1. Home
  2. Bedrijfspanden
  3. Akkrum – Oudeschouw 6

Oudeschouw 6

8491 MP Akkrum - € 1.850.000,- k.k.

Bekijk alle 71 foto's

€ 1.850.000,- k.k.

€ 1.850.000,- k.k.

Op het kruispunt van drie waterwegen ligt deze bijzondere en voor veel watersporters zeer bekende waterherberg De Oude Schouw. Het hotel-restaurant in dit buurtschap is al sinds de 17de eeuw in gebruik. Lang was het veerhuis een belangrijke ontmoetings- en pleisterplaats aan de ‘Rijksstraatweg’ van Leeuwarden naar Heerenveen waar reizigers eerst met een pont en later via een lage brug langs kwamen.
Door de komst van een hoge brug in 1951 en de aanleg van de Rijksweg 32 in 1963 is het karakter van de locatie veranderd van een passantenplek voor weggebruikers naar een pleisterplaats voor de pleziervaart onderweg tussen Sneekermeer en Pikmeer.

Deze bijzondere locatie komt nu te koop!

BEBOUWING EN PERCEEL
De Oude Schouw kent een gebruiksoppervlak van 1.672 m2, verdeeld over 856 m2 begane grond, 715 m2 eerste etage en 101 m2 tweede etage. De bruto inhoud bedraagt 6.040 m3.
Voor de indeling verwijzen wij naar de plattegronden.
De locatie is opgebouwd uit de volgende kadastrale percelen:
• Akkrum, sectie A, nummer 4133, groot 2.878 m2
• Akkrum, sectie A, nummer 4135, groot 328 m2
Voor de ligging van de percelen verwijzen wij naar de kadastrale kaart.

BESTEMMING
De locatie heeft volgens het vigerende bestemmingsplan de bestemming recreatie- en horecabedrijven met als extra functie hotel. Daarnaast geldt voor dit gebied de aanduiding: gaaf gebied. Nadere detailinformatie is te vinden via het omgevingsloket van de Rijksoverheid.

ONTWIKKELING
De gemeente Heerenveen staat open voor verbreding van de gebruiksmogelijkheden mits een horecafunctie wordt gehandhaafd. Uitbreiden van het complex met hotelkamers en recreatieve appartementen ligt in de lijn, eventueel met toevoegen van een kleine jachthaven aan de achterzijde.
Achter in deze brochure zitten drie artist impressies die een denkrichting geven voor een nieuwe invulling van deze locatie. Er zijn tot nu toe positieve verkennende gesprekken gevoerd met de gemeente Heerenveen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

In het verlengde van deze verkoop bestaat de mogelijkheid voor aankoop van het een achtergelegen perceel voor verdere planontwikkeling. Het betreft een perceel grasland van 19.040 m2 (zie bijlage extra kavel). Op deze locatie lijkt een invulling mogelijk met ca. 25 recreatiewoningen. Ook voor deze ontwikkeling zijn positieve verkennende gesprekken gevoerd met de gemeente Heerenveen. Hieraan kunnen dus ook geen rechten worden ontleend. Eventuele verkoop van dit perceel valt nadrukkelijk buiten deze aanbieding.

INLICHTINGEN
Bezichtigingen en aanvullende informatie via Hoekstra Bedrijfsmakelaars, telefoonnummer 058-2337337.

DISCLAIMER
Ten behoeve van de aanmelding als beleggingsobject is een fictief rendement van 7% ingevuld in het verplichte veld ‘rendement’.
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Prijs
€ 1.850.000,- k.k.
Aanvaarding
in overleg

Bouwvorm

Bouwvorm
bestaande bouw

Indeling

Soort Object
horeca
Totale oppervlakte
1.673
Perceeloppervlakte
3.206 m2
Horeca opp.
1.673 m2

Kaart

Plattegronden

Buurt

Lees meer over Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland

Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland