1. Home
 2. Nieuws
 3. Coronavirus: hoe gaan wij daar mee om?
12 maart 2020
Nieuws

Coronavirus

Hoe gaan wij daar mee om?

Het coronavirus is niemand ontgaan. In Nederland en nu ook in Friesland zijn besmettingen vastgesteld. Om te voorkomen dat het Coronavirus zich verder verspreidt geeft het RIVM-adviezen. Wij volgen deze richtlijnen en maakten een aantal afspraken.

 • We brengen de hygiënemaatregelen bij onze medewerkers extra onder de aandacht
 • Medewerkers geven geen hand en houden afstand
 • Veel van onze medewerkers komen op bezoek bij onze verkopers, huurders en relaties. Als klanten ziekteverschijnselen hebben, of wanneer hier twijfels of zorgen over zijn, verplaatsen wij de afspraak naar een later tijdstip.

Komt u langs bij ons op kantoor?
U blijft natuurlijk welkom. Wel treffen wij extra maatregelen:

 • Wij geven geen hand
 • We houden afstand

Wat kunt u doen?
Heeft u een vraag die telefonisch kan worden afgehandeld? Dan heeft het de voorkeur om het per telefoon of via social media te doen.

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Als een reparatie geen spoed heeft, plan deze dan later in. Dit kunt u ook in het telefoongesprek aangeven.

En voor iedereen geldt: tref extra hygiëne maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden

Heeft u een bezichtigingsafspraak?
Er is geen directe aanleiding om aan te nemen dat bezichtigingen gevaren met zich meebrengen. Wel plannen wij voortaan de bezichtigingsafspraken individueel en zonder overlap in. Daarbij maken wij u graag attent op een aantal andere maatregelen:

 • De makelaar die u rondleidt is zich bewust van zijn gezondheid. Op het moment dat hij gezondheidsklachten heeft zoals verkoudheid, hoesten of koorts dan zijn wij genoodzaakt om de afspraak af te zeggen. Wij geven u geen hand bij binnenkomst. Ook zal de makelaar een afstand van circa 1,5 meter houden.
 • Tijdens de bezichtiging mag u één extra persoon meenemen. Let op: kinderen mogen niet mee naar de afspraak. Als u tijdens de bezichtiging gezondheidsklachten heeft zoals verkoudheid, hoesten of koorts dan behouden wij ons het recht om de bezichtiging niet door te laten gaan.
 • Om tijdens de afspraak zo min mogelijk dingen aan te raken zorgen wij ervoor dat alle binnendeuren en de deuren van de meterkast en CV-ruimte openstaan. Ook de gordijnen en andere zonwering zullen open/omhoog zijn. Zo kunt u de staat va de kozijnen en het glas beoordelen.
 • U kunt in alle rust de woning bezichtigen. Wij proberen de duur echte zo kort mogelijk te houden en niet langer dan 30 minuten in de woning aanwezig te zijn. Om contact met andere potentiële kopers te mijden worden bezichtigingen om de 45 minuten ingepland.

Maatregelen VvE ledenvergaderingen
In de eerste zes maanden van het kalenderjaar worden veruit de meeste algemene ledenvergaderingen belegd voor onze VvE’s. De afgelopen dagen hebben wij vanuit onze VvE’s vele vragen ontvangen rondom het coronavirus en het doorgaan van de ledenvergaderingen.

Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus/ COVID-19 treft Hoekstra Vastgoedbeheer maatregelen rondom de ledenvergaderingen, huisbezoeken, bestuursvergaderingen en bezoeken aan ons kantoor te Leeuwarden. Welke maatregelen dit zijn leest in u onderstaande brief.

Brief directie inzake coronavirus VvE ledenvergaderingen

Huurt u een woning bij ons en heeft u een reparatieverzoek?
U kunt ons voor spoedreparaties en noodgevallen per telefoon bereiken op 058 – 233 7 300. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gaslek, ernstige lekkage, een CV die uitvalt of als u geen warm of stromend water heeft. Aanvullende informatie leest u hier.

Hoe kunt u ons bereiken?
Uiteraard kunt u ons telefonisch en via onze digitale kanalen bereiken.

Deel dit bericht