1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuws
  4. Zo wordt jouw Open Huis succesvol!
18 augustus 2023
Makelaardij Nieuws

Doe jij zaterdag 30 september mee aan de NVM Open Huizen Dag?

Goed idee!

Door mee te doen met de Open Huizen Dag op zaterdag 30 september 2023 benut je alle verkoopkansen ten volle en toon je jouw te koop staande woning aan een groot publiek. Dit kan de verkoop van jouw woning versnellen. Een kijker kan zomaar een serieuze koper worden na de eerste stappen over de drempel van jouw woning te hebben gezet. Een kijker kan namelijk zomaar als een blok vallen voor een woning die in eerste instantie niet op zijn te-bezoeken-lijstje stond. Met onderstaande tips ga jij zaterdag 30 september geheel voorbereid te werk. Wil jij je huis verkopen en meedoen aan de Open Huizen Dag op zaterdag 30 september aanstaande? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Een opgeruimd huis

Vanzelfsprekend is het dat de woning voor aanvang van de Open Huizen Dag opgeruimd is. Zorg dat de woning schoon is en fris ruikt. Zeker wanneer je huisdieren houdt, is dit een puntje van aandacht. Ga aan de slag met de dweil en poetsdoek en stop persoonlijke spullen, zoals fotolijstjes, voor het zicht weg. Sta ook even stil bij de ramen: zijn ze schoon? Zorg voor zoveel mogelijk daglicht voor een ruimtelijk gevoel. De tuin is natuurlijk net zo belangrijk. Ruim losse spullen op en zorg (indien aanwezig) voor een gemaaid gazon.

Maak het levend

Jij kunt als geen ander jouw woning aanprijzen, schrijf voor jezelf een aantal belangrijke punten op die je kunt toelichten aan de mensen die je woning komen bezichtigen. Je hebt er gewoond en weet hoe fijn het is om in de beschutte tuin te zitten tijdens zomerse dagen, hoe mooi het zachte licht van de morgenschemering door de ramen valt tijdens de vroege koffie en hoe het contact met buurtgenoten is. Kortom: maak het verhaal levend.

Vertel waarom jouw huis zo heerlijk is om te bewonen. Ook heb je waarschijnlijk onderhoud aan de woning gepleegd en kun je eventuele nieuwe bewoners alles vertellen wat zij daarover willen weten. Wellicht is het handig om een lijstje te maken van wat er aan onderhoud is gedaan, want als verkopende partij heb je een meldingsplicht. Weet je het niet precies? Verwijs dan door naar je makelaar bij Makelaardij Hoekstra.

Vertel waarom jouw huis zo heerlijk is om te bewonen!

Word niet te persoonlijk

Enige nuance is wel op zijn plaats wanneer je in gesprek bent met de kijkers. Het is niet de bedoeling om te persoonlijke verhalen te vertellen met betrekking tot het huis, gezien dit juist een averechts effect in de hand kan werken. Stel je gastvrij, maar toch ook zakelijk op. De prijsonderhandelingen laat je het beste over aan de makelaar. De makelaar doet precies waar hij of zij goed in is en zo verzeker je je ervan dat het beste bod boven tafel komt. Juist tijdens de krapte op de woningmarkt heb je grote kans op meerdere biedingen en krijg jij de beste prijs voor jouw woning.

Praktische tips

Tijdens de NVM Open Huizen Dag ben jij zelf aanwezig om de kijkers te begeleiden. Maar beter is het om niet met de hele achterban klaar te zitten. Breng de kinderen en de hond voor een paar uurtjes bij opa en oma. Zorg dat je met twee man sterk staat. Je weet immers nooit hoeveel kijkers er gedurende de dag zullen aanbellen. Geef kijkers de ruimte en gelegenheid om zelf rond te kijken om zo een goed beeld van de woning te kunnen vormen. Laat de volgorde van de route van boven naar beneden verlopen. Safe the best for last: de woonkamer en keuken zijn het grootste onderdeel van de woning en deze ruimtes verbroederen. Laat kijkers hier vooral in alle rust even rondsnuffelen!

Loopt de bezichtiging ten einde? Laat de kijkers dan hun contactgegevens noteren. Zo kan de makelaar na de tijd contact opnemen met de kijkers en bij interesse aansturen op een tweede bezichtiging.

Jouw woonhuis ook via Makelaardij Hoekstra verkopen?

Eén van onze makelaars vertelt jou met veel plezier hoe wij er voor zorgen dat jouw woonhuis op de beste manier in de spotlights wordt gezet en zo de meest geïnteresseerde kopers benadert. Bel vandaag nog 058 233 7 333 om met de makelaar in jouw regio in Friesland in contact te komen. Onze makelaarskantoren in Friesland zijn gevestigd in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Joure. We kijken er naar uit om voor jou aan de slag te gaan!

Deel dit bericht

Contact met de makelaar