1. Home
  2. Makelaardij
  3. Huis kopen? Met de Hoekstra Aankoopmakelaar natuurlijk

Huis kopen? Met de Hoekstra Aankoopmakelaar natuurlijk!

Meer informatie
01 juli 2020
Makelaardij

Huis kopen? Met de Hoekstra Aankoopmakelaar natuurlijk!

De toegevoegde waarde van een scherpe blik

Ivo Mulder is meer dan duidelijk over waarom hij mee wil werken aan de totstandkoming van deze blog. ‘Ik wilde dit doen, omdat ik zeer tevreden ben over de dienstverlening van de aankoopmakelaar van Makelaardij Hoekstra’. Hieronder zijn ervaringen met de aankoopmakelaar van Makelaardij Hoekstra, in dit geval Douwe Dijkstra.

We hebben Makelaardij Hoekstra ingeschakeld bij de aanschaf van onze nieuwe woning. Heel eerlijk: we waren direct verliefd op deze woning. Maar net zo goed bleek de toegevoegde waarde van onze aankoopmakelaar vanaf het eerste moment dat we hem inschakelden.

Denken in mogelijkheden

Je kent het misschien wel; je ziet een woning, krijgt er een bepaald gevoel bij en bent vanaf dat moment niet meer in staat echt objectief naar de woning te kijken. En dat deed Douwe nou juist wél. Nu beschik ik zelf over behoorlijk wat bouwkundig inzicht, maar Douwe wist precies te vertellen wat de pluspunten, maar ook de minpunten waren van de woning. En deze minpunten werden direct vertaald in mogelijke oplossingen, inclusief de mogelijke kosten die daarmee gepaard zouden gaan!

Een mooi voorbeeld daarvan waren de schrootjes op de gevel van onze woning. Ik zag het helemaal niet zitten om dit te moeten onderhouden. Wat een gedoe! Douwe kwam met het idee om deze schrootjes te laten vervangen door kunststof en gaf daarbij meteen een goede inschatting van de bijbehorende kosten. We hadden daar toch veel hogere kosten verwacht en hierdoor werd het meteen duidelijk dat dit geen groot issue meer was. En dit is maar een van de voorbeelden. Juist door dit soort adviezen wisten wij veel beter wat de mogelijkheden waren, hoe we dit konden realiseren en wat de bijbehorende kosten waren.

Een perfect proces, van A tot Z

Vanaf het moment dat we contact hadden met Makelaardij Hoekstra verliep het proces zeer prettig. We hadden een specifieke woning op het oog en na contact met Makelaardij Hoekstra werd er op korte termijn een afspraak gemaakt, rekening houdend met de vakantie die wij gepland hadden. Na de bezichtiging van de woning met Douwe, kregen wij een scherpe analyse met alle plus- en minpunten van de woning. Daarnaast kregen we een lijst met vergelijkbare woningen
zodat we een goed beeld kregen van de marktwaarde van deze woning ten opzichte van andere woningen. Ook gaf Douwe aan wat hij vond dat de woning waard was.

Na de bezichtiging van de woning met Douwe, kregen wij een scherpe analyse met alle plus- en minpunten van de woning.

Dat gevoel van partnership hebben we gedurende het volledige proces wat volgde na de bezichtiging ook ervaren. Zo was Makelaardij. Hoekstra constant goed bereikbaar en verliep de communicatie erg goed. Op vragen die we stelden kregen we niet een simpel ‘ja’ of ‘nee’, maar werd elk antwoord van een heldere toelichting voorzien.

Grappig detail; we waren dus op vakantie en zaten in een andere tijdszone. Wanneer wij voor het slapen een mail stuurden met een vraag, hadden we de volgende ochtend alweer antwoord. Die efficiënte manier van communiceren en de klantgerichtheid in het algemeen is wat ons betreft kenmerkend voor de werkwijze van Makelaardij Hoekstra.

Financieel voordeel

Een belangrijk onderdeel van het aankoopproces was de waardebepaling. Zoals gezegd had Douwe een gedegen advies gegeven en aan de hand daarvan zijn we tot een bedrag gekomen dat in onze ogen reëel was. Ik kijk nog steeds met veel waardering terug op de manier waarop hij voor ons de beste deal tot stand heeft gebracht. Ik had deze woning misschien zelf ook wel kunnen kopen, maar door het financiële inzicht en de ervaring van Douwe heeft hij ons een financieel voordeel opgeleverd! Daar waar ik al snel geneigd zou zijn om dan toch maar ergens in het midden te schikken, heeft Douwe voor ons wel de door ons vastgestelde reële waarde weten te realiseren.

Door het financiële inzicht en de ervaring van Douwe heeft hij ons een financieel voordeel opgeleverd!

Een goed gevoel met geweldig resultaat

Al met al kijk ik met een ontzettend goed gevoel terug op onze samenwerking met de aankoopmakelaar van Makelaardij Hoekstra. Ze hebben zich als een volwaardig partner opgesteld. Ik voelde me de belangrijkste klant van hun bedrijf en ze hebben me constant meegenomen in alles dat voor ons belangrijk was bij de aanschaf van onze woning. Daardoor hebben wij het volledige aankoopproces vertrouwen gehad in een goede afloop en geen moment getwijfeld over wat voor ons verstandig zou zijn.

Daarnaast heeft deze samenwerking er ook nog eens voor gezorgd dat we ons droomhuis voor een goede prijs aan hebben kunnen schaffen wat waarschijnlijk niet gelukt was wanneer we hier alleen voor hadden gestaan. Ik kan dan ook niet anders dan iedereen adviseren die een woning zoekt of al een woning op het oog heeft toch eens binnen te stappen bij de aankoopmakelaar van Makelaardij Hoekstra. Je wordt volledig ontzorgd en het levert nog geld op ook!

Aankoopmakelaar in Friesland

Bent u op huizenjacht en vist u ook telkens achter het net? Of kunt u uw droomwoning juist niet vinden? Vul dan onderstaand formulier in om vrijblijvend kennis te maken met één van de Hoekstra Aankoopmakelaars!

Deel dit bericht