1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Nieuws
  4. Wonen in Fryslân
  5. Middelsee: de nieuwste wijk van Leeuwarden

Middelsee: de nieuwste wijk van Leeuwarden

19 juli 2021
Nieuwbouw Nieuws Wonen in Fryslân

Middelsee:

de nieuwste wijk van Leeuwarden

Al sinds het begin van de planvorming in Middelsee is Makelaardij Hoekstra nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Dat is ook niet zo gek, want als dé nieuwbouwspecialist van het Noorden kennen wij de nieuwbouwmarkt in Friesland als geen ander. We zitten al bij de eerste ideeën met aannemers, projectontwikkelaars en architecten aan tafel, zodat er haalbare projecten gerealiseerd worden die aansluiten op de wensen en behoeften van de koers en huurders.

Middelsee is voor iedereen
Dit heeft ervoor gezorgd dat er de komende tijd wisselende architectuur verrijst op het grondgebied van Middelsee. De nieuwste wijk van Leeuwarden is er straks voor iedereen. Van starters tot doorstromers en van huurders tot senioren. Voor een ieder liggen er prachtige projecten in het verschiet.

“Middelsee biedt perspectief voor de woningzoekenden van nu. Voor wie graag in Leeuwarden wil wonen, maar door de krappe woningmarkt geen voet tussen de deur krijgt, biedt Middelsee weer nieuwe kansen. Hier worden nog volop woningen gebouwd de komende jaren.” Legt onze nieuwbouwadviseur Sjoerd Mulder uit.

Onze nieuwbouwmakelaar Marjan Miedema vult enthousiast aan: “Middelsee wordt een stadsdeel waarin saamhorigheid en een open karakter heersen. Voor woningzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe manier van wonen. Een soort positieve community waar de bewoners echt iets aan elkaar hebben.”

Een vliegende start met de WoonSpods
Het allereerste project, de WoonSpods van Zwanenburg Projecten, is hier een mooi voorbeeld van. Volgens Miedema zorgde de succesvolle verkoop van deze energieneutrale woningen voor een vliegende start in de nieuwste wijk van Leeuwarden. “Slim, betaalbaar, comfortabel en een beetje eigenzinnig. Een compleet nieuwe woonvorm, waarvan je denkt: waarom was dit er niet eerder? Net als in een oud hofje deel je hier bijvoorbeeld de binnentuin. Wat ons betreft heeft Zwanenburg de toon gezet voor de bijzondere projecten die hier nog in het verschiet liggen.

Huis aan de Haven
Wat dacht je bijvoorbeeld van het prestigieuze ‘Huis aan de Haven’ van ontwikkelaar MWPO. Momenteel is ons team druk bezig met de voorbereidingen van de start verkoop van dit project. Ook dit ontwerp door Powerhouse Company kenmerkt zich door eigentijdse woonvormen die pal aan de haven verrijzen. Huis aan de Haven biedt veel variatie: van atelierwoningen tot penthouses met enorme dakterrassen.

Het gebouw telt straks 91 woningen en appartementen, zowel koop en huur en wordt in hofvorm gebouwd. De gemeenschappelijke deler is dat alle woningen zeer luxueus van opzet zijn. Het dak van de parkeergarage vormt straks de bloemrijke binnentuin. Vanuit het appartement kijk je uit over het van Harinxmakanaal richting de bruisende stad van Leeuwarden. Dit wordt over niet te lange tijd een fantastische plek om te wonen!

Slim, betaalbaar, comfortabel en een beetje eigenzinnig.

Een spannend proces
“Middelsee is eigenlijk een gigantische verlenging van de stad Leeuwarden. Ook is het toegespitst op de kleinere huishoudens en van alle gemakken voorzien. Wij weten als geen ander wat er komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwhuis. Dat maakt dat de adviserende rol ons op het lijf geschreven is. En het leuke van nieuwbouw is: je kan helemaal een eigen draai geven aan de inrichting van je woning. Dus droom je al jaren van die ene keuken of die gave badkamer? Dan is dit je kans!” lacht nieuwbouwadviseur Rita Haarsma.

Een nieuwbouwhuis kopen is vaak spannend. Haarsma gaat verder: “Mensen baseren hun keuze meestal op een tekening en ze kunnen niet vooraf door het huis of de buurt lopen om te kijken of het ze aanspreekt. Ons team van nieuwbouwspecialisten heeft al duizenden mensen bijgestaan en kan jou optimaal ondersteunen bij dit gehele traject. Een prettige zekerheid!”

Goede voorbereiding is het halve werk
Maar niet alleen onze nieuwbouwspecialisten zijn druk met het nieuwste stadsdeel van Leeuwarden. Ook onze makelaars van de bestaande bouw zien kansen. Want veel mensen die hier straks een nieuwbouwwoning kopen hebben een eigen huis te verkopen. Onze makelaar Marcel Looyenga vertelt; “Het is belangrijk om vooraf te weten wat je eigen huis waard is. In deze markt zou je namelijk wel eens positief verrast kunnen worden. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de aankoop van je nieuwe woning. Want een hogere verkoopopbrengst betekent ook meer keuzemogelijkheden voor de nieuwbouwwoning.”

Onze makelaars adviseren daarnaast met gemak een waterdichte verkoopstrategie of een andere passende oplossing zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om tijdelijk een woning te kunnen huren. Door onze uitgebreide portefeuille met huurwoningen is er vrijwel altijd snel een alternatief te vinden om die tussenperiode te kunnen overbruggen.

Deel dit bericht