1. Home
  2. Huur opzeggen

Huur opzeggen

Bent u van plan om te verhuizen?

Wilt u uw huur opzeggen? Wanneer u van plan bent te verhuizen, moet u de huur van uw huidige woning minstens één maand van tevoren opzeggen. Maak hiervoor gebruik van het opzegformulier. Indien u gehuwd bent of indien de huurovereenkomst tevens op naam van uw partner is gesteld, dient deze huuropzegging door beiden te zijn ondertekend. U kunt het opzegformulier vervolgens per post versturen of mailen naar verhuuradministratie@hoekstravastgoedbeheer.nl. U krijgt van ons een automatisch bericht van ontvangst.

Huurdersvoordracht
Alle vrijkomende huurwoningen worden door ons op de website aangeboden. Het is mogelijk om als vertrekkende huurder zelf een kandidaat-huurder voor te dragen, echter dient de aangedragen kandidaat zich ten alle tijde via onze website in te schrijven voor de betreffende woning. De aangedragen kandidaat dient ook te voldoen aan de geldende huurvoorwaarden.

De kandidaat huurder zal vervolgens worden meegenomen in het verhuurproces .Op deze wijze heeft iedereen een gelijke kans om een woning te huren.

Na het verstrijken van de vaste huurperiode is de minimale opzegtermijn één maand en altijd per de 1ste van de maand. Dit staat vermeld in uw huurovereenkomst.

Inspectie van uw huurwoning

Na het opzeggen van uw woning zal er een inspectie door één van onze medewerkers plaatsvinden. Na uw opzegging informeren wij u over het moment waarop onze inspecteur bij u langskomt voor inspectie. Hierover ontvangt u nader bericht. Desgewenst kunt u hier alvast (indien nodig) een overnameformulier downloaden. Meer informatie vindt u in onze brochure.

Op zoek naar een nieuwe huurder

Wanneer u de huur heeft opgezegd, gaan we op zoek naar een nieuwe huurder. Daarvoor plaatsen we de woning op onze eigen website en op Funda. Wanneer een belangstellende zich meldt, is het logisch dat deze eerst de woning wil bekijken. Daarom ontvangt deze van ons uw telefoonnummer, zodat met u een afspraak kan worden gemaakt voor een bezichtiging. Alleen belangstellenden die aan alle voorwaarden voldoen ontvangen van ons deze informatie.

Ook al doen we er alles aan om de juiste huurder voor uw huidige woning te vinden, wij kunnen natuurlijk niet garanderen dat dit al bij de eerste bezichtiging het geval is. Hou daarom rekening met meerdere bezichtigingen.

Overname

Als vertrekkende huurder wilt u waarschijnlijk met de nieuwe huurder afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld zonwering, gordijnen of vloerbedekking. Als de nieuwe huurder tijdig bekend is, vragen wij deze contact met u op te nemen. Leg de afspraken die u met elkaar maakt schriftelijk vast op het overnameformulier. Hierop vermeldt u alle zaken die worden overgenomen, ongeacht of u hier een vergoeding voor ontvangt of niet. De overnamestaat moet u beiden ondertekenen. Deze levert u het tegelijk met de sleutels bij ons in.