1. Home
  2. Hoekstra Magazine
  3. Makelaardij
  4. Liefde voor Exclusief Wonen kent geen grenzen

Liefde voor exclusief wonen kent geen grenzen

De koop van een tot in de puntjes afgewerkt huis in Heerenveen
06 september 2023
Hoekstra Magazine Makelaardij

Liefde voor exclusief wonen kent geen grenzen

De koop van een tot in de puntjes afgewerkt huis in Heerenveen

Verliefd op een huis worden zonder er een voet over de drempel te hebben gezet? Het kan! De koop van het tot in de puntjes afgewerkte huis in Heerenveen van Karin en haar gezin werd op afstand beklonken, door totstandkoming van een onlineverbinding met Amerika. De online inkijk gaf de doorslag en zorgde voor vlinders in de buik van de Amerikaanse kopers. “De presentatie door Hoekstra droeg zeker bij aan die liefde op het eerste gezicht.”

Zodra de woning aan de Nienke van Hichtumweg online werd gezet, duurde het een onbeduidende week tot de koop rond was. Een gewilde woning in het Exclusieve Label van Makelaardij Hoekstra, zo blijkt. En de manier waarop de verkoop tot stand kwam, is bijzonder.

Presentatie met drone

“Naar aanleiding van de gemaakte presentatie door Hoekstra regende het aanvragen voor een bezichtiging. De presentatie was om door een ringetje te halen. Er is met een drone een filmpje gemaakt, zodat de kijker zo’n compleet mogelijk beeld van de woning krijgt. Ook de foto’s van de woning zagen er erg mooi uit”, vertelt Karin. De vernuftigheid van de hedendaagse technologie blijkt een rode draad in het verhaal van Karin en haar gezin.

“De bezichtigingen vonden verdeeld over twee dagen plaats en er kwamen veel mensen op af. Het waren twee drukke dagen. Erwin Kauffmann, Makelaar Taxateur van Makelaardij Hoekstra heeft onze wensen met betrekking tot de verkoop ter harte genomen. En deed een stapje harder waar nodig, zelfs met de knieklachten die hij op dat moment had. Erwin is vriendelijk, nuchter en houdt rekening met de wensen van de verkopende partij. Dat hebben we erg op prijs gesteld. Een aanbeveling”, zegt Karin enthousiast.

Voltreffer op afstand

“Uiteindelijk hebben de daadwerkelijke kopers geen voet in onze woning gezet. Het was de familie van de belangstellenden die de stappen voor hen zetten. Door middel van een onlineverbinding heeft Erwin de familie, en de kopers zelf op afstand, een rondleiding door het huis gegeven. Dat bleek direct een voltreffer: op duizenden kilometers afstand gaven ze hun akkoord”, zegt Karin. “En dat was tegen het zere been van andere geïnteresseerden: ‘Mogen we niet nog een bod doen?’ vroegen zij aan Erwin.”

Maar als je een tot in detail afgewerkte woning als deze verlaat, dan heb je vast een wensenlijstje voor een nieuwe woning? Karin lacht: “We gaan van nieuwbouw naar een oude woonboerderij, dus we hebben de komende jaren nog behoorlijk wat kluswerk liggen. Toch vinden we dat niet erg. Het is de prachtige plek in Oranjewoud waarvoor we vielen. Dat de woning dan nog gemoderniseerd moet worden, dat is werk voor later”, legt Karin uit.

Stapje terug

“Bovendien vinden we tijdelijk een stap terugdoen juist leerzaam, het zet je met beide benen op de grond. Daarin zit ook een les naar onze kinderen: luxe is niet het hoogste goed in dit leven. En ook: het gevoel dat een plek je geeft is uiteindelijk onbetaalbaar. Volg altijd je hart, dat weet de weg. In ons geval weer terug naar mijn roots: een woonboerderij. Aan de rand van Heerenveen met alle voorzieningen in de buurt.”

Het werk van Karin waarin paarden een grote rol spelen, is ook van belang in hun keuze. Karin: “Ik ben leiderschapstrainer en teamcoach met hulp van paarden. Ik help leidinggevenden de omslag maken van vakmanschap naar leiderschap. Met je team en een paard als spiegel voor je eigen ontwikkeling. Voor meer informatie www.impkttrainingencoaching.nl. Straks kunnen we wonen en werken combineren. Ook onze dochter is gek van paarden: waar we nu paarden huren, staan ze straks in de weide bij ons nieuwe huis te grazen. Een plek waar we heel gelukkig gaan worden!” besluit Karin.

Hoekstra denkt ook graag met jou mee

De zoektocht naar een nieuwe woning is soms direct liefde op het eerste gezicht. En soms zetten anderen die eerste stappen voor je. Soms doe je een paar stappen terug, om uiteindelijk grote stappen vooruit te maken richting je droomhuis. Makelaardij Hoekstra denkt ook graag met jou mee tijdens dit proces.

Ontdek ons Exclusief Wonen aanbod op onze website.

Deel dit bericht