1. Home
  2. Bedrijfsmakelaardij
  3. Nieuws
  4. Van single-tenant naar multi-tenant: ontstaan uit een heldere samenwerking.
12 april 2024
Bedrijfsmakelaardij Nieuws

Van single-tenant naar multi-tenant: ontstaan uit een heldere samenwerking.

"Ik wist: dit kantoorobject behoort toe aan de kundige blik van een kundig makelaarskantoor: Hoekstra"

In 1998 werd het statige pand met de fraaie nautische elementen aan de Zwolsmanweg ontworpen voor Vripack. Wat het pand zo uniek maakt? Door het element water: het Sneekermeer meandert door de geschiedenis. “Ik wist: dit kantoorobject behoort toe aan de kundige blik van een kundig makelaarskantoor: Hoekstra”, vertelt Siep-Klaas Bijland van Bijland onroerend goed.

Watersport, dat zit in de genetische code van het pand aan de Zwolsmanweg 16. “Van oorsprong was het bedrijf Vripack ondergebracht in dit pand, een architect voor luxe scheepsbouw. Zij verkochten het pand en hebben deze vervolgens voor een langere periode gehuurd. Met het vertrek van Vripack als huurder ontstond een nieuwe situatie. In samenspraak hebben we de keuze gemaakt om het pand op te delen voor meerdere huurders.

Gemeenschappelijke deler

De verbinding met watersport blijft in de nieuwe situatie ook levend. Onderhand zijn DNA Yacht Insurance en Caddesign ‘aangemeerd’ op de bovenverdieping. De fraaie benedenverdieping is nog te huur”, vertelt  Siep-Klaas. Affiniteit met water is dus de gemeenschappelijke deler? “Eigenlijk wel ja”, lacht Siep-Klaas. “Het leuke is dat de huidige huurders beiden een link hebben met watersport. “Het zou leuk zijn als de toekomstige huurder ook enige voorliefde voor water heeft, maar het is niet noodzakelijk. Niet alleen water verbindt, als bedrijven kun je elkaar ook versterken. Synergie creëren. Dat is mooi en refereert tegelijkertijd aan de drijvende kracht van het water”.

Elkaar versterken

Het is duidelijk dat water verbindende eigenschappen heeft. En elkaar versterken, is ook verweven in het gedachtegoed van Makelaardij Hoekstra. “Via Erwin Kauffman van Makelaardij Hoekstra kwam ik in contact met Jimte Jan van Hoekstra Bedrijfsmakelaars. Met Erwin had ik al goed contact en zo kwam het balletje verder aan het rollen. Een makelaardij met een goede staat van dienst. Met een groot netwerk, dat is de juiste partij voor dit object, dat wist ik al snel. Hoekstra kwam daardoor als beste kandidaat uit de bus”.

Eigenzinnig gebouw

Het opvallende gebouw, gekenmerkt door blauw omlijnde ramen, straalt trots uit en is met het A+ label klaar voor de toekomst. “Er zijn voldoende parkeerplekken op het achtergelegen parkeerterrein en er zijn bezoekersplaatsen bij de entree. Daarnaast zijn er tevens 7 ruime ligplaatsen beschikbaar. De kantoorruimte op de benedenverdieping bestrijkt een oppervlakte van circa 388 vierkante meter. Jimte Jan kwam met het idee om af te stappen van de single-tenant constructie, zodat er kansen op de huurdersmarkt ontstaan voor meerdere geïnteresseerden.”

Positieve invloed is onbetaalbaar

De Zwolsmanweg 16 omvat de complete package deal: organisaties kunnen neerstrijken in een optimale setting. En meer. De vrije ligging aan het open vaarwater van de Houkesloot verbindt, is een oase van rust en heeft een positieve invloed op de gezondheid. Dat doet de nabijheid van water al eeuwenlang en blijft dat doen: dat staat als een paal boven water.

Meer weten? Bekijk hier de omschrijving van het bedrijfsobject of neem contact op met Hoekstra Bedrijfsmakelaars via 058 – 233 7 337. De mogelijkheden voor uw bedrijfspand bespreken? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Deel dit bericht