1. Home
  2. Bedrijfspanden
  3. Makkum – Lieuwkemastraat 3-7,13-51

Lieuwkemastraat 3-7,13-51

8754 BL Makkum - N.O.T.K.

Bekijk alle 59 foto's

N.O.T.K.

N.O.T.K.

Onder bod

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING Lieuwkemastraat 3, 7 en 13 t/m 51 te Makkum

In opdracht van Woningcorporatie Elkien zijn wij gestart met de verkoop bij inschrijving van het schitterend gesitueerde appartementencomplex gelegen aan de Lieuwkemastraat te Makkum. De verkoop heeft betrekking op een appartementencomplex bestaande uit 22 huurwooneenheden, zijnde 20 appartementen op de 1e, 2e en 3e verdieping en 2 appartementen op de begane grond, hierna te noemen benedenwoningen. Alle 22 eenheden worden in één verkooptransactie verkocht.

Omschrijving verkochte
Het appartementencomplex is in 2005 gebouwd en is uitstekend onderhouden. Het complex bestaat uit drie bouwlagen aan de voorkant (westzijde) en twee lagen aan beide zijkanten (noord- en zuidzijde). De 20 appartementen bestaan uit verschillende typen, namelijk éénlaagse tussenappartementen (4 stuks), tussenappartementen met zolder (10 stuks), éénlaagse hoekappartementen (2 stuks) en hoekappartementen met zolder (4 stuks). De appartementen variëren in oppervlakte van circa 90 m² GBO tot circa 134 m² GBO en beschikken allemaal over een eigen balkon en een (fietsen)berging op de begane grond.
De 2 benedenwoningen zijn elk circa 104 m² GBO groot en hebben ieder een eigen entree en maken geen gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het appartementencomplex.

Locatie
Het appartementencomplex ligt op loopafstand van het centrum waar allerlei voorzieningen aanwezig zijn zoals een supermarkt, winkels, diverse eetgelegenheden, bibliotheek, sporthal, kinderopvang, basisschool, gezondheidscentrum en een museum.

Makkum is een voormalig vissersdorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in het westen van Friesland. De dorpskern ligt aan het IJsselmeer, de Melkvaart en de Groote Zijlroede. Het dorp kent zijn faam mede door het Makkumer Aardewerk, de jachtwerf en het brede zandstrand met prachtig uitzicht. Makkum staat daarnaast bekend als populaire watersportplaats en om het historische centrum. Dankzij zijn verbinding met de A7 is Makkum goed bereikbaar. Steden als Bolsward, Harlingen en Sneek zijn snel te bereiken met auto of bus. Daarnaast is de Randstad op circa een uur met de auto gelegen van Makkum.

Globale indeling appartementencomplex
De 20 appartementen hebben op de begane grond een gemeenschappelijke hoofdentree met trappenhuis en lift. Tevens zijn hier de bergingen van de appartementen en een vluchttrappenhuis ten behoeve van de bovenliggende appartementen gesitueerd.

Op de 1e verdieping aan de voorzijde zijn 6 éénlaagse appartementen gelegen met fraai uitzicht over het voorgelegen plein. Verder bevinden zich aan de beide zijkanten van het complex (noord- en zuidzijde) elk 4 appartementen met allemaal een zolderverdieping. Tenslotte is er op deze verdieping een royale gemeenschappelijke ontmoetingsruimte met dakterras gelegen.

Op de 2e verdieping aan de voorzijde bevinden zich 6 appartementen met zolderverdieping.

Globale indeling appartement
De appartementen hebben elk een woonkamer met keuken, 2 slaapkamers, badkamer, hal, toilet en een balkon. Daarnaast beschikken 14 appartementen over een zolderverdieping, welke is te bereiken via een vaste trap dan wel een vlizotrap.

Globale indeling benedenwoning
De benedenwoningen hebben elk een ruime entree/hal met meterkast, separaat toilet, woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, badkamer, inpandige berging/bijkeuken en een voortuin.

Voorzieningen
Het appartementencomplex is voorzien van lift en een videofooninstallatie. De appartementen zijn allemaal voorzien van een HR combi-ketel, mechanische ventilatie, rookmelder en kabelaansluiting.

Bestemming
Het appartementencomplex valt onder het bestemmingsplan ‘Makkum – Engwier’ en heeft als bestemming ‘Gemengd’.

Huurgegevens
De lopende huurovereenkomsten, het huuroverzicht en alle overige relevante informatie met betrekking tot de verhuur zijn in de dataroom opgenomen.

Vereniging van Eigenaars
Koper is van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaars Lieuwkemastraat 1 t/m 51 te Makkum. Deze VvE omvat het te verkopen appartementencomplex, 2 reeds verkochte benedenwoningen en de commerciële ruimtes. Alle relevante (financiële) informatie met betrekking tot de VvE is in de dataroom opgenomen.

Bijzonderheden
– Het is koper niet toegestaan het complex of een deel van het complex (uitponden) binnen een termijn van 24 maanden na eigendomsoverdracht weer door te verkopen (anti-speculatiebeding);
– De verkoop geschied onder voorbehoud gunning opdrachtgever en onder voorbehoud definitieve toestemming Autoriteit woningcorporaties;
– Er geldt voor de 6 DAEB wooneenheden in het complex een exploitatieverplichting van 7 jaar met een huurprijs van maximaal € 1.000,00 per maand per wooneenheid. Dit wordt middels een kettingbeding vastgelegd in de akte van levering. Deze exploitatieverplichting geldt niet indien de gemeente Súdwest-Fryslân na verkoop een positieve zienswijze afgeeft;
– Bij de verkoop van corporatiebezit zijn o.m. de regels van het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting (BTIV) van toepassing;
– De aktepassering dient plaats te vinden bij notariskantoor TRIP Notarissen te Leeuwarden;
– Het complex wordt verkocht en geleverd ‘as is where is’, dat wil zeggen dat koper het complex aanvaardt in de toestand waarin het zich op het moment van leveren bevindt, met alle bekende en onbekende, zichtbare en niet-zichtbare gebreken, lasten, beperkingen en verplichtingen en het feit dat verkoper ten aanzien van het complex geen enkele garantie kan geven.

Verkoopproces
Op de voorgenomen verkoop zijn onder meer de disclaimer en verkoopprocedure van toepassing, zoals opgesteld door de projectnotaris. Deze stukken zijn samen met de volledige verkoopdocumentatie opgenomen in een digitale dataroom. Wilt u deelnemen aan het verkoopproces? Neemt u dan contact op met Hoekstra Bedrijfsmakelaars. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verleend na ondertekening van een procesdocument (inhoudende een geheimhoudingsverklaring, disclaimer, integriteitsverklaring en dataroomprotocol) en na goedkeuring door de opdrachtgever.

Kijkdagen
Het bezichtigen van het complex is uitsluitend mogelijk op afspraak tijdens de kijkdagen. Deze vinden plaats op woensdag 23 maart 2022 tussen 13:00 uur en 17:00 uur en op donderdag 31 maart 2022 tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Indien u hieraan wilt deelnemen dient u hiervoor een afspraak te maken bij Hoekstra Bedrijfsmakelaars, tel. 058 – 233 73 37.

Sluitingsdatum inschrijving
Donderdag 28 april 2022 uiterlijk om 17:00 uur is het laatst mogelijke tijdstip voor het indienen van een schriftelijke bieding op het complex bij TRIP Advocaten Notarissen, Wiardaplantage 9 (8939 AA) te Leeuwarden.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder bod
Prijs
N.O.T.K.
Aanvaarding
in overleg

Bouwvorm

Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
2.005
Bouwjaar toelichting
Informatie afkomstig van BAG-viewer.

Indeling

Soort Object
belegging
Perceeloppervlakte
0 m2
Woonoppervlakte
2.360 m2

Overig

Locatie
in woonwijk
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Kaart

Buurt

Uw Directie, Jurist/vastgoedadviseur

Gees Adema

0582337337


Stuur een e-mail
Contact met de makelaar
Lees meer over Makelaardij Hoekstra: dé bedrijfsmakelaars van Friesland

Makelaardij Hoekstra: dé bedrijfsmakelaars van Friesland