Bekijk alle 17 foto's

Type Hiem

Het woningtype Hiem vind je terug op vijf verschillende plekken, speels verdeeld over het plan. Deze stoere twee-onder-één-kapwoning heeft een donker gekeimd metselwerk gecombineerd met houten delen en een bijpassende kleur dakbedekking. Een moderne, functionele architectuur die de link legt met de stijl van een boerenschuur.

De begane grond van dit type woning is slim ingedeeld met een afgescheiden keuken en woonkamer; hierdoor kun je je altijd wel ergens rustig terugtrekken in huis. Je komt de woning informeel binnen langs de entree richting de keuken. Via een centrale gang bereik je de woonkamer, de berging en de trap naar boven. Op de eerste verdieping zijn drie ruime (slaap)kamers, een badkamer en een afzonderlijk toilet. De tweede verdieping telt nog twee (slaap)kamers, zodat iedereen zijn eigen plek heeft.

De bouwnummers 15, 16, 21 en 22 hebben een eigen steiger aan het water. Bergingen zijn op afstand van de woningen gesitueerd in de gemeenschappelijke groene ruimte, die je deelt met je buren. Bij elke woning hoort een eigen (overdekte) parkeerplaats waar je de auto kunt stallen.

+ Gebruiksoppervlakte van ca 162 m²
+ 3 woonlagen
+ Afgescheiden keuken en woonkamer
+ 5 slaapkamers

Over It Nije Hiem
‘It Nije Hiem’ staat voor meer dan een nieuw huis. Het wordt hét nieuwe thuis. Hier kun je onbekommerd van het leven genieten. In het gehucht is alle ruimte voor iedereen; kinderen met gezinnen, ouderen en voor ondernemers. Jong en oud, iedereen kijkt om naar elkaar en draagt op zijn eigen manier bij aan de gemeenschap. Wil je ècht duurzaam, toekomstbestendig en sociaal wonen? Kom dan op It Nije Hiem.

It Nije Hiem is heel anders dan de traditionele nieuwbouwwijken. Elke bewoner heeft zijn eigen woning en wordt mede-eigenaar van de openbare ruimte met gemeenschappelijke voorzieningen. Er komt een collectieve (parkeer)schuur en er kan nog veel meer gedeeld worden: een auto, een kas, een moestuin, een boomgaard, opbrengsten van zonnepanelen. Alles wordt gemeenschappelijk eigendom van alle bewoners. Ook van jou dus. Er wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht, zodat onder meer het onderhoud goed geregeld is. Van de moestuin en de boomgaard pluk je uiteraard zelf de vruchten, samen met je buren. Heel gezond!

It Nije Hiem is natuur inclusief, hier leef je samen met de natuur. Zo worden de woningen voorzien van nestkasten en er zijn volop bosjes voor vogels. Er rijden bijna geen auto’s op de twee eilanden van It Nije Hiem. Voetgangers en fietsers hebben alle ruimte. Alles is dichtbij: de parkeerschuur met deelauto’s en oplaadpunten, de moestuin en de fruitbomen en een struinpad langs de waterkant. Met een bankje om lekker in de zon te zitten en met ruige plekken voor de kinderen om te ravotten. Voor de bewoners is er volop ruimte om te bewegen; te zwemmen vanaf de zwemsteiger of te struinen langs bloemrijk grasland. Contact staat voorop: buren leren van elkaar, werken met elkaar en zorgen voor elkaar. Met een beetje oog voor elkaar, kun je er langer zelfstandig blijven wonen, mienskip maak je samen met je buren.

Lijkt het jou leuk om buurzaam te wonen? Neem dan contact met ons op en we informeren je graag over de mogelijkheden.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 563.250,-

Bouwvorm

Soort object
Woonhuis
Soort woning
eengezinswoning
Type woning
Vrijstaande woning
Liggingen
aan rustige weg

Indeling

Woonoppervlakte
162 m2
Inhoud
606 m3
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
3

Buitenruimte

Tuin
achtertuin
Hoofdtuin
achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin
43 m2 (5.03m bij 8.59m)
Ligging hoofdtuin
noordwest
Achterom
Nee

Parkeergelegenheid

Garage
geen garage

Voorzieningen

Ja
Douche, wastafel
Ja

Kaart

Buurt

Lees meer over In 8 stappen naar een nieuwbouwhuis

In 8 stappen naar een nieuwbouwhuis

Lees meer over Van nieuwbouw naar huur en verkoop

Van nieuwbouw naar huur en verkoop