1. Home
  2. Bedrijfspanden
  3. Leeuwarden – Zuidvliet 664

Zuidvliet 664

8921 EZ Leeuwarden - € 645.000,- k.k.

Bekijk alle 27 foto's

€ 645.000,- k.k.

€ 645.000,- k.k.

TE KOOP ICONISCH GEBOUW ”DE MOLEN” MET ENERGIELABEL A+

Namens onze opdrachtgever bieden wij dit fraaie object te koop aan. Dit zeer bijzondere en unieke object is gelegen aan het Zuidvliet. Sinds jaar en dag bouwen opeenvolgende generaties aan het voortbestaan van deze karakteristieke molen. Het betreft een gebouw (434 m²) wat voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. ”De molen” is vele malen verbouwd en in 2006 grotendeels nieuw opgebouwd, maar de hoofdvorm is nog oorspronkelijk. Het geheel ademt een zeventiende ‘eeuw’ karakter.

Het exacte bouwjaar van deze volmolen is onbekend. De geschiedenis leert dat deze molen er in 1685 al stond. Dat het ooit een molen was is tegenwoordig alleen nog maar te zien aan de grondvorm van het gebouw en aan de plaats van de gevels. De brede vierkante onderbouw om het eigenlijke achtkantige Molenromp. De acht houten spanten herinneren aan de functie van de molenwieken. Deze houten spanten bepalen de sfeer van de eeuwenoude molen.

In 2006 is ”de molen” geheel gerevitaliseerd. Uitgangspunt was om de bestaande houten spanten te behouden, deze zijn echter vervangen. Om de vierkante romp is nieuwbouw gerealiseerd en op de bovenverdieping is een vierkante kap met een piramidedak van aluminium geplaatst. De verdieping is toegankelijk via een centraal geplaatste trap in de romp van ”de molen”. Het object heeft een energielabel A+ en een WTW-installatie met vloerverwarming op de begane grond.

Dit object, aan de doorgaande weg van het stadscentrum naar de rondweg aan het Zuidvliet 664 te Leeuwarden heeft een totaaloppervlakte van circa 434 m². Het ruime terrein achter ”de molen” met tien eigen parkeerplaatsen is afgesloten door middel van een slagboom. Ook bevindt zich een grote fietsenberging op het eigen terrein. Voor het pand is gratis parkeren. Terreingrootte is 917 m². De ligging nabij de rondweg en het winkelcentrum De Centrale in de buurt maken deze locatie voor vele doeleinden aantrekkelijk.

Tot voor kort is het object in gebruik geweest ten behoeve van dagbesteding met een fraaie horecagelegenheid. Het object werd voor deze partij jammer genoeg te klein. Het object is geschikt voor diverse gebruiksmogelijkheden. U kunt hierbij denken aan detailhandel, dienstverlening, maatschappelijke doeleinden, sportschool. Daarnaast zou het object ook getransformeerd kunnen worden tot wonen/groepswonen. Een indeling met verschillende units met een eigen entree behoort tot de mogelijkheden.

Het object valt binnen het bestemmingsplan ‘Leeuwarden – Oranjewijk, Tulpenburg en ’t Vliet’ en op het betreffende perceel rust de bestemming ‘Gemengde doeleinden 2’. Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan verwijzen wij u naar de gemeente Leeuwarden. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de verkrijging van de eventueel benodigde vergunning(en) c.q. bestemming ten behoeve van het beoogde gebruik van het object.

Het molenpand is een juweeltje zowel aan de buitenkant met het uitbundig en verfrissend metselwerk als het interieur door de aanwezige houten spanten, passend in de karakteristieke vorm van de Molenruimte.

De molenromp is opgenomen in de reeks van dertien panden die geselecteerd zijn door de Werkgroep Industrieel Erfgoed Leeuwarden. Alle panden hebben gemeen het industrieel verleden van de stad Leeuwarden. Bron: de Historische Vereniging Aed Levwerd.

Vraagprijs:
€ 645.000,- kosten koper.

Aanvaarding:
In overleg.

Bezichtigingen en aanvullende informatie uitsluitend via Hoekstra Bedrijfsmakelaars, telefoonnummer 058 – 233 73 37.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Prijs
€ 645.000,- k.k.
Aanvaarding
in overleg

Bouwvorm

Bouwvorm
bestaande bouw

Indeling

Soort Object
kantoorruimte
Totale oppervlakte
434
Perceeloppervlakte
917 m2
Kantoorruimte opp.
434 m2

Overig

In units vanaf
Niet beschikbaar
Aantal lagen
2

Kaart

Buurt

Misschien vind je deze objecten ook interessant

Willemskade 12a

€ 695.000,- k.k.

Leeuwarden

Voorstreek 25

€ 455.000,- k.k.

Leeuwarden

Voorstreek 70/ 70A

€ 575.000,- k.k.

Leeuwarden

Bekijk de detail pagina van Leeuwarden – Willemskade 12a

Willemskade 12a

€ 695.000,- k.k.

Leeuwarden

Bekijk de detail pagina van Leeuwarden – Voorstreek 25

Voorstreek 25

€ 455.000,- k.k.

Leeuwarden

Bekijk de detail pagina van Leeuwarden – Voorstreek 70/ 70A

Voorstreek 70/ 70A

€ 575.000,- k.k.

Leeuwarden

Lees meer over Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland

Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland