1. Home
  2. Nieuws
  3. Woning verkopen met slecht label? Ga zorgeloos verduurzamen met Makelaardij Hoekstra
20 januari 2024
Nieuws

Jouw woning verkopen en verduurzamen?

Energielabel lager dan C en een verkoopwens? Verduurzaam snel, makkelijk en voordelig met behulp van Makelaardij Hoekstra

Het verduurzamen van je woning is een logische stap bij een energielabel lager dan C. Onder de streep levert het je een lagere energierekening, meer comfort en besparing van energie op. Maar wat als je in de nabije toekomst wilt verhuizen; rijmt verduurzamen dan nog met de situatie? Ja, juist dan! Maak kennis met het Duurzaamheidsrapport van Makelaardij Hoekstra: handig voor jou óf de volgende bewoners.

In een tijdgeest waarin de nadruk ligt op duurzaam, zijn woningen met label A of B aantrekkelijker op de verkoopmarkt. Om verkoop en verkoopwens een vliegende start te geven bij woningen met een label lager dan C, roept Hoekstra het duurzaamheidsrapport (ter waarde van € 599,-) in het leven. Tijdens de actieperiode (1 februari 2024 tot 1 april 2024) is dit Duurzaamheidsrapport inclusief energielabel geheel gratis. Check nu de actievoorwaarden.

Hogere verkoopwaarde

Het duurzaamheidsrapport geeft je inzicht in welke stappen er nodig zijn om een duurzaam label te ontvangen. In de eerste plaats zorgen de doorgevoerde verbeteringen voor meer wooncomfort en een aanzienlijk lagere energierekening.

Rijst de vraag bij jou waarschijnlijk: ‘Wat heb ik er nú aan’? Veel, want dit duurzame label laat ook direct de verkoopwaarde van jouw woning stijgen. Daardoor kom jij goed beslagen op de verkoopmarkt en kun je snel toeslaan wanneer jouw droomwoning op je pad komt.

Snellere verkoop

Met een gunstig energielabel zijn jouw woonwensen tastbaarder, omdat het de verkoop van je huidige woning bespoedigt. Met het duurzaamheidsrapport krijg je snel en makkelijk inzicht via onze makelaars die je door het gehele proces loodsen, zodat jij er nauwelijks omkijken naar hebt, maar wel de keuze krijgt. De keuze om zelf te verduurzamen of dit over te laten aan de volgende bewoners.

Doorgeven

Het kan zijn dat je al een nieuwe woning op het oog hebt en daarom snel wilt schakelen. Dan kun je ervoor kiezen om de potentiële kopers het duurzaamheidsrapport aan te reiken.

De ins en outs over wat er exact moet gebeuren om de sprongen te maken die leiden tot een duurzaam energielabel, en ook wie zij daarvoor nodig hebben. Door onze samenwerking met o.a. de Hypothekerkantoren in Friesland, de Energie Inspectie Friesland, het bedrijf Vriezon voor Zonnepanelen en diverse bouwbedrijven ligt er een uitgestippelde weg, die de aspirant-kopers direct kunnen bewandelen. Een snelle opstart is het gevolg.

Hoe, wat en wanneer?

Zodra je je woning bij ons in de verkoop zet en de duurzaamheidsrapport wilt ontvangen, gaan wij direct over tot actie. De Energie Inspectie Friesland komt binnen enkele dagen bij jou thuis een uitgebreide opname doen. De uitkomsten worden daarna binnen enkele dagen weergegeven in een overzichtelijk (digitaal) rapport.

De Hypothekerkantoren in Friesland praten je indien je dit wenst bij over welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er gelden voor jouw situatie. Nu is de keus aan jou: neem je de zaak in eigen handen of geef je het roer uit handen door het rapport over te geven.

Laat ons het werk doen

Wat je keus ook is: Makelaardij Hoekstra helpt je. Wij begeleiden jou, samen met onze partners, van A tot Z door het proces. Van verkoopwens tot duurzaamheidsscan tot advies op maat, zodat jij kan doen wat het allerleukste is: zo snel mogelijk je droomwoning achterna.

Meer weten over Zorgeloos Verduurzamen? Lees het stappenplan Zorgeloos Verduurzamen of klik door naar de meest gestelde vragen over het verduurzamen van je woning bij verkoop.

Deel dit bericht