1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Wonen in Fryslân
  4. Nieuwbouwplan Súdhoeksterfeart binnenkort in de steigers
20 augustus 2019
Nieuwbouw Wonen in Fryslân

Nieuwbouwplan Súdhoeksterfeart binnenkort in de steigers

Nieuwbouwplan Súdhoeksterfeart in Franeker Zuid staat binnenkort in de steigers en daarmee wordt de Elfstedenwijk weer 12 mooie halfvrijstaande woningen rijker. De prachtige ligging nabij het water en de natuurrijke omgeving verzekert de toekomstige bewoners van een comfortabel en modern thuis. Geen eentonige Vinex-blokken, Súdhoeksterfeart is de blauwdruk voor diversiteit en inventiviteit. Voor toekomstige bewoners Rienk en Gerda breekt een leuke tijd aan. Het binnenwerk van hun halfvrijstaande woning personaliseren naar hun wensen: daarmee begint de voorpret.

De keuze voor een nieuwbouwwoning

Een vinger in de pap hebben als het gaat om de indeling van de woning was 1 van de aspecten waarom Rienk en Gerda kozen voor een nieuwbouwwoning. “Ook de ruime opzet van de buurt en de woning maakten ons enthousiast over dit plan. Bovendien droomden we al tijden van een woning met openslaande deuren. Tel daar het energiezuinige aspect bij op en het feit dat je de eerste bewoners van de woning bent, dus alles spiksplinternieuw is. Onze huidige woning is een jaren 70-woning en laat qua energiezuinigheid natuurlijk wat steken vallen. Ons nieuwe huis is een flinke stap voorwaarts op dat gebied. Ook qua ruimte is het een aanzienlijke vooruitgang.”

De ruime opzet van de buurt en de woning maakten ons enthousiast over dit plan.

Eigen invloed

“Eind volgend jaar lijkt dan misschien nog ver weg, we kunnen ons nu al een levendige voorstelling maken van hoe de woning uiteindelijk zal worden. Daar hebben we immers ook zelf invloed op. Op korte termijn gaan we ons oriënteren op badkamers en keukens. De voorpret is minstens zo leuk. De tegels kunnen we zelf uitzoeken en of de keuken aan de voor- of achtertuin gaat grenzen. Daarnaast kunnen we de keuken verlengen met maar liefst 2.60 meter. Onze persoonlijke wensen komen op deze manier echt terug in het huis.

Ruimte om te spelen

Zoon Jarno (10) en dochter Senna (5) hebben ook enorm veel zin om straks de nieuwe woning te betrekken. “Zij kijken vooral uit naar hun nieuwe slaapkamers. Die zijn qua opzet veel ruimer vergeleken met onze huidige woning. Meer ruimte om te spelen en al hun speelgoed uit te stallen. Ook de buurt is heel kindvriendelijk ingericht. Zij kunnen echt niet wachten tot het zo ver is.”

Woning met langskap

Via de digitale nieuwsbrief van Makelaardij Hoekstra werden Rienk en Gerda op de hoogte gesteld van het nieuwbouwplan. “Toen we poolshoogte gingen nemen over het plan kwamen we in contact met Nieuwbouwmakelaar Marjan Miedema. Het plan bestaat uit twee types woningen: 8 woningen met een schildkap en 4 woningen met een langskap. We hebben tot 2 keer toe onze keuze gewijzigd. Miedema bleef te allen tijde erg geduldig en was tijdens onze oriëntatiefase heel meegaand. Uiteindelijk hebben we spijkers met koppen geslagen en gekozen voor de woning met een langskap.”

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar op dit plan. Wil je meer informatie? Kijk dan even hier. Of maak een afspraak met een van de nieuwbouwmakelaars via nieuwbouw@makelaardijhoekstra.nl.

Dit artikel is geplubliceerd in van Wad tot Stad editie 20 augustus 2019.
Foto van Rienk en Gerda is gemaakt door Jan Edwin Geertsma van Say Wad.

Deel dit bericht