1. Home
  2. Bedrijfsmakelaardij
  3. Nieuws
  4. Van leegstaand pand naar stijlvolle appartementen.
08 februari 2024
Bedrijfsmakelaardij Nieuws

Van leegstaand pand naar stijlvolle appartementen.

Van een groot, leegstaand pand naar vijf tot in perfectie voltooide appartementen. Anand Badal en Patrick Komduur van K&B Vastgoed haalden de bezem door de voormalige opslag aan de Rienk Bockemakade in Sneek en gaven het pand weer charisma: een statige nieuwe levensbestemming voor woningzoekers staat in de startblokken.

Verkoop via inschrijving: zo startte het initiatief. “Hoekstra Bedrijfsmakelaars bracht het pand bij ons onder de aandacht. We zagen er potentie in, schreven ons in en waren uiteindelijk de hoogste bieder. Bedrijfsmakelaar Jimte Jan Abma loodste ons door het proces: hij is onze vaste contactpersoon geworden, samen met Eddy van Netten voor de verhuur/verkoop van de woningen.

Goede samenwerking

Door de goede samenwerking ontstaat er een vertrouwensband, je weet wat je aan elkaar hebt en dat is vruchtbare grond voor zowel een goede samenwerking als het in de steigers zetten van mooie projecten. Hoekstra Bedrijfsmakelaars was de verkopende makelaar, maar het leuke is: zij hebben ook kunnen adviseren met betrekking tot de transformatie naar appartementen, vertelt Anand enthousiast.

De ambitie van beide mannen brengt projecten in beweging. “Er is veel werk verzet. Het pand stond grotendeels leeg, alleen op de verdieping was een woonruimte gesitueerd. Het pand is compleet gestript, onderhoudsvriendelijk gemaakt, hoogwaardig afgewerkt, volledig gasloos, en de appartementen voldoen aan alle richtlijnen. Een zeer zuinig energielabel, label A, is de vrucht van deze inspanningen.”

'' Een zeer zuinig energielabel, label A, is de vrucht van deze inspanningen."

Alles komt samen

Leefbaar maken: dat is steeds de overtuiging geweest bij alle keuzes. “En dat houdt meer in dan alleen het duurzame energielabel. Dat is ook zorgen voor een gemeenschappelijke ruimte, een binnenplaats waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het dak is er letterlijk afgegaan om dit te realiseren”, zegt Anand met een lach. “Hoekstra Bedrijfsmakelaars heeft steeds over onze schouder meegekeken. Het is niet alleen een pand onder de aandacht brengen, maar ook mensen samenbrengen.”

Dat resulteerde in vijf appartementen, toegankelijk voor iedere woningzoeker. “De appartementen moeten benaderbaar blijven voor iedereen, was steeds onze opvatting. Er zijn twee appartementen gerealiseerd die qua omvang royaal zijn, er zit een mooie studio bij en er is een appartement dat vanaf de eerste verdieping uitkijkt over de stadsgracht. De appartementen zijn voor iedereen, ook voor starters”, benadrukt Anand.

"De appartementen zijn voor iedereen, ook voor starters"

Lekker normaal

“We zijn blij met de samenwerking met Hoekstra Bedrijfsmakelaars en Makelaardij Hoekstra. Lekker normaal doen, dat credo past ons beiden als een jas. En keer op keer mensen verbinden. Aan de juiste woningen en elkaar”, sluit Anand opgetogen af.

"We zijn blij met de samenwerking met Hoekstra Bedrijfsmakelaars en Makelaardij Hoekstra. Lekker normaal doen, dat credo past ons beiden als een jas."

Deel dit bericht