1. Home
  2. Bedrijfspanden
  3. Franeker – Noord 100 -106

Noord 100 -106

8801 KS Franeker - € 995.000,- k.k.

Bekijk alle 28 foto's

€ 995.000,- k.k.

€ 995.000,- k.k.

VERHUURD WINKEL/WOONCOMPLEX IN HET STADSCENTRUM VAN FRANEKER
Op de hoek van het Noord en Hoquart in Franeker bevindt zich een samengesteld complex van oorspronkelijk zes panden. Naast een zeer royale winkelruimte met magazijnen bestaat het complex nog uit drie grote bovenwoningen. Het totale gebruiksoppervlak (GO) bedraagt 1.528 m2.

Doordat de in het pand gevestigde woninginrichtingszaak in verband met nieuwbouw op termijn gaat verhuizen opent dit de deur naar herontwikkeling van de vrijkomende winkelruimte. Te denken valt aan o.a. kleinere winkelunits en/of meer wooneenheden. Natuurlijk zal e.e.a. in overleg met de gemeente Waadhoeke nader moeten worden uitgewerkt.

WINKELRUIMTE – GO 966 m2 waarvan 807 m2 winkelruimte
Dit complex, ooit samengevoegd tot één geheel biedt een forse winkelruimte. De winkel heeft een brede entree aan het Noord, een ruime winkelruimte rondom een kern waar zich de kantoorruimte en een brede trap naar de verdieping bevindt. In de noord-oostelijke hoek van de winkel ligt een kantine met pantry en toilet. Op de eerste verdieping vind je een tweede winkelgedeelte dat goed bereikbaar is vanaf de begane grond. Daarnaast zijn er nog verschillende opslagruimten op de verschillende verdiepingen.

BOVENWONINGEN
• Woning Hocquart 2 – GO 150 m2
Deze woning ligt op de 2e verdieping en wordt ontsloten via een entree aan de Hocquart. Op de begane grond bevindt zich de hal met berging en de trapopgang naar de 2e verdieping. Indeling van de woning bestaat uit een keuken met eenvoudige inrichting en toegang naar een dakterras, douchruimte met vaste wastafel en toilet en een doorzon woonkamer. De verdieping herbergt verder vier slaapkamers, v.v. vaste kasten en diverse dakramen. De woning wordt verwarmd d.m.v. diverse gaskachels.

• Woning Hocquart 4 – GO 219 m2
Woningentree eveneens aan de Hocquart. Hal met bergruimte v.v. spoelbak en wasmachine- en drogeraansluiting. Open trap naar 1e verdieping. Op deze woonlaag bevinden zich de woonkeuken v.v. een inbouwkeuken met diverse apparatuur en aansluiting voor een vaatwasser, aangrenzende grote doorzonkamer met openslaande deuren naar het zeer ruime dakterras, gastentoilet, twee slaapkamers en de badkamer v.v. dubbele wastafel, douchehoek en toilet.
De tweede verdieping is bereikbaar via een dichte trap en bestaat uit een grote zolderruimte voorzien van twee aparte dakkapellen en drie dakramen. Hier bevindt zich ook de HR c.v.-ketel die de woning verwarmd. De woning is in 2007 gemoderniseerd.

• Woning Noord 100 – GO 193 m2
Voorentree aan het Noord, ruime lange hal naar de berging die is v.v. een spoelbak en aansluiting voor wasmachine en droger. Achter de berging ligt een zonnige ruime binnenplaats die via een vrije steeg vanaf de straat bereikbaar is. Trapopgang vanuit de hal naar de 1e verdieping. De royale bovenwoning bestaat uit een ruime overloop, apart toilet, een zonnige lichte woonkamer met aangrenzende woonkeuken die is v.v. een inbouwkeuken met diverse apparatuur en aansluiting voor een vaatwasser. Op de 1e verdieping verder twee slaapkamers en de badkamer met dubbele wastafel, douchehoek en toilet. Vaste trap naar de 2e verdieping met zeer royale overloop, twee slaapkamers met ieder een eigen dakkapel. De woning is in 2006 gemoderniseerd. Verwarming middels H.R. cv-ketel.

Dit unieke complex is een mooie kans om een stukje geschiedenis in Franeker te bezitten en deels om te vormen naar eigen inzicht. Planvorming kan in relatieve rust geschieden omdat de woningen permanent zijn verhuurd en de winkel voorlopig ook nog een huurstroom oplevert. Huurprijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

SAMENVATTING
• Zes samengevoegde panden
• Historisch Rijksmonument (Noord 102)
• Ruim perceel eigen grond 816 m2
• Totale oppervlak gehele complex 1.528 m2
• Winkelunit 966 m2 waarvan 807 m2 winkeloppervlak (meetcertificaat)
• Drie woningen van respectievelijk 150 m2, 193 m2 en 219 m2 (opgave BAG-register)
• Drie royale bovenwoningen variërend van 150 m2 tot 219 m2
• Potentie voor transformatie is aanwezig

BESTEMMINGPLAN
Bestemmingsplan – Franeker Binnenstad
Vastgesteld – 27 oktober 2016
Enkelbestemming – Detailhandel
Dubbelbestemming – Waarde – Archeologie
Dubbelbestemming – Waarde – Beschermd stadsgezicht
Maatvoering – bouwhoogte 9 meter (en nr. 100 -11 meter)
– goothoogte 4 meter (en nr. 100 – 7 meter)

ENERGIELABELS
Noord 100 – Label C
Noord 106 (winkel) – Label A+
Hoquart 2 – Label G
Hoquart 4 – Label C

INLICHTINGEN
Bezichtigingen en aanvullende informatie via Hoekstra Bedrijfsmakelaars, telefoonnummer 058-2337337.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan ‘Hoekstra Bedrijfsmakelaars’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Prijs
€ 995.000,- k.k.
Aanvaarding
in overleg

Bouwvorm

Bouwvorm
bestaande bouw

Indeling

Soort Object
belegging
Totale oppervlakte
966
Perceeloppervlakte
904 m2
Woonoppervlakte
562 m2
Winkelruimte opp.
966 m2

Overig

In units vanaf
Niet beschikbaar
Aantal lagen
2

Kaart

Buurt

Misschien vind je dit object ook interessant

Kiehoek

€ 74.500,- v.o.n.

Franeker

Bekijk de detail pagina van Franeker – Kiehoek

Kiehoek

€ 74.500,- v.o.n.

Franeker

Lees meer over Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland

Hoekstra Bedrijfsmakelaars | Dé bedrijfsmakelaar van Friesland