1. Home
  2. Bedrijfsmakelaardij
  3. Hoekstra Magazine
  4. Uw bedrijf in het nieuwe stadion van Cambuur Leeuwarden?

Uw bedrijf in het nieuwe stadion van Cambuur Leeuwarden?

21 augustus 2023
Bedrijfsmakelaardij Hoekstra Magazine

Het nieuwe stadion van Cambuur Leeuwarden

Het iconische Elfstedenpark

Iconisch. Dat woord valt vaak wanneer er gesproken wordt over het nieuwe stadion van Cambuur Leeuwarden op het Elfstedenpark in Leeuwarden. En iconisch wordt het. Het stadion biedt straks plaats aan 15.000 fanatieke en hartstochtelijk meelevende fans en voldoet aan alle wensen van deze tijd. Maar, het stadion wordt veel meer dan alleen een plek om te voetballen. De aanbouw rondom het stadion biedt namelijk ruimte aan diverse bedrijven en organisaties, terwijl de zuidvleugel grotendeels (de begane grond is commerciële ruimte) gevuld wordt door Firda, de fusienaam voor het Friesland College en ROC Friese Poort.

“Het nieuwe stadion ligt middenin een gebied waar al veel bedrijvigheid is”, zegt Gees Adema van Hoekstra Bedrijfsmakelaars. “De verwachting is dat er op allerlei terreinen samenwerking tussen deze bedrijven en de toekomstige ‘bewoners’ van het stadion gaat ontstaan, maar ook binnen het stadion gaan bedrijven en organisaties elkaar verbinden en versterken.”

Binnen het stadion gaan bedrijven en organisaties verbinden en elkaar versterken

Community

Een goed voorbeeld is Firda. Het is de bedoeling dat studenten straks, bijvoorbeeld voor hun stage, allerlei werkzaamheden kunnen verrichten. Denk aan beveiliging, horeca, schoonmaak, enzovoort. “Zo liggen er ook mogelijkheden in combinatie met de commerciële ruimtes”, geeft Gees aan. “Studenten en andere gebruikers kunnen daarnaast bijvoorbeeld sporten in de sportschool die er komt. Of een bedrijfsuitje vieren op de bowlingbaan, die hier mogelijk gevestigd wordt. Op die manier ontstaat een community waar veel ondernemers bij willen horen, zo merken we inmiddels in de markt. Dat begint echt te leven.”

Die belangstelling kwam volgens haar vooral op gang toen de eerste paal daadwerkelijk de grond in ging. Verantwoordelijk voor de bouw van het stadion en de commerciële ruimtes is Van Wijnen Gorredijk B.V.. Voor de ontwikkeling van het stadion is Van

Wijnen Projectontwikkeling Noord verantwoordelijk. Piet van Slochteren, verkoopmanager, spreekt met trots over het project. “Dit is iets wat niet vaak voorbij komt, het is prachtig om een belangrijke bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van Cambuur Leeuwarden. Daarnaast zijn er zoveel partijen bij de bouw betrokken, dat is echt een uitdaging. Maar, we liggen op schema.”

Ook hij merkt dat de aantrekkingskracht van het nieuwe stadion groot is. “Er is belangstelling uit het hele land en er is gelukkig veel ruimte. Zo bestaan de zuid-, west- en noordkant uit maar liefst vier bouwlagen, terwijl de oostkant twee bouwlagen krijgt. Er is ruimte voor winkels, voor leisure, (er zijn gesprekken gaande met een Familie Entertainmentbedrijf), sport, zorg en maatschappelijke organisaties.” Hij is dan ook blij dat er rondom het stadion voldoende parkeergelegenheid is.

Veel meer dan alleen voetbal

Gees: “Daarnaast reserveert Cambuur Leeuwarden ruimte, bijvoorbeeld voor horeca, dat elke dag open is, een voetbalshop en Cambuur Verbindt, de maatschappelijke tak van de club. Kortom, dit stadion wordt veel meer dan één keer in de veertien dagen voetballen. We merken dan ook heel veel enthousiasme bij diverse partijen in de markt om zich in het stadion te vestigen en dat verbaast ons niet.”

Dit stadion wordt veel meer dan voetballen

Oplevering zomer 2024

De oplevering van het stadion vindt voor de zomer van 2024 plaats. “Het mooiste cadeau zou zijn wanneer Cambuur Leeuwarden dan tegelijkertijd een feest kan vieren, omdat het is gepromoveerd naar de eredivisie. Dat zou prachtig zijn. Wie daar bij wil horen, adviseren we snel te reageren. Word onderdeel van dit prachtige complex, dat niet voor niets nu al als iconisch wordt gezien.”

Deel dit bericht