1. Home
  2. Hoekstra Magazine
  3. Makelaardij
  4. Nieuwbouw
  5. Van nieuwbouw naar huur en verkoop

Van nieuwbouw naar huur en verkoop

Geertje en Tjerk kozen voor het totaalpakket van Makelaardij Hoekstra
20 september 2023
Hoekstra Magazine Makelaardij Nieuwbouw

Van nieuwbouw naar huur en verkoop

Geertje en Tjerk kozen voor het totaalpakket van Makelaardij Hoekstra

Geertje en Tjerk hebben onlangs het totaalpakket bij Makelaardij Hoekstra afgenomen. Zo hebben zij een nieuwbouwappartement gekocht in Hurdegaryp, hun huis verkocht via onze verkoopmakelaar en zijn ze voorzien van een tijdelijk huurappartement, om de tussenliggende periode te overbruggen. Wij hebben Geertje geïnterviewd en gevraagd naar hun ervaringen van dit gehele proces.

Wat was het moment waarop jullie dachten, nu gaan we voor een nieuwe woning kijken?

“We waren ons aan het oriënteren voor een nieuwe woning, omdat het werk aan het onderhoud van ons huis en de tuin te veel werk voor ons werd. Terwijl we aan het oriënteren waren werd mijn man getroffen door een hartstilstand. Hij heeft toen een hele zware operatie gehad, maar is er gelukkig goed uitgekomen. Deze gebeurtenis maakte dat onze zoektocht naar een woning urgenter werd en dat het hele proces in een stroomversnelling kwam. We zijn toen gaan zoeken naar een appartement dat aan al onze wensen voldeed.”

Speelden er belangrijke factoren mee bij het zoeken naar een nieuwe woning? Waar waren jullie precies naar op zoek?

“Belangrijke factoren bij het zoeken naar een huis waren voor ons onder andere de omgeving en duurzaamheid. Een huis dat klaar is voor de toekomst. Dan ga je al snel naar nieuwbouw kijken. We wilden graag van het gas af, dat alles goed geïsoleerd is, kunststof kozijnen, zonnepanelen en dat soort dingen. Bij een bestaande woning zouden we zelf nog erg veel moeten veranderen en daarom zijn we naar nieuwbouw gaan kijken. We vinden duurzaamheid erg belangrijk en dat was dan ook het uitgangspunt in onze zoektocht. Tijdens onze zoektocht kwam nieuwbouwproject Stasjon Hurdegaryp voorbij. In Hurdegaryp liggen ook nog eens mijn roots. Ik heb daar 27 jaar altijd met heel veel plezier gewoond en mijn man wilde daar ook wel naar toe. Dus toen was de keuze snel gemaakt!

 

Wat is de status op dit moment, waar wonen jullie nu?

“Op dit moment wonen we in onze tijdelijke huurwoning. 15 mei kregen we de sleutel en sinds 1 juni wonen we daar. De overdracht van ons huis heeft op 15 juni plaatsgevonden. We hadden zo een mooie overgangsperiode, om rustig te verhuizen. Het mooie aan de tijdelijke huurwoning is dat het ongeveer even groot is als ons nieuwbouwappartement. Zo hebben we al bepaalde meubels kunnen verkopen die niet meer passen en een andere eettafel gekocht, die straks ook mooi in ons nieuwe appartement past. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan ons nieuwe appartement. In juli gaan de eerste palen de grond in en na de bouwvak gaat de bouw echt beginnen. Wij kijken ontzettend uit naar onze nieuwe plek en zijn tegelijkertijd ook heel erg tevreden met onze tijdelijke huurwoning. Het is allemaal erg snel gegaan en we zijn blij met hoe het proces is verlopen!”

Waarom hebben jullie voor Makelaardij Hoekstra gekozen?

“Dat ons nieuwe appartement Stasjon Hurdegaryp moest worden, daar waren we al snel over uit. Maar dan komt daar natuurlijk nog bij dat we het huis waar we in woonden ook goed wilden verkopen. Daar wilden we niet te lang mee wachten, zodat we er een goede prijs voor zouden krijgen. We wilden niet afwachten wat de markt zou doen. Het was voor ons belangrijk dat we in de tussenliggende periode een fijne tijdelijke huurwoning zouden hebben en we weten dat Makelaardij Hoekstra veel huurwoningen heeft en ook woningen verkoopt. De keuze was daarom snel gemaakt. We wilden graag een totaalpakket. We hebben een fijn tijdelijk huurappartement in een nette buurt, op een goede plek. Voor ons erg belangrijk. Daarnaast hadden we genoeg tijd om ons oude huis netjes op te leveren, terwijl we al in de huurwoning konden. Die overgangsperiode was ideaal voor ons.”

Hoe is het proces gegaan van het kopen van jullie nieuwbouwappartement?

“Wij hadden specifieke interesse in Stasjon Hurdegaryp. Het is een kleinschalig appartementengebouw in een groene omgeving. Omdat het kleinschalig is, is de verwachte opleverdatum binnen een jaar en dat sprak ons erg aan. We wilden niet dat het jaren zou duren. Daarnaast trekt Hurdegaryp ons ook als locatie. Het is niet zo ver vanaf de stad en het is een prachtige omgeving om te fietsen. We wisten ook al precies welk appartement we graag wilden, vanwege de stand. Het was voor ons dus al een voldongen feit, het moest alleen nog vastgelegd worden. We kwamen toen in contact met jullie nieuwbouwmakelaar Sjoerd en hij heeft ons goed begeleid in het proces.”

 

Worden jullie goed op de hoogte gehouden van het proces van jullie nieuwbouwwoning?

“Ja, dat is echt geweldig. Het wordt gebouwd door Lont en zij hebben een website waar wij als kopers precies op de hoogte worden gehouden. Het hele plan staat daar op een rijtje en we kunnen via de website ook vragen stellen. Ook meerwerk en dat soort dingen wordt daar allemaal in meegenomen en kun je volledig volgen. Je kunt zien wat je veranderd hebt, hoeveel het meerwerk gaat kosten en je krijgt snel antwoord op al je vragen.”

Welke stappen hebben jullie genomen om ervoor te zorgen dat het gekozen nieuwbouw appartement volledig aan jullie verwachtingen zal voldoen?

“We hebben een paar veranderingen aangebracht om het helemaal naar wens te maken. Zo was de badkamer bijvoorbeeld heel groot en de berging erg klein. Wij hebben geen grote badkamer nodig, dus hebben we de badkamer wand laten verschuiven zodat de berging wat groter wordt. Daarnaast waren er 2 slaapkamers gepland, een grote en een kleine. We hebben ervoor gekozen om dat aan te passen naar 3. Zo hebben we beide een eigen kamertje, hebben we een slaapkamer en natuurlijk de woonkamer. Het is erg fijn dat we de woning helemaal in kunnen richten zoals we dat zelf willen.”

Hoe ging het verkoopproces van jullie bestaande woning?

“Jullie verkoopmakelaar Willem is bij ons geweest en heeft een inventarisatie gedaan. Hij heeft het huis goed bekeken en samen met hem hebben we een goede verkoopprijs bepaald. Toen ging de zaak rollen. Zodra ons huis op Funda stond ging het gelijk los. We hadden 14 bezichtigingen, waaronder een leuk jong stel dat ontzettend enthousiast was over het huis. Daar zijn we mee in onderhandeling gegaan. We zijn erg tevreden met hoe dit is verlopen. Al met al is het huis in 3 weken verkocht. Vanaf het eerste gesprek tot aan de overdracht. Toen de verkoop rond was gaf dat ons erg veel rust. Het zorgde ervoor, dat we alle energie konden stoppen in ons nieuwe appartement.”

 

Is er nog iets wat je graag wilt meegeven aan mensen die twijfelen over nieuwbouw?

“Nieuwbouw is erg leuk, omdat je alles zelf kunt uitzoeken. Van de keuken, tot het toilet en van de deuren tot de tegels. Daarnaast zijn we erg tevreden over de professionaliteit en het fijne contact met jullie makelaars. Alles is top geregeld en ook zo’n totaalpakket is erg fijn.”

Deel dit bericht