1. Home
  2. Wonen in Fryslân
  3. Welke planten kies jij voor in jouw interieur?
10 juli 2019
Wonen in Fryslân

Welke planten kies jij voor in jouw interieur?

Wil jij jouw interieur een upgrade geven? Dan zijn kamerplanten bij uitstek geschikte sfeermakers. Groen in huis staat niet alleen warm en uitnodigend, je geniet van nog veel meer voordelen. Zo zorgen planten voor zuurstof en zuiveren ze de lucht. Dat zorgt op zijn beurt voor een gezonder leefklimaat. Doordat je zorg draagt voor de planten en ze met regelmaat moet bewateren, geeft dat voldoening. Zet ze bij elkaar in een plantenterrarium, stop ze in een glazen bokaal of hang ze aan het plafond in een speciaal daarvoor bestemd touw met pot: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten op kantoor zorgen voor minder ziekteverzuim. Ook voelen medewerkers zich positiever en zijn ze tevredener over hun functioneren. Verenig ook het nuttige met het aangename: planten in jouw huis zijn de perfecte manier om sfeer te creëren en er een gezonder leefklimaat op na te houden. Welke soort plant is nou precies geschikt voor welke ruimte in het huis?

Huiskamer

De huiskamer is de plek in jouw huis waar het meest geleefd wordt. De Krulvaren, Lepelplant of Pannenkoekplant brengt extra huiselijkheid in deze kamer en zorgt ook nog eens voor een goede filtering van de lucht. Zet planten bij elkaar en ga voor een hippe urban jungle, of verspreid ze juist door het huis. Loze hoek? De ultieme plek voor een grote kamerplant. Varieer ook eens van soort: van Cactussen tot exotische soorten, een bonte verzameling van verschillende planten is de perfecte mix voor extra sfeer!

Slaapkamer

De Vlinderorchidee maar ook Vetplanten zijn bij uitstek geschikt voor in de slaapkamer. Waarom? Deze planten zuiveren de lucht voornamelijk ’s nachts. Ook Lavendelplanten zijn geschikt voor in de slaapkamer omdat ze stressgevoelens reduceren en jij daardoor een betere nachtrust krijgt.

Keuken

De Drakenklimop of de Alocasia zijn bijzonder gunstige plantjes. Een aanwinst voor in de keuken want ze bezitten de bijzondere eigenschap om koolstofmonoxide uit de lucht te filteren. Ook verse kruiden zijn ideaal om in de keuken uit te stallen. Bieslook voor in de soep, Tijm voor in de stoofschotel of Basilicum voor in je pasta: geef extra pit aan jouw gerechten. Zo’n kruiden-uitstalling in de vensterbank of elders in de keuken ziet er ook gewoon heel gezellig uit.

Badkamer

De Aglaonema is een zeer geschikte plant voor in de badkamer. De luchtvochtigheid in de badkamer is namelijk precies wat deze plant nodig heeft om te groeien en te bloeien. De badkamer kan ook best een beetje groen gebruiken.

Welke planten heb jij in huis?

Deel dit bericht