1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Lemmer – Lemsterkade

Lemsterkade

Lemsterkade

Binnenkort in de verkoop

LEMSTERKADE

Zie jij jezelf al wonen in een statig pakhuis aan het water? Droom jij van je eigen bootje aan de steiger? Het kan binnenkort in Lemmer. Op een unieke locatie net buiten het dorpscentrum realiseren we De Lemsterkade. Een bijzonder project met zo’n 130 woningen en appartementen. Ieder met een eigen verrassende knipoog naar de rijke historie van het gebied.

Eerlijk is eerlijk: het gebied aan de Zeedijk en de Polle in Lemmer verdient op dit moment niet de schoonheidsprijs. Dit plan vraagt om een gezonde portie verbeeldingskracht. Knijp je ogen tot spleetjes en kijk door je oogharen naar deze unieke locatie. Aan de waterkant doemen de contouren op van karakteristieke, stoere pakhuizen. De hoge gevels met de grote ramen weerspiegelen trots in het water. Mensen genieten op hun terras van de voorbijvarende bootjes of gooien zelf de trossen los. Kijk, dát is wonen aan De Lemsterkade.

Het plan
Het project beslaat twee bouwfases. In de eerste fase realiseren we 28 appartementen. In fase 2 komen zowel appartementen als woningen. En niet te vergeten: de parkeerplaatsen voor je auto en aanlegplekken voor je boot. Benieuwd wanneer we van start gaan? Je ontdekt het in onze vooruitblik.

Lemmer
Wie Lemmer zegt, zegt water. Gelegen aan het IJsselmeer leven de inwoners van Lemmer sinds jaar en dag in goede harmonie met het water. Het Ir. D.F. Woudagemaal is daarbij onmisbaar. Dit gemaal uit 1920 is het grootste stoomgemaal ter wereld dat af en toe z’n nut nog bewijst en zorgt dat men in Friesland droge voeten houdt. Het Woudagemaal is onderdeel van ons Unesco Werelderfgoed.

De vele terrasjes aan het water in het gezellige centrum zijn kenmerkend voor Lemmer. Evenals de reuring op het strand, waar badgasten en windsurfers volop genieten van de golven. Het strand van Lemmer is één van de vele hotspots in de zomer, waar je geniet van een adembenemend uitzicht over het IJsselmeer.

Wil je op de hoogte blijven van dit prachtige project? Schrijf je dan in via de projectwebsite.

1 van de fotos