkoopwaarde én versnel de verkoop van jouw woning.

Zodra je plannen hebt om je woning met laag energielabel in de verkoop te zetten, is dat een spannende, maar leuke tijd. En dat werkt twee kanten op: ook aspirant-kopers zitten in hun zoektocht naar een nieuwe woning vol met vragen, wensen en ideeën. Het Hoekstra duurzaamheidsrapport ter waarde van
€ 599,= biedt inzicht in duurzaamheid van woningen met een laag energielabel. Gewoon overzichtelijk weergegeven.

Mogelijkheden verduurzamen

Het lage energielabel weegt misschien op je schouders in de aanloop naar de verkoop. Laat Makelaardij Hoekstra dit gewicht wegnemen door inzicht te geven in de verduurzamingsmogelijkheden. Samen met De Hypotheker kantoren in Friesland en de Energie Inspectie maken we zorgeloos de overgang naar een duurzamere woning, nu of in de toekomst. Een vlottere verkoop, ruimere financieringsmogelijkheden en een hogere verkoopwaarde zijn het gevolg.

Grote of kleinere energielabelsprongen

Met het Duurzaamheidsrapport brengen we de mogelijkheden tot verduurzamen in kaart zodat jij de keuze hebt. De keuze om de verbeterpunten zelf (deels) door te voeren of het stokje over te geven aan de volgende bewoners. Een groot voordeel: doordat de duurzaamheidsmaatregelen inzichtelijk zijn gemaakt, weten de toekomstige bewoners waar de focus komt te liggen. Het hoe, wat, waar en waarom wordt uitgelegd in een overzichtelijk rapport. Dit ontvang je van jouw Hoekstra makelaar.

Je maakt grote sprongen op de ladder van duurzaamheid door nu al te kiezen voor bijvoorbeeld het isoleren van je woning, het laten plaatsen van HR++ ramen, plaatsing van een warmtepomp of zonnepanelen. Dit levert je direct een hogere verkoopwaarde en een hoger energielabel op. Je kunt het natuurlijk ook overlaten aan de volgende bewoners. Zij krijgen het rapport dan in handen en kunnen zelf kiezen welke duurzame stappen ze willen maken in de woning.

Hoe het werkt

Als je je woning in verkoop geeft bij één van de makelaars van Makelaardij Hoekstra komt Energie Inspectie een opname doen bij jou thuis. De gegevens van de woning en de te nemen maatregelen, die ervoor zorgen dat de woning stijgt op de ladder van het energielabel, krijg je aangereikt in een overzichtelijk (digitaal) rapport. Hierin staat ook wat de investering oplevert ten aanzien van de vraagprijs. Met de nieuwe hypotheekregels rond verduurzamen is het nu nog interessanter om de maatregelen (direct) door te voeren. Wat je ook kiest: jij houdt continu de regie.

Subsidiemogelijkheden

Naast de nieuwe regels rondom de hypotheek, zijn er diverse subsidiemogelijkheden. Dat maakt de drempel om te gaan verduurzamen een stuk lager. Dat is voordelig, want niet alleen zijn de langetermijnvoordelen van verduurzamen erg aantrekkelijk, ook – of juist – gedurende de verkoop van je woning pluk jij er de vruchten van. De Hypotheekkantoren in Friesland adviseren je graag over de subsidies en specifieke financieringsmogelijkheden bij verduurzamen van je woning.

Wist je dat aspirant kopers meer kunnen lenen als je je woning gaat verduurzamen?

Het maximale leenbedrag voor verduurzamen van je woning wordt gekoppeld aan het label van de woning. Dus hoe hoger het energielabel is, hoe meer je kunt lenen. Het is daarnaast ook een stimulans om je energielabel te verbeteren, want ook daarvoor kun je tegenwoordig meer lenen. Uiteraard met de voorwaarde dat deze extra lening wordt gebruikt voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Vraag De Hypotheker in Friesland naar jouw persoonlijke advies.

Heb je vragen over Zorgeloos Verduurzamen? Bekijk dan onze FAQ pagina met de meest gestelde vragen of neem contact op met één van onze makelaars.

* zolang de actieperiode loopt en je voldoet aan de actievoorwaarden.

Neem contact met ons op via 058 233 7 333

Wil je financieel advies over het verduurzamen van je woning? Neem contact op met het kantoor van De Hypotheker in Friesland bij jou in de buurt.

Contactformulier Zorgeloos Verduurzamen