1. Home
  2. Makelaardij
  3. Wonen in Fryslân
  4. Wil jij huren? Dit zijn de 5 belangrijkste tips!
05 september 2019
Makelaardij Wonen in Fryslân

Wil jij huren? Dit zijn de 5 belangrijkste tips!

Onze verhuurmedewerkers helpen je graag op weg

Ben je op zoek naar een huurwoning? Dat kan knap lastig zijn! Wij weten er alles van. Gelukkig kennen onze verhuurmedewerkers alle ins en outs en helpen ze jou graag op weg naar jouw nieuwe (t)huis! Zij geven hier antwoord op de meest gestelde vragen en delen hier de belangrijkste tips!

1. Hoe kan ik mij inschrijven voor een huurwoning?

Op onze website kunt u ons aanbod bekijken. Zie je een woning waar je je voor wilt inschrijven? Klik op de woning en klik vervolgens op de button ‘Inschrijven voor deze woning’ rechtsboven aan de pagina. Vul het inschrijfformulier volledig in en verzend. Let op! Jouw inschrijving is dan nog niet compleet.

Jouw inschrijving zal vervolgens getoetst worden aan de huurprijs waarna je per e-mail een reactie van ons ontvangt. Dit kan ofwel een afwijzing zijn omdat jouw inkomen niet toereikend is of je zult een e-mail ontvangen om jouw inschrijving compleet te maken. Vervolgens zal jouw complete inschrijving beoordeeld worden door een Hoekstra medewerker. Maak jouw inschrijving direct helemaal compleet. Dit verhoogt jouw kans om in aanmerking te komen voor een woning.

Tip: Maak uw inschrijving direct helemaal compleet!

2. Verdien ik genoeg om in aanmerking te komen voor een huurwoning?

Om in aanmerking te komen voor één van onze huurwoningen, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Als algemene richtlijn hanteren wij een inkomensnorm waarbij jouw bruto maandinkomen minimaal gelijk dient te zijn aan drie en soms viermaal de huurprijs. Houd hier rekening mee alvorens je je inschrijft!

Rekenvoorbeeld
Stel de huurprijs van een woning bedraagt € 650,-. Drie maal de bruto huurprijs is in dit geval € 1.950,- Je dient dus minimaal € 1.950,- als bruto maandinkomen te verdienen om in aanmerking te komen voor deze huurwoning. Het inkomen van jouw partner mag je voor 50% meerekenen.

3. Werken jullie met wachtlijsten?

Wij werken niet met wachtlijsten. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Er wordt pas contact met jou opgenomen als je ook daadwerkelijk in aanmerking komt voor de huurwoning.

Tip! Dit betekent dus dat je zelf het aanbod in de gaten moet houden. Zodra wij een huurwoning beschikbaar krijgen waar je op wilt reageren dan dien je dit zo snel mogelijk te doen.

4. Mag ik mij voor meerdere woningen tegelijkertijd inschrijven?

Ja, dit is geen probleem.

Tip! Kijk wel goed per woning of je met jouw bruto maandinkomen in aanmerking komt voor de betreffende woningen.

5. Welke woningen krijgen jullie deze maand te huur?

Ons huuraanbod verschilt per maand. Dit kunnen wij dus ook niet met zekerheid zeggen. Ben je op zoek naar een huurwoning en wil je dagelijks ons aanbod ontvangen? Laat dan jouw gegevens achter voor een persoonlijke zoekopdracht. Je ontvangt dan automatisch ons aanbod in de mail.

Tip! Het is mogelijk om alleen aanbod te ontvangen welke voldoet aan jouw woonwensen. Klik op een willekeurige woning die je ontvangt, scrol vervolgens naar beneden en klik op woonwens wijzigen. Let op! Hoe gedetailleerder je jouw zoekopdracht invult, hoe minder aanbod je ontvangt.

Huurwoningen snel beschikbaar

Nu je weet hoe onze spelregels werken duurt het vast niet lang meer voordat je jouw droomwoning hebt gevonden! Onze verhuurmedewerkers willen als laatst de volgende woningen tippen omdat deze snel beschikbaar zijn…

Carolinenburg 2 in Leeuwarden
Carolinenburg 6 in Leeuwarden
Willem de Zwijgerlaan 45 in Heerenveen
Markt 27 in Drachten

Deel dit bericht