1. Home
  2. Zorgwoningen
  3. Zutphen – Statenbolwerk

Statenbolwerk

7202 DB Zutphen - € 780,- per maand

Bekijk alle 10 foto's

€ 780,- per maand

Bent u op zoek naar een comfortabele nieuwbouwwoning in de vrije sector, maar wilt u tegelijkertijd ook het liefst een zo’n klein mogelijk ecologische voetafdruk? Heeft u het liefst alle voorzieningen op loop- en fietsafstand, maar houdt u ook veel van een groene omgeving?

Aan de rand van de binnenstad van Zutphen wordt op een voormalig industrieterrein een nieuwe stadse buurt ontwikkeld: Noorderhaven. Habion en Vastgoed Zorgsector realiseren in deze wijk het Ubuntuplein. Het Ubuntuplein bestaat uit diverse levensloopbestendige koop- en huurappartementen verdeeld over drie gebouwen die gebouwd zijn rondom de gemeenschappelijke binnentuin.

Groen
Het Ubuntuplein is een kleurrijke oase met fruitbomen en diverse bloemen en planten. In deze oase van rust vergeet u snel dat u in een urbane omgeving woont. Deze groene gedachtegang wordt doorgetrokken door het hele complex. Zo wordt het regenwater opgeslagen in ondergrondse waterkratten, waardoor het water weer geraadpleegd kan worden bij droogte. Ook beschikt ieder appartement over een WTW-unit. Hierbij wordt de warmte of koelte die al in de ruimte aanwezig is hergebruikt. Tot slot beschikt het gebouw over zonnepanelen. ‘Nul op de meter’ is dan ook het doel. Goed voor het milieu, en goed voor uw portemonnee.

Indeling:
U komt binnen in de hal, die toegang biedt tot meterkast, separaat toilet met fonteintje en de keuken. In het verlengde van de keuken vindt u de ruime woonkamer, die meer dan genoeg ruimte biedt voor een eet- en zithoek. Vanuit de woonkamer kunt u via de praktische schuifdeur naar uw ruime slaapkamer. De slaapkamer biedt toegang tot de badkamer en suite, compleet uitgerust met toilet, douche en wastafel.

Bewoners
De bewoners zijn actieve senioren (55-plussers) die zich verenigen met één doel: het vormen van een bloeiende, levendige, gevarieerde en zorgzame buurtgemeenschap. In de bewonersgroepen is een deel georiënteerd op de
antroposofische levenswijze. Hierbij speelt innerlijke bewustwording, authenticiteit, intuïtie, verbintenis en verantwoordelijke duurzaamheid een grote rol.

Om hier te mogen wonen moet u lid zijn/worden van de Bewonerscoöperatie Ubuntuplein Zutphen. Met uw lidmaatschap geeft u aan dat u niet zomaar een mooie woning wilt, maar dat u samen met de andere bewoners een plezierige woonomgeving wilt realiseren met oog en hart voor elkaar. Als u na een wederzijdse kennismakingsperiode lid bent geworden van de BUZ en er is een appartement beschikbaar dat aan uw woonwensen voldoet, dan wordt u voorgedragen aan Hoekstra voor een huurappartement.

Voor meer informatie over de BUZ, of het aanvragen van uw lidmaatschap kunt u terecht bij: ubuntuplein.nl

De vrije sector huurwoningen variëren van 58m² tot 63 m² hebben een v.a. huurprijs van € 780,00 per maand. De huurprijs is exclusief € 50,00 servicekosten.

Wonen in Zutphen
Zutphen is een van de oudste Hanzesteden van Nederland. De geschiedenis van de stad gaat meer dan 1700 jaar terug. In het centrum van Zutphen zijn dan ook talloze historische panden, groene hofjes en kleurrijke steegjes te vinden. Daarnaast ligt Zutphen aan de rand van de Venuwe en pal aan de IJssel. Ideaal om een heerlijk stukje te fietsen of wandelen. Zoekt u het liever iets verder? Het Ubuntuplein ligt op een steenworp afstand van het bus- en treinstation. Zo kunt u binnen 20-30 minuten in de omliggende steden Apeldoorn en Arnhem zijn.

De verwachte oplevering van woongemeenschap Ubuntuplein is november 2022.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Huurprijs
€ 780,- per maand

Bouwvorm

Soort object
Appartement
Soort appartement
galerijflat
Bouwjaar
2022
Bouwjaar periode
2001-
Bouwvorm
nieuwbouw

Indeling

Woonoppervlakte
63 m2
Inhoud
158 m3
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
3
Aantal verdiepingen
1

Buitenruimte

Tuin
tuin rondom

Parkeergelegenheid

Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
geen garage

Overig

Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend

Voorzieningen

Lift
Ja

Kaart

Plattegronden

Buurt

Misschien vind je deze woningen ook interessant

Noorderhavenstraat

€ 920,- per maand

Zutphen

Statenbolwerk

€ 649,- per maand

Zutphen

Bekijk de detail pagina van Zutphen – Noorderhavenstraat

Noorderhavenstraat

€ 920,- per maand

Zutphen

Bekijk de detail pagina van Zutphen – Statenbolwerk

Statenbolwerk

€ 649,- per maand

Zutphen

Zo helpen wij u verder

Lees meer over ‘Specialisten die doen wat ze beloven’

‘Specialisten die doen wat ze beloven’

Lees meer over In 8 stappen naar een nieuwbouwhuis

In 8 stappen naar een nieuwbouwhuis

Lees meer over Hoekstra Vastgoedbeheer samen met Sweco Vastgoedmanagement nieuwe property manager Altera

Hoekstra Vastgoedbeheer samen met Sweco Vastgoedmanagement nieuwe property manager Altera