1. Home
  2. Wonen in Fryslân
  3. Wat je in ons mooie Fryslân krijgt voor 1,5 miljoen
15 augustus 2019
Wonen in Fryslân

Wat je in ons mooie Fryslân krijgt voor 1,5 miljoen

Het kan bijna niet aan je voorbij zijn gegaan. Dat ene rijtjeshuis in Amsterdam, met een vraagprijs van 1,5 miljoen. De reacties op internet zijn ontploft en het is natuurlijk ook een beetje bizar. Vooral als je bedenkt wat je in ons mooie Fryslân krijgt voor dat bedrag.

Een rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid…

Deze week werd bekend dat er in Amsterdam-Zuid een rijtjeshuis te koop staat voor 1,5 miljoen euro. Een simpel rijtjeshuis, in een mega populaire buurt in Amsterdam. De eengezinswoningen zijn er schaars wat resulteert in een dergelijke vraagprijs. De betreffende woning is ruim, zeker voor Amsterdamse begrippen. Een woonoppervlak van 144 m2 en een achtertuin van 15 meter diep. Maar toch, in onze provincie krijg je heel wat meer voor dit bedrag! De verklaring van de makelaar over de vraagprijs? “Het is marktconform. Het is een gewilde buurt en gewoon een kwestie van vraag en aanbod.” Dat er gekte heerst op de Amsterdamse huizenmarkt dat is zeker!

Of een prachtige vrijstaande woning op unieke locatie?

Maar nu even terug naar de belangrijkste boodschap van dit verhaal. Wat kunnen we toch in onze handen knijpen in Friesland. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze woning aan de Ivige Leane in Loenga. Voor het zelfde bedrag als een rijtjeswoning in Amsterdam woon je hier op een unieke locatie aan een rustige landweg, op een paar minuten fietsen van Sneek. Met maar liefst 1,3 hectare eigen grond en een woonoppervlakte van zo’n 300 m2. Wat een verschil hè. Het is maar waar je voorkeur naar uit gaat natuurlijk.

Of gewoon 4 huizen in de Friese hoofdstad?

Of je koopt gewoon 4 woningen in Leeuwarden. Bijvoorbeeld deze prachtige 2-kapper aan de Spanjaardslaan, een royaal woonhuis in de gewilde Vosseparkwijk, een karakteristiek herenhuis nabij het centrum én een rijks monumentaal herenhuis. En dat alles voor 1,5 miljoen.

Zoek jij een huis in Friesland? Neem dan een kijkje tussen ons aanbod.

Deel dit bericht