1. Home
 2. Stappenplan Zorgeloos Verduurzamen

Stappenplan Zorgeloos Verduurzamen

Lager energielabel dan C? Verkoop je woning met behulp van de Zorgeloos Verduurzamen-actie: een handig stappenplan

De wens om jouw woning met een laag energielabel (lager dan C) te verkopen? Dat roept mogelijk de nodige vragen op – bij jou én geïnteresseerden. Makelaardij Hoekstra is jouw vraagbaak bij verduurzamen, denkt buiten de gebaande paden en brengt jouw woning met lager energielabel aantrekkelijk over het voetlicht met de Zorgeloos Verduurzamen-actie. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit handige stappenplan.

 1. Je hebt een uitgesproken verkoopwens, want zonder verhuisplannen geen vervolg. Een eerste stap is daarom dat jouw verkoopwens in de steigers staat.
 2. Neem contact met ons op. Kijk op www.makelaardijhoekstra voor een kantoor bij jou in de buurt of bel 058 233 7 333 en spreek direct één van onze medewerkers.
 3. Eén van onze bevlogen makelaars komt bij je langs voor een verkoopgesprek. De makelaar kan direct een inschatting maken over het huidige energielabel. Ligt de verwachting lager dan energielabel C, dan kan onze Zorgeloos Verduurzamen-actie spijkers met koppen slaan. Hoe? Je ontvangt een overzichtelijk rapport (ter waarde van € 599,-) met de duurzaamheidsscan. Hierin vind je verhelderende informatie met mogelijkheden om te verduurzamen. De enige voorwaarde is dat je jouw woning bij Makelaardij Hoekstra in de verkoop zet. Besluit je de deal in te trekken, dan is het bedrag voor jouw rekening. Geen addertjes, maar gewoon duidelijkheid voor alle betrokkenen.
 4. Je tekent voor de verkoop van jouw woonhuis bij Makelaardij Hoekstra.
 5. Je geeft het jaarverbruik van gas en licht van de te verkopen woning aan ons door.
 6. De Energie Inspectie neemt binnen drie dagen na het tekenen van het contract van dienstverlening contact met je op. Het beoordelen en inmeten van de woning is nu de volgende stap. De makelaar is bij dit onderdeel niet aanwezig en sluit later weer aan.
 7. De duurzaamheidsscan wordt daarna voor jouw opgemaakt. Je kunt deze zowel digitaal als in print ontvangen. Een vervolgbezoek van de makelaar geeft inzicht: stap voor stap brengen we de mogelijkheden helder in kaart, zodat je kunt voorsorteren op de mogelijke maatregelen.
 8. Er zijn nu twee mogelijkheden. Je kiest ervoor om zelf een zwaai te geven aan de verduurzamingsmogelijkheden of geeft de duurzamingsscan ter inzage aan de aspirant-kopers. De uiteindelijke koper krijgt het rapport dan van jou in handen.
 9. Kies je voor het eerste en handel je direct, geef de makelaar dan een seintje. Hij of zij geeft jouw wensen met betrekking tot verduurzamen door aan de met ons samenwerkende bedrijven. Deze bedrijven buigen zich over een offerte voor jou en jij krijgt het gloednieuwe energielabel van de Energie Inspectie zodra de aanpassingen zijn uitgevoerd. Om de aanpassingen aan te tonen dien je wel de facturen bij de energieinspectie te overhandigen.
 10. Wil je zelf de regie houden over de verduurzamingsmogelijkheden na ontvangst van onze Duurzaamheidsscan? Dat kan! Dien dan de nota in bij de Energie Inspectie per mail naar: info@energieinspectie.nl en vermeld de adresgegevens van de betreffende woning, je naam en telefoonnummer.

Een lager energielabel dan C hoeft echt geen kink in de kabel te zijn bij de verkoop. Bespreek jouw verkoopwensen met Makelaardij Hoekstra en samen met jou, de Energie Inspectie en de Hypothekerkantoren in Friesland stippelen we een route uit die past bij jouw wensen en de mogelijkheden: we vinden altijd de juiste weg. Hoekstra Natuurlijk! Meer weten over de Zorgeloos Verduurzamen-actie? Klik hier.

Contactformulier Zorgeloos Verduurzamen