1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuwbouw
  4. Wonen in Fryslân
  5. Zoekt u een makelaar in Heerenveen?
10 januari 2020
Makelaardij Nieuwbouw Wonen in Fryslân

Zoek jij een makelaar in Heerenveen?

Heerenveen in vogelvlucht

Ben jij op zoek naar een makelaar in Heerenveen? Onze makelaars hebben al meer dan 30 jaar alles in huis en zijn thuis in Heerenveen en omstreken. Zij helpen jou graag bij de aankoop van die ene droomwoning of juist bij de verkoop van jouw huidige woning. Deze verkopen zij niet alleen snel maar onze makelaars zorgen er ook nog eens voor dat je de maximaal haalbare prijs voor jouw woning krijgt!

Je huis verkopen is een grote stap. Onze team in Heerenveen staan jou graag bij met het Hoekstra Verkooppakket. Zij komen graag bij jou langs voor een kosteloze en vrijblijvende waardebepaling. Zo weet je meteen waar je aan toe bent!

Ondernemend en innemend

Sport is onlosmakelijk verbonden met Heerenveen. Het Abe Lenstra Stadion en Thialf trekken dagelijks vele bezoekers naar de sportstad van Friesland. Maar ook op het gebied van wonen en recreëren staat Heerenveen goed op de kaart. Gooi bijvoorbeeld je hengel uit in het zacht deinende water van het Heidemeer en laat de serene kalmte over je heen dalen. Of bezoek het sprookjesachtige ‘Crackstate’ of één van de andere 31 rijksmonumenten die het dorp rijk is. En als kers op de taart geniet je van de meest sfeervolle restaurants. In Heerenveen is men niet voor niets zo ondernemend: Heerenveen gééft je energie! 

Heerenveen geeft je energie!

Heerenveen telt bijna 30.000 inwoners en is het oudste veenkanaaldorp van Nederland dat in 1551 ontstond op het kruispunt van de Heeresloot en Schoterlandse Compagnonvaart. In de 19e eeuw maakte het dorp een grote ontwikkeling door. Veel welgestelde burgers vestigden zich in het dorp, en ook trok de plaats veel middenstand naar zich toe. Op 1 juli 1934 werden deze twee gemeenten en een stukje van de gemeente Haskerland samengevoegd. De gemeente Heerenveen werd gevormd.

Bezienswaardigheden in Heerenveen

Bezoek in hartje Heerenveen het unieke dubbelmuseum ‘Museum Heerenveen’. Eeuwenoude Archeologische vondsten en kunst vereeuwigd op het witte schilderdoek zijn in dit museum verzameld. Ben jij vertrouwd met de schilderskwast en gaat jouw creatieve hart sneller kloppen van een leeg schilderdoek waarop je in gedachten al stillevens hebt geschilderd en ontbreekt het jou alleen nog aan een podia? De Pronkkeamer in het museum biedt uitkomst. Schilderijen, ontwerpen, foto’s, tekeningen en kleding kunnen elke maand tentoongesteld worden. Geheel gratis! Alleen de organisatie, inrichting en opruimen zijn voor jouw rekening.

In het Abe Lenstra Stadion worden heel wat ballen hoog gehouden. Op het veld zelf, maar ook op het gebied van borrel en receptie, vergaderen, feesten en activiteiten en zelfs het in de echt verbinden van geliefden. Dan hebben we het trouwens nog niet eens gehad over rondleidingen, diners, beurzen en congressen, en kerst- of nieuwjaarsborrels. In het Abe Lenstra Stadion komt een wereld samen. De volledige eer op het gebied van balcontrole verdient Abe Lenstra natuurlijk zelf. De bekendste en beste voetballer in de geschiedenis van S.C Heerenveen, naar wie het stadion is vernoemd. Zijn standbeeld is dan ook vereeuwigd bij de hoofdingang van het stadion.

Ook het Thialf stadion is rechtstreeks gelinkt aan ‘Het Friese Haagje’. Vele bekende namen in de schaatssport schoven over de langeafstandsbaan van het stadion en gingen voor goud in het schaatshart van de wereld. Ook jij kunt er je ijzers onderbinden en een rondje op het befaamde ijs wagen. Met de wind in de haren en de vaart in de benen tart je jouw persoonlijke snelheidsrecord.

Culinair genieten

Van al dat sportgeweld krijg je trek. Van pannenkoekenschip tot grand-café in Heerenveen vind je de meest lekkere en gezellige eetgelegenheden.  Zo staat het fundament van ’t Gerecht, vandaag de dag bekend als Grandcafé en Boutiquehotel, fier overeind. Kantongerecht, gemeentehuis, En ook de arrangementen van de horecaonderneming staan als een huis. Laat je verrassen door de uitgebreide mogelijkheden. Liever eten op het water? ‘De Klipper’ is gebouwd rond 1896 en doet nu dienst als restaurantschip. Tijdens de oorlog vervoer dit schip levensmiddelen van Nederland naar Duitsland. De toenmalige eigenaar wilde dit niet en liet het schip onderduiken. De verblijfplaats werd ontdekt, en de eigenaar heeft toen alsnog toegezegd om de levensmiddelen te gaan vervoeren. Vandaag de dag is dit restaurantschip geroemd: om zijn voortreffelijke pannenkoeken en rijke historie.

Oranjewoud

Ten oosten van Heerenveen ligt Oranjewoud als een koninklijk sprookje verscholen tussen bos, voormalige landgoederen en lange lanen. Uren kun je hier in alle rust door de natuur slenteren en je vergapen aan fonkelende waterpartijen en prachtige landhuizen. Vele adellijke families gingen je eeuwen terug al voor. Treed in hun voetsporen maar vergeet niet de hedendaagse technologie in je tas te stoppen: de fotocamera legt de mooiste vergezichten vast en misschien vereeuwig je op jouw weg de bosuil of de wondermooie fazant wel.

Een koninklijk sprookje

Wonen in Heerenveen
De historische en gezellige sfeer die Heerenveen ademt, maakt het dorp geliefd. Hier is voor ieder wat wils. Of je nu landelijk wilt wonen, aan het water, vrijstaand in een modern opgezette wijk of stedelijk in een karakteristiek pand in het centrum. In Heerenveen is het mogelijk en onze makelaars helpen je graag.

Misschien wil jij juist wel wonen op een steenworp afstand van de bossen van Oranjewoud. Dat kan in één van de groenste en nieuwste wijken van Heerenveen ‘Skoatterwâld’. Je woont hier omringd door groene landerijen en een waterrijk decor. Ja, hier is het heel goed toeven! Ook hier verkopen wij vele nieuwe nieuwbouwprojecten.

Waar je ook voor kiest. In Heerenveen is er beschikbaarheid van aantrekkelijk werk, goede scholen, een gevarieerd winkelaanbod, prima zorgvoorzieningen en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Dat alles gecombineerd met een uitgebreid en divers aanbod aan sport en cultuur maakt Heerenveen een fijne plek om te wonen!

Jouw woondroom waarmaken in Heerenveen?

Kunnen onze makelaars jou helpen met het realiseren van jouw woondroom in Heerenveen? Wij helpen u graag op weg! Vul onderstaand formulier in en wij nemen graag contact met u op!

Aankoopmakelaar

Deel dit bericht