1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Wonen in Fryslân
  4. Prijswinnend MWPO aan de slag in Leeuwarden

Prijswinnend MWPO aan de slag in Leeuwarden

Primeur voor projectontwikkelaar en Friesland
17 januari 2022
Nieuwbouw Wonen in Fryslân

Prijswinnend MWPO aan de slag in Leeuwarden

Primeur voor projectontwikkelaar en Friesland

Projectontwikkelaar MWPO komt naar Leeuwarden. Het prijswinnende bedrijf, bekend van onder meer het imposante ‘Merckt’ in Groningen, realiseert in Middelsee aan het Van Harinxmakanaal ruim 90 eigentijdse woningen en een horecagelegenheid. In Middelsee is het nu nog rustig, maar niet voor lang meer. Hier, in de nieuwste wijk van Leeuwarden, verrijzen de komende jaren liefst 3200 woningen. In zes deelgebieden vind je een grote variatie aan typen woningen en bijzondere projecten, die van Middelsee de nieuwe hotspot van Leeuwarden moeten maken. Een van die bijzondere projecten is Huis aan de Haven van projectontwikkelaar MWPO.

Van Maastricht tot aan Groningen

MWPO is actief in stedelijk en binnenstedelijk gebied en ontwikkelt bouwprojecten in grote delen van het land, van Maastricht tot aan Groningen. Daar komt Leeuwarden nu bij. Een primeur voor Friesland en MWPO: het is het eerste project in Friesland voor de projectontwikkelaar. Kristiaan Capelle, directeur van MWPO, toont zich enthousiast. “Friesland is een prachtige provincie en Leeuwarden een gezellige, mooie stad. We zijn blij dat we onderdeel mogen zijn van het nieuwste stadsdeel.” Middelsee wordt anders dan andere nieuwbouwwijken. Geen brave familiewijk, maar een stoere, innovatieve wijk met veel voorzieningen. De reuring van de stad vind je straks niet alleen meer in het centrum, maar ook in Middelsee.

“Het eigentijdse en innovatieve karakter van de wijk past goed bij ons. Huis aan de Haven is een levendig project met onderscheidende architectuur en een variatie aan typen woningen. We realiseren hier atelierwoningen en stadsappartementen, maar ook grote appartementen en luxe penthouses met grote dakterrassen. En niet te vergeten een gezellige horecagelegenheid”, vertelt Capelle.

Architectuur met klasse, die beeldbepalend is voor de omgeving. Dat is de filosofie van MWPO. Een filosofie waarmee het bedrijf, dat is gevestigd in Groningen en Den Bosch, al vele successen boekte. Recent ontving Kristiaan Capelle met MWPO de Jans Catsprijs uit handen van de burgemeester van Groningen voor de “vele grote en beeldbepalende projecten in de stad.” MWPO ontwikkelde onder meer het imposante ‘Merckt’ aan de Grote Markt en de transformatie van de V&D, nu Het Groot Handelshuis, ook in het hart van de stad. Stuk voor stuk prestigieuze projecten.

“Onze projecten zijn vooruitstrevend en vallen altijd op. Wij kiezen voor toplocaties, markante panden en beeldbepalende hotspots”, aldus Capelle. “Daarbij vinden we het vooral belangrijk dat het project zorgvuldig in het straatbeeld is ingepast. Het moet bij het karakter en de uitstraling van de stad passen en naadloos in de omgeving opgaan.”

Het eigentijdse en innovatieve karakter van de wijk past goed bij ons. Onze projecten zijn vooruitstrevend en altijd gericht op kwaliteit.

Kwaliteit en duurzaamheid

De projecten van MWPO moeten opvallen, al zijn er meer aspecten die de ontwikkelaar hoog in het vaandel heeft staan. “We doen graag iets extra’s, zijn vooruitstrevend, vernieuwend en vinden verantwoord bouwen belangrijk. Zorgvuldig en duurzaam omgaan met materialen, energie en milieu. Daarbij zijn we altijd gericht op kwaliteit en architectuur. Dat betekent bijvoorbeeld dat je goed nadenkt over hoe een gebouw er over tien jaar uitziet. Rekening houden met materialen, met trends en ontwikkelingen en het gebruik van de ruimte”, legt Capelle uit. Bij de ontwikkeling van een horecagelegenheid bijvoorbeeld, kiezen we vaak voor een overmaat aan hoogte. Op deze manier voelt het voor bezoekers en personeel meteen als een prettige ruimte.”

Aantrekkingskracht

De belangstelling voor Huis aan de Haven is groot. Capelle ziet dat het project mensen nieuwsgierig maakt: “Het is een stoer gebouw, een echte blikvanger. We merken dat dat mensen aantrekt, er is enorm veel belangstelling voor dit project. Dat komt natuurlijk ook omdat er krapte op de woningmarkt is. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan het oplossen van een relevant maatschappelijk vraagstuk. Wie weet volgen er meer projecten in deze mooie, waterrijke provincie. Met Huis aan de Haven willen we Friesland in elk geval verrassen.”

Meer weten over de bijzondere projecten van MWPO? Kijk op mwpo.nl.

Het eigentijdse en innovatieve karakter van de wijk past goed bij ons.

Deel dit bericht