1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Nieuws
  4. Wonen in Fryslân
  5. Mooi Franeker: prachtig nieuwbouwplan in bestaande woonwijk

Mooi Franeker: Prachtig nieuwbouwplan in bestaande woonwijk

26 juli 2021
Nieuwbouw Nieuws Wonen in Fryslân

Mooi Franeker

Prachtig nieuwbouwplan in bestaande woonwijk

Een kleinschalig en groen nieuwbouwplan aan de noordkant van Franeker, met 20 koopwoningen en 11 huurwoningen, dat is Mooi Franeker. Een naam die niet voor niets is gekozen, want mooi wordt dit inbreidingsplan zeker. De woningen voldoen aan de laatste duurzame eisen, zijn energiezuinig en verder wordt er veel groen in het plan gerealiseerd. Volgens Bruno Zandberg van BruZan Ontwikkeling is dat bijzonder. “Zeker in een nieuwbouwplan worden over het algemeen zoveel mogelijk woningen gerealiseerd.  In Mooi Franeker kiezen we daar bewust niet voor.” 

 

Volgens Zandberg komen de groenvoorzieningen de levendigheid van Mooi Franeker ten goede. “In samenwerking met de gemeente Waadhoeke hebben we een groenplan ontwikkeld. Toekomstige bewoners kunnen daar straks volop van genieten.” Daarnaast ligt Mooi Franeker centraal tussen het centrum van dit fraaie stadje en de A31. Wil je het centrum in, dan ben je er in 5 minuten. Wil je naar Leeuwarden of Harlingen, dan zit je snel op de A31. 

Makelaar Marjan Miedema van Makelaardij Hoekstra vindt het leuk dat er binnen de bestaande omgeving van Franeker weer een nieuwbouwplan wordt gerealiseerd. “We hebben in de afgelopen jaren op verschillende locaties in Franeker woningen verkocht, zoals Witzens, Keningspark, Professorenbuurt, Schalsumerplan en de huidige Elfstedenwijk aan de rand van Franeker, waar we inmiddels geen woningen meer te koop hebben. Mooi Franeker biedt de kans om nu weer binnen dit prachtige stadje nieuwbouwwoningen te verkopen, we denken dat daar veel belangstelling voor zal zijn.” 

Veel ruimte
Van de 20 koopwoningen in Mooi Franeker zijn er 10 twee-onder-één kap en 10 rijwoningen. De 10 twee-onder-één kapwoningen krijgen standaard een garage. De woningen bestaan allemaal uit 2 lagen plus een kap, waardoor er op de tweede verdieping veel ruimte beschikbaar is. Het zijn grote woningen met een breedte van 5.70 meter.

Zoals aangegeven speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo krijgen alle woningen standaard zonnepanelen, een zuinige warmtepomp en vloerverwarming beneden en boven. “Daarnaast krijgen toekomstige bewoners diverse opties aangeboden, zoals een verlenging van de woonkamer, openslaande tuindeuren en voor de badkamer en toilet keuze uit het sanitair en het tegelwerk.”

 

Mooi Franeker biedt de kans om nu weer binnen dit prachtige stadje nieuwbouwwoningen te verkopen, we denken dat daar veel belangstelling voor zal zijn.

Energielasten laag
“De woningen voldoen allemaal aan de BENG-norm”, gaat Zandberg verder. “BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouwen. Het houdt in dat de woningen voldoen aan een nog strengere energienorm. Daardoor blijven de energielasten tot een minimum beperkt. Daarnaast kunnen toekomstige bewoners dankzij BENG in aanmerking komen voor een gunstige groenhypotheek.”

Opvallend aan de rijwoningen is dat twee woningen zijn voorzien van een speelse topgevel, die voor meer ruimte en lichtinval op de tweede verdieping zorgt en de uitstraling van de woning ten goede komt. Kortom, Mooi Franeker biedt een verscheidenheid aan woningen, geschikt voor diverse doelgroepen. 

De start verkoop is na de  zomervakantie,  daarna worden de woningen toegewezen. “Ik verwacht dat begin 2022 met de bouw wordt begonnen.” Kijk voor meer informatie op: www.mooifraneker.nl 

*Start verkoop
Op woensdag 15 september om 16:00 uur start de verkoop van de 10 half vrijstaande- en 10 rijwoningen in het nieuwbouwproject Mooi Franeker. Je woont hier op een prachtige plek, vlakbij het levendige centrum. Wil jij als eerste op de hoogte zijn en dit niet missen? Schrijf je dan snel in op www.mooifraneker.nl

Deel dit bericht