1. Home
  2. Recreatiewoning in Friesland verkopen?

Recreatiewoning in Friesland verkopen?

Heeft u een recreatiewoning in Friesland en denkt u er over na om deze te verkopen? Dan is dit misschien wel hét moment. De huidige markt vertoont dan wel signalen van afkoeling, er is nog steeds sprake van krapte.

NVM Makelaars zag over het jaar 2022 dat het aanbod van recreatiewoningen toeneemt, maar dat de krapte-indicator landelijk uitkomt op 3,1. Dit duidt op een verkopersmarkt. In het Friese Merengebied is de markt voor verkopers zelfs nog gunstiger. In het Friese Merengebied is de krapte-indicator 2,7, wat duidt op een verkopersmarkt.

Prijs voor Friese recreatiewoning blijft stijgen

Recreëren bij het water is voor de bezitter van een recreatiewoning in Nederland het belangrijkst om tot rust te komen. Dat vertaalt zich ook naar de verkoopprijs van een woning aan of bij het water: deze ligt structureel hoger dan de vraagprijzen van woningen die niet aan het water liggen. Voor het waterrijke Friesland betekent het dan ook dat de prijzen blijven stijgen. Hoewel de prijzen historisch gezien erg hoog zijn, blijft een recreatiewoning volgens makelaars ook in 2023 een goede investering. Dat beaamt ook onze makelaar Chris Speerstra: “Na een kleine dip in de verkoopprijzen begin 2023, zien we de prijzen van recreatiewoningen in het vierde kwartaal van 2023 weer aantrekken.”

Friese recreatiewoning staat maar kort in de verkoop

De verkoper heeft nog steeds de touwtjes in handen, zeker in Friesland. Wie het te koop-bord in de tuin zet van een recreatiewoning in het Friese Merengebied, vindt gemiddeld in nog geen 100 dagen een nieuwe eigenaar. Landelijk ligt dit veel hoger. Ook werd in de meest waterrijke gebieden van Friesland gemiddeld in 50% van de gevallen boven de vraagprijs geboden. 

Maak nu een afspraak!

Friese Merengebied kent perfecte recreatie omstandigheden

De rust en de ruimte zijn belangrijke redenen om in Friesland een recreatiewoning te kopen. Vaak bij mensen die de drukte even willen ontvluchten. Chris Speerstra: “We zien veel mensen uit de Randstad die graag een recreatiewoning in Friesland kopen. Voor het water en het weidse, maar ook de gemoedelijkheid. Zuid- en midden-Friesland is goed bereikbaar via de A6 en A7, vanuit de Randstad ben je er vaak al in iets meer dan een uur. Dat is een combinatie die het goed doet.” Ook nu de fiscale omstandigheden minder aantrekkelijk zijn geworden, blijft Friesland trekken. “De hogere overdrachtsbelasting heeft even tot minder vraag geleid, maar we merken dat de aantrekkingskracht van het diverse Friesland het uiteindelijk toch wint.

Verschillende kopers

De mensen die op zoek zijn naar een recreatiewoning in Friesland lopen sterk uiteen. “We zien jonge gezinnen uit de Randstad die zich terug willen trekken uit de drukte, maar ook veel senioren die hier komen om te varen, te fietsen of te wandelen.” En Friezen? “Recreatiewoningen zijn zeker ook populair bij mensen die al in de provincie wonen. Vaak kopen ze een recreatiewoning op fietsafstand van huis, om in de weekenden en vakanties de dagelijkse sleur te doorbreken.

Makelaardij Hoekstra, verkoopspecialist recreatiewoningen

Met ons grote netwerk rondom de Friese meren en uitgebreide kennis en ervaring zijn onze makelaars ook de specialisten voor de verkoop, maar ook voor de aankoop van uw recreatiewoning. Ook op het gebied van regelgeving of de verhuur van recreatiewoningen staan wij u graag bij. Maak een afspraak via onderstaand formulier voor een vrijblijvend adviesgesprek met gratis waardebepaling van uw recreatiewoning.

Recreatiewoning verkopen via Makelaardij Hoekstra?
De voordelen op een rij:

  • De huidige markt blijft een verkopersmarkt, zeker ook in het Friese Merengebied
  • De prijs voor een Friese recreatiewoning blijft stijgen
  • Met ruim 30 jaar ervaring is Makelaardij Hoekstra een begrip in Friesland
  • Onze makelaars beschikken over een groot netwerk en veel ervaring
  • Van chalet tot vakantiehuis, van bungalow tot vakantievilla, bij ons kunt u altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek met gratis waardebepaling
  • We hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering en vertrouwen

Meer weten? Vul onderstaand formulier in. Een van onze makelaars neemt zo snel mogelijk contact op.

Huis verkopen? Wij nemen graag contact met je op.


Gratis waardebepaling aanvragen recreatiewoning