1. Home
  2. Bedrijfspanden
  3. Menaam – Nijlan 25
Bekijk alle 32 foto's

N.O.T.K.

N.O.T.K.

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING – Nijlân 25 t/m 139, 201 t/m 235 & 237 t/m 255 te Menaam

In opdracht van woningcorporatie Stichting Habion zijn wij gestart met de verkoop bij inschrijving van het woonzorgcentrum ‘’Gralda State’’, gelegen in een rustige woonomgeving aan de rand van het dorp Menaam. Dit dorp ligt op circa 9 kilometer afstand van Leeuwarden.

Het complex is in zijn geheel verhuurd en bestaat uit een aantal onderdelen die met elkaar verbonden zijn, t.w. Gralda State II (57 appartementen, een bedrijfsmatig deel en diverse algemene ruimten) inclusief een tussenvleugel (10 appartementen) en Gralda State III (18 appartementen). Het volledige complex wordt in één verkooptransactie verkocht.

Omschrijving Gralda State II
Gralda State II (Nijlân 25 t/m 139) is gebouwd in 1996, telt 3 bouwlagen, is voorzien van een lift en bestaat uit 57 zelfstandige appartementen en een bedrijfsmatig deel met onder andere een restaurant, keuken en recreatiezaal.

In het woonzorgcentrum worden verschillende vormen van zorg geboden zoals verzorging en verpleging, zowel langdurig als tijdelijk. Ook is er ruimte voor dagbesteding.

Ieder appartement is circa 62 m² groot en beschikt onder andere over een woonkamer met open keuken, slaapkamer, hobbykamer, badkamer, interne bergruimte en een balkon of een terras.
Op de begane grond van het complex hebben bijna alle appartementen een eigen berging.

Het opvallende middelpunt van dit deel van het complex is de zeer royale overdekte en groene binnentuin waar alle bewoners gebruik van kunnen maken.

In het woonzorgcentrum zijn diverse voorzieningen aanwezig zoals een receptie, restaurant, kapsalon, bibliotheek en een winkeltje.

Tot Gralda State II behoort ook nog een ‘oude’ tussenvleugel (Nijlân 237 t/m 255). Dit deel is gebouwd in 1974 en is na de brand van het complex in 1993 blijven staan en vormt nu de verbinding tussen Gralda State II en Gralda State III. In deze tussenvleugel zijn 10 appartementen gesitueerd van elk circa 52 m² GO groot. Tevens bevinden zich hier nog een aantal gemeenschappelijke ruimten.
Gralda State II is in zijn geheel, tot en met 31 december 2031, verhuurd.

Omschrijving Gralda State III
Gralda State III (Nijlân 201 t/m 235) is gebouwd in 1996, telt 3 bouwlagen, is voorzien van een lift en bestaat uit 18 zelfstandige appartementen van elk circa 61 m² groot.
Ieder appartement beschikt onder andere over een woonkamer met open keuken, slaapkamer, hobbykamer, badkamer, interne bergruimte en een balkon of een terras.
Gralda State III is in zijn geheel, voor onbepaalde tijd, verhuurd.

Locatie en bereikbaarheid
Het dorp Menaam is gelegen tussen Leeuwarden en Franeker in de gemeente Waadhoeke en telt circa 2.700 inwoners. Het is een levendig dorp en beschikt over goede voorzieningen zoals een supermarkt, diverse winkels en bedrijven, basisscholen, sportfaciliteiten en een rijk verenigingsleven.
De bereikbaarheid van Menaam is zeer gunstig te noemen. Het dorp ligt op enkele autominuten afstand van de snelweg A31 (Leeuwarden – Afsluitdijk). Ook is er een goede busverbinding aanwezig richting Leeuwarden en Franeker/Harlingen.
Het complex Gralda State is prima te bereiken via de doorgaande weg in het dorp.

Parkeergelegenheid
In de directe nabijheid van het complex bevinden zich diverse openbare parkeervoorzieningen.

Bestemming
Het complex valt onder het bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Menaam’, welk plan is vastgesteld op 22 december 2015 en heeft als enkelbestemming ‘Wonen – Woongebouw’.

Huurgegevens
Alle relevante informatie met betrekking tot de verhuur is in de dataroom opgenomen.

Bijzonderheden
– De verkoop van het complex geschied onder voorbehoud gunning opdrachtgever en onder voorbehoud definitieve toestemming van de Raad van Commissarissen van opdrachtgever, definitieve toestemming van de Autoriteit Woningcorporaties en definitieve toestemming van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw;
– Bij de verkoop van corporatiebezit zijn o.m. de regels van het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting (BTIV) van toepassing;
– De perceelgrootte van het te verkopen kadastrale perceel bedraagt circa 10.000 m². Het perceel moet nog kadastraal worden gesplitst. Exacte uitmeting door het Kadaster volgt;
– De aktepassering dient plaats te vinden bij notariskantoor De Haan Advocaten en Notarissen te Leeuwarden;
– Het complex wordt verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de huidige staat zonder garanties van enige soort waaronder die met betrekking tot de bouwtechnische, juridische, financiële, commerciële en milieukundige aspecten van het complex en met alle aan het complex verbonden rechten en verplichtingen alsmede eventuele zichtbare of niet-zichtbare gebreken.

Verkoopproces
Op de voorgenomen verkoop zijn onder meer de voorwaarden en procedurebeschrijving van toepassing, zoals opgesteld door de notaris. Deze stukken zijn samen met de verkoopdocumentatie opgenomen in een digitale dataroom. Wilt u deelnemen aan het verkoopproces? Neemt u dan contact op met Hoekstra Bedrijfsmakelaars. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verleend na ondertekening van een deelname- en geheimhoudingsverklaring en na goedkeuring door de opdrachtgever.

Kijkdagen
Het bezichtigen van het complex is uitsluitend mogelijk tijdens de kijkdagen. Deze vinden plaats op:
– woensdag 5 juni 2024 tussen 12:00 uur en 16:00 uur en op
– donderdag 13 juni 2024 tussen 12:00 uur en 16:00 uur.
Indien u hieraan wilt deelnemen dient u hiervoor een afspraak te maken bij Hoekstra Bedrijfsmakelaars, tel. 058 – 233 73 37.

Sluitingsdatum inschrijving
Vrijdag 12 juli 2024 uiterlijk om 17:00 uur is het laatst mogelijke tijdstip voor het indienen van een schriftelijke bieding op het complex bij De Haan Advocaten en Notarissen, Tesselschadestraat 10 (8913 HB) te Leeuwarden. Biedingen die na deze datum worden ingediend of niet aan de voorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Prijs
N.O.T.K.
Aanvaarding
in overleg

Bouwvorm

Bouwvorm
bestaande bouw

Indeling

Soort Object
belegging
Perceeloppervlakte
10.000 m2

Kaart

Buurt

Lees meer over Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland

Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland