1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuwbouw
  4. Waterrijk wonen in Franeker. Het kan aan de Burrefeart.
24 oktober 2022
Makelaardij Nieuwbouw

Waterrijk wonen in Franeker. Het kan aan de Burrefeart.

Verkoop gestart

Nieuwbouwproject de Nieuwe Rietbuurt in Franeker is een vervolg op het succes van project De Rietbuurt. Het ligt aan de rand van de Alvestêdewyk en bestaat uit vier schiereilanden. Als eerste komen er woningen op het zuidelijke eiland. Deelproject Burrefeart telt straks 33 woningen aan een centrale laan die uitkomt op een ontmoetingsplein. Aan weerszijden van de laan liggen woningen die vrijwel allemaal met de tuin aan het water grenzen.

Ook levensloopgeschikte woningen

Bijna alle woningen van Burrefeart liggen aan het water. Ze zijn duurzaam, gasloos en energiezuinig. 9 vrijstaande woningen en 16 royale twee-onder-een-kapwoningen zijn ontworpen in de geliefde jarendertigstijl. In het oog springen de grote dakoverstekken. Daarnaast komen er 8 halfvrijstaande woningen, met slaapkamer en badkamer op de begane grond waardoor ze geschikt zijn als levensloopgeschikte woningen.  Deze woningen hebben platte daken. De afwisseling van woningtypen en kapvormen geeft het straatbeeld een vriendelijk en dorps karakter.

 

Rustig wonen, dichtbij het centrum

De Nieuwe Rietbuurt kenmerkt zich door veel variatie in kapvormen, bouwhoogte en kleurgebruik. In combinatie met bomenpracht en openbaar groen zorgt het voor een knusse, dorpse sfeer. Vanuit je tuin geniet je eindeloos van het uitzicht over water en groen. Hier kom je tot rust. Toch woon je in de Nieuwe Rietbuurt niet afgelegen. Naar het centrum van Franeker en het station is het maar een klein eindje fietsen.

Klaar voor een duurzame toekomst
Vanzelfsprekend zijn alle woningen onderhoudsarm, gasloos en energiezuinig. Ze worden gebouwd volgens de nieuwe normen van BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en zijn uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen in combinatie met vloerverwarming. Zo ben je als bewoner klaar voor de duurzame toekomst.

Lage energielasten
Vanzelfsprekend zijn alle woningen gasloos en energiezuinig. Ze worden gebouwd volgens de nieuwe normen van BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) en zijn uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen in combinatie met vloerverwarming. Dat betekent lage energielasten. Bovendien ben je als bewoner klaar voor de duurzame toekomst.

Verkoop gestart.

Zie jij jezelf al wonen in de nieuwe rietbuurt? De verkoop is inmiddels gestart, maar er zijn nog enkele opties beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de projectwebsite www.nieuwerietbuurt.nl of neem contact op met onze nieuwbouwmakelaars via nieuwbouw@makelaardijhoekstra.nl of bel 058-233 7 382.

Deel dit bericht