1. Home
  2. Hoekstra Magazine
  3. Nieuwbouw
  4. Heerlijk leven aan de Haven

Heerlijk leven aan de Haven

Wonen en genieten aan het water
04 augustus 2023
Hoekstra Magazine Nieuwbouw

Het wordt grandioos!

Eigenzinnig wonen in Huis aan de Haven in Middelsee te Leeuwarden

Het duurt nog even voor ze de sleutel krijgen, maar Arie en Erna Zuijderduin hebben er heel veel zin in, in hun appartement in Huis aan de Haven. “Het wordt grandioos! Het idee dat je de deur achter je dichttrekt, je kunt gaan en staan waar je maar wilt, en dat het direct aan open vaarwater ligt. Dat spreekt ons enorm aan.”

In deelgebied Havenstêd van de nieuwe Leeuwarder wijk Middelsee wordt momenteel project Huis aan de Haven gebouwd. In Leeuwarden, direct ten zuiden van het Van Harinxmakanaal, is volop ruimte voor diverse woonvormen, hippe horeca, creativiteit, kunst en cultuur. Middelsee is bovendien een duurzame wijk waar gasaansluitingen verleden tijd zijn en waar de auto niet maatgevend is. Er is zelfs een eigen jachthaven van waaruit je toegang hebt tot het Friese water.

Jachthaven en open vaarwater

Precies dat is wat Arie aanspreekt. “Ik ben een echte waterman. Ik houd van varen, zeilen en vissen. We wonen nu nog in Nootdorp waar we twintig jaar hebben gewoond. Dat we naar het noorden gaan, heeft er ook mee te maken dat onze zoon, schoondochter en kleinkinderen in Leeuwarden wonen. We zijn beiden gepensioneerd nu, en het lijkt ons heerlijk om dichtbij hen te wonen. Straks kunnen we elkaar bezoeken per boot, want zij wonen ook aan het water, in de wijk Zuiderburen. Via het Van Harinxmakanaal ben je er zo.”

Een heerlijk rustig appartement

Arie en zijn vrouw Erna zijn erg enthousiast over hun appartement op de vierde verdieping in dit stukje Leeuwarden met veel water en groen. “Ons appartement ligt heerlijk rustig, zo op de vierde. We hebben uitzicht op een prachtige gezamenlijke binnentuin en het belooft een levendige buurt te worden, vlakbij het centrum van Leeuwarden.” Deelgebied Havenstêd met daarin Huis aan de Haven is het eerste stuk van Middelsee dat momenteel wordt gerealiseerd. Hier vind je het beste uit twee werelden: gezellig stadsleven en rust aan het water in het groen. Arie: “We houden van de rust, maar vinden gezelligheid ook leuk. Mijn vrouw en ik kijken dagelijks meerdere keren online naar de vorderingen van de bouw. Zo blijven we mooi op de hoogte. En verder hebben we regelmatig contact met de andere bewoners van Huis aan de Haven via whatsapp. Dat schept nu al een band en je voelt de betrokkenheid over en weer.”

De nieuwe hotspot van Leeuwarden

Het ontwerp van Huis aan de Haven is van de architecten Stefan Prins van Powerhouse Company en Marieke Zegwaart van LAP Landscape and Urban Design. Reitsma Bouw uit Drachten is de hoofdaannemer en MWPO is de projectontwikkelaar. Gezamenlijk staan ze garant voor voortreffelijk wonen, waarbij op de begane grond ruimte is voor kantoren, winkels en horeca. Kortom: de nieuwe hotspot van Leeuwarden!

Meer informatie?

Zie jij de boten al langsvaren, de gezelligheid aan de kade en het wonen aan de haven helemaal voor je? Ben jij net als Arie en Erna Zuijderduin een echte waterliefhebber en zoek je een veelzijdige plek om te wonen? Dan is dit een uitgelezen kans voor jou. Kijk hier voor de beschikbare bouwnummers en nadere informatie.

Deel dit bericht