1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Nieuws
  4. Veel interesse voor wonen in Blitsaerd Oost

Veel interesse voor wonen in Blitsaerd Oost

Ontdek de kavels!
08 juli 2020
Nieuwbouw Nieuws

Kavels Blitsaerd Oost

“Grote waterpartijen, een weids uitzicht, bouwkavels aan open vaarwater, in een wijk waar kwaliteit voorop staat.” Dat is volgens Harmen Wind van Wind Groep wat de nieuwbouwwijk Blitsaerd Oost in Leeuwarden uniek maakt. De kavels variëren van 500 tot 3500 vierkante meter. Er is plaats voor 111 woningen, die worden gebouwd op deelgebieden met namen als De Finish, De Parels, Bonkevaart Noord, Bonkevaart Zuid en Blitsaerderleane.

Kavels aan het water

Er is veel belangstelling voor deze fraaie woonlocatie en dat verbaast Harmen Wind niet. “Waar het eerste deel van Blitsaerd, Park-West genaamd, zich kenmerkt door een strakke opzet, daar is in Blitsaerd Oost juist gekozen voor een meer organische en natuurlijke opzet. Bijna alle kavels grenzen aan het water en dat spreekt vooral belangstellenden aan.”

Bijna alle kavels grenzen aan het water en dat spreekt vooral belangstellenden aan

Nieuwe tijd

En die belangstellenden zijn niet alleen afkomstig uit Leeuwarden en andere delen van Friesland. “We merken dat ook mensen elders uit Nederland interesse hebben. Hoe dat komt? In eerste instantie heeft dat met de opzet en uitstraling van de wijk te maken. Maar we zien ook dat het een gevolg is van de nieuwe tijd waar we naartoe gaan. Steeds meer mensen gaan thuis werken en hoeven minder vaak de rit naar kantoor te maken. Dan blijkt wonen in Friesland een aantrekkelijk alternatief te zijn. Een provincie waar ruimte en kwaliteit in combinatie met meer woning en grond voor dezelfde prijs steeds meer mensen aanspreekt.”

Bungalows

Zoals aangegeven biedt Blitsaerd Oost straks een grote verscheidenheid aan woningen. In fase 1 worden 30 bouwkavels aangeboden en 41 projectmatige woningen, die op eiland De Finish worden gebouwd. Dit eiland is omgeven door water. “De 41 kavels zijn circa 500 vierkante meter groot. De bedoeling is dat daar projectmatig bungalows worden gebouwd. De vraag naar dit type woningen neemt sterk toe in de provincie en de klassieke uitstraling die een bungalow heeft wordt daarbij losgelaten.” De meeste bungalows liggen direct aan het water. De overige krijgen een ligplek aan een steiger die in het deelplan gerealiseerd wordt.

De vraag naar bungalows neemt sterk toe

Vrijstaande woningen

De andere kavels, alle watergebonden, zijn groter en bieden plek aan vrijstaande en duurzaam gebouwde woningen. Wind:” Diverse aannemers hebben inmiddels voorbeeld woningen ontworpen die goed passen in Blitsaerd Oost, maar het staat toekomstige bewoners vrij om zelf een aannemer in de hand te nemen.”

De 30 beschikbare kavels in fase 1 zijn als volgt verdeeld: 10 kavels in Blitsaerderleane Oost, met oppervlaktes vanaf 1032 m2, 8 kavels in deelgebied De Parels met oppervlaktes vanaf 2000 m2, 8 bouwkavels in Bonkevaart Noord, met oppervlaktes vanaf 640 m2 en 4 bouwkavels in Bonkevaart Zuid, met oppervlaktes vanaf 690 m2.

“Ik kom regelmatig in het gebied en dan ervaar je de kwaliteit”, vervolgt Wind. “Het uitzicht, de waterpartijen, het vele groen, de goede verbindingen met de stad, in Blitsaerd Oost komen die aspecten samen in een zeer aantrekkelijk woongebied.”

Zonneweide

Een andere bijzondere ontwikkeling rond Blitsaerd Oost is de realisatie van een zonneweide. “Dit gebeurt in een deel van de wijk waar geen woningen gepland staan”, legt Wind uit. “Toekomstige bewoners van de wijk kunnen hierin participeren en op die manier delen in het rendement van het park.” Meer informatie hierover is te vinden op de site van Blitsaerd.

Inmiddels zijn we gestart met de verkoop van de kavels van Blitsaerd Oost. Inschrijven voor een kavel kan tot 14 juli 2020. De verloting van de kavels vindt plaats op 16 juli 2020.

Deel dit bericht