1. Home
  2. FAQ Zorgeloos Verduurzamen

FAQ Zorgeloos Verduurzamen

Vaak gestelde vragen over verduurzaming woning

Hoe werkt het?

Zodra je de verkoop van je woning bij Makelaardij Hoekstra hebt ingezet, wordt het duurzaamheidsrapport door jouw makelaar bij Makelaardij Hoekstra in gang gezet. Energie Inspectie komt bij je langs om een opname te doen. Aan de hand hiervan krijg je een (digitaal) rapport aangereikt waar de verbeterpunten met betrekking tot verduurzaming in zijn opgenomen.

In een oogopslag is zichtbaar wat de mogelijke investering oplevert ten aanzien van de vraagprijs. Handig, want je hebt nu inzicht in de mogelijkheden tot verduurzamen, maar houdt zelf de regie.

Waarom een Duurzaamheidsrapport aanvragen?

Woningen met een laag energielabel die in de verkoop staan, leveren tegenwoordig de nodige vraagtekens op bij aspirant-kopers. Een dergelijke woning kan al gauw als ‘te veel werk’ bestempeld worden. Zonde! Want met het juiste inzicht, is verduurzamen niet moeilijk.

Kies je ervoor deze maatregelen door te voeren, dan levert dit je direct een hogere verkoopwaarde op én een snellere verkoop. Je kunt er ook voor kiezen het rapport door te geven aan de volgende bewoners. Voor hen is het nu duidelijk wat er moet gebeuren. Een compleet en inzichtelijk plaatje dat de drempel tot verduurzamen verlaagt, waardoor jouw huis niet voorbij wordt gelopen.

Wat kost een Duurzaamheidsrapport?

Je ontvangt het duurzaamheidsrapport en het energielabel kosteloos indien je je woning bij Makelaardij Hoekstra in verkoop zet. Dit vertegenwoordigt een waarde van maar liefst €599-. Dan is de keuze snel gemaakt. Na de actieperiode betaal je de daadwerkelijke kosten van €599,- inclusief BTW.

Voor wie geldt deze actie?

Voor woningbezitters met een energielabel lager dan label C met plannen om zijn of haar woning in Friesland in de verkoop te zetten. Steek gerust je licht op bij één van onze makelaars: zij adviseren je graag over ons Duurzaamheidsrapport. Heb je energielabel C en wil je je huis verkopen en verduurzamen, dan laten we je natuurlijk niet in de kou staan. Neem ook dan contact met ons op.

Wat staat er in een duurzaamheidsrapport?

In de scan, die je (per mail) uit handen krijgt van de makelaar die jouw woning behartigt, staat alles wat je moet weten over de verbeterpunten en mogelijke energielabelsprongen met betrekking tot het verduurzamen van jouw woning. Er staat bijvoorbeeld met welke verduurzamingsmaatregelen je van label F naar B klimt. En andere handige en duidelijke informatie voor jou.

Hoelang duurt het proces?

Na het in verkoop geven van jouw woning bij één van onze makelaars in Friesland heb je binnen circa 21 werkdagen een Duurzaamheidsrapport in huis. Zo heb je in korte tijd inzicht in de mogelijkheden met betrekking tot verduurzamen. Je kunt binnen korte tijd schakelen, doordat ons grote netwerk flexibel met jouw meebeweegt. Hoekstra Natuurlijk!

Welke subsidies zijn er?

Er zijn meerdere subsidiemogelijkheden. De hypotheekkantoren in Friesland vertellen je graag welke dit zijn voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de actievoorwaarden?

Woningbezitters met een energielabel lager dan C ontvangen het Duurzaamheidsrapport (inclusief energielabel) kosteloos. Indien de woning voor verkoop bij ons uit de verkoop wordt gehaald, worden de gemaakt kosten t.w.v. €599,- alsnog bij je in rekening gebracht.

Meer weten over Zorgeloos Verduurzamen?

Wil je meer informatie over Zorgeloos Verduurzamen via Makelaardij Hoekstra? Neem contact op met één van de makelaars bij Makelaardij Hoekstra.

Neem contact met ons op via 058 233 7 333

Kijk op de website voor het kantoor van De Hypotheker in Friesland bij jou in de buurt.

Contactformulier Zorgeloos Verduurzamen