1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Volop in ontwikkeling met De Zuidlanden
08 juni 2019
Nieuwbouw

Volop in ontwikkeling met De Zuidlanden

“Er zitten vele nieuwe ontwikkelingen in de pijplijn als het gaat om nieuwbouwplan De Zuidlanden”, weet Marjan Miedema, nieuwbouwmakelaar bij Makelaardij Hoekstra, te vertellen. Als huismakelaar van dit gebied, zette Miedema al bijna vanaf dag één voet op ‘De Zuidlander grond.’ Het markante stadsdeel is dan ook uiterst in trek. Het unieke concept waaronder de buurtschappen Techum, Goutum Súd en Wiarda en De Klamp vallen, vertoont qua architectuur een typisch Fries voorkomen. Een verzameling Friese dorpen is hiervoor de toetssteen.

“We hebben al een hele serie woningen binnen de buurtschappen succesvol verkocht, waarbij de buurtschappen Techum en Goutum Súd inmiddels zijn afgerond. Momenteel zijn we druk bezig om het laatste deel van buurtschap Wiarda verder onder de aandacht te brengen, welke aan de meest oostelijke kant van De Zuidlanden ligt. Recentelijk hebben we ook afgetrapt met buurtschap De Klamp”, deelt Miedema mee. “We hebben er onwijs veel zin in om de toekomst van De Zuidlanden verder gestalte te geven: de ideeën zijn er in overvloed en er komen vele nieuwe projecten aan!”

Aanzienlijke successen

Eén van de redenen tot het aanzienlijke succes van De Zuidlanden is het gemêleerde aanbod van woningen. “Dat varieert van vrije kavels, rijwoningen tot twee-onder-een-kappers, tot riante vrijstaande woningen. En de natuurrijke omgeving die het landelijke leven ademt, maar toch op steenworpafstand van het Leeuwarder stadshart ligt, maakt De Zuidlanden met afstand een heerlijke plek om te wonen.” Het zijn ook maar liefst ruim 30 jaar ervaring van Makelaardij Hoekstra in het makelen waardoor je kunt rekenen op ervaring, betrokkenheid en maatwerk.

De Zuidlanden staat garant voor genieten

“In de stadsdelen van De Zuidlanden vind je archeologische vindplaatsen, monumentale boerderijen en natuurlijke waterlopen. De nodige aandacht is ook besteed aan duurzaam wonen en bouwen. In Wiarda en De Klamp zal bijvoorbeeld volledig gasloos gebouwd worden. Wonen in De Zuidlanden staat garant voor ultiem genieten en het Friese landschap is te voet, met de fiets of al varend te water uitstekend te verkennen. “Als onderdeel van De Culturele Hoofdstad heeft De Zuidlanden alles in huis voor wie landelijk wil wonen, maar toch alle voorzieningen nabijgelegen wenst. We gaan een vruchtbaar voorjaar en zomer tegemoet”, vertelt Miedema enthousiast.

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen

Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de nieuwe ontwikkelingen omtrent De Zuidlanden, kan elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur in het infocentrum terecht: de zogenoemde Eco-Iglo. Aanmelden voor de Hoekstra-nieuwsbrief behoort ook tot de mogelijkheden, om zo niets mis te lopen van de komende projecten. “Ook op ons kantoor aan de Willemskade 9 is men natuurlijk van harte welkom om alles rondom de laatste ontwikkelingen op te steken”, benadrukt Miedema.

Deel dit bericht