1. Home
  2. Wonen in Fryslân
  3. Kopen, huren én verkopen in een kort tijdsbestek

Kopen, huren én verkopen in een kort tijdsbestek

Jan en Gonny deden het
14 februari 2022
Wonen in Fryslân

Kopen, huren én verkopen in een kort tijdsbestek

Jan en Gonny deden het

Een nieuwbouwappartement aankopen, je eigen huis verkopen en in de tussentijd tijdelijk een appartement huren. En dat keurig aaneengesloten op de uitgestippelde tijdlijn. Klinkt dat anno 2021 als een utopie? Het kan: Jan (73) en Gonny (67) uit Leeuwarden gingen samen met Makelaardij Hoekstra het nieuwbouw avontuur aan. De woon-puzzelstukjes vielen al snel in elkaar. “We dachten dat het proces veel tijd zou kosten, maar het liep als een trein.”

Het mooie huis van Jan en Gonny dat verscholen tussen de weilanden ligt, was lange tijd een heerlijk huis voor het echtpaar uit Leeuwarden. Maar het werd tijd voor een compactere woning. “We hebben hier mooie herinneringen gemaakt, maar een appartement sluit nu beter aan bij onze wensen”, vertellen Jan en Gonny. Vondel Parck, de appartementen gelegen aan de Tesselschadestraat, dienden zich aan als woonmogelijkheid. En dat bleek perfect.

“Deze nieuwe appartementen trokken onze aandacht en al snel hakten we de knoop door: hier willen we wonen! Maar ons huis moesten we nog wel verkopen. Je moet er een liefhebber voor zijn: achteraf wonen en uitkijken op uitgestrekte weilanden met daarop grazende koeien. Een koper met een specifieke woonwens moet zich dan aandienen. Met die gedachte kochten we onszelf wat tijd om alles rond te kunnen krijgen.”

Het geluk achterna

“Onze wens was om in een andere omgeving het geluk te kunnen beproeven. Dichter bij de dagelijkse voorzieningen zoals de supermarkt en op loopafstand van het centrum van Leeuwarden. Het Vondel Parck heeft alles wat wij wensen. Al snel kregen we de bouwtekeningen onder ogen en daar liepen we direct warm voor: we schreven ons in voor een van de appartementen op de achtste verdieping. We deden er een gooi naar en toen was het uit onze handen: op goed geluk.”

Maar het pakt uitstekend uit voor Jan en Gonny, ze hebben steeds de wind eronder: “Alsof het zo moest zijn werden we ingeloot voor een van de appartementen op de achtste verdieping. Maar natuurlijk moest ook ons huis nog worden verkocht. Makelaardij Hoekstra wist raad met het versnellen van dit proces. Er werd een mooie film gemaakt van onze woning en op social media geplaatst. Grappig weetje: al snel daarna rinkelde onze telefoon, het bleek de buurvrouw te zijn. ‘Of we gingen verhuizen?'” lachen Jan en Gonny. “Dát is dus de kracht van social media. Uiteindelijk was de verkoop snel rond.”

In lijn met de planning

“Vanaf dat moment werd het tastbaar. Het werd tijd voor plan B: een tijdelijke huurwoning om de tussentijd te kunnen overbruggen. Makelaardij Hoekstra vond snel een tijdelijk onderkomen voor ons. Een mooi appartement waar we van alle gemakken voorzien zijn en fijn kunnen wonen tot begin februari. Dan betrekken we ons nieuwe appartement. Op 10 december krijgen we de sleutel en dat is helemaal in lijn met de planning. De oorspronkelijke planning is niet uitgelopen, nog niet eens met een dag. Het is alleen nog wachten op de nieuwe keuken en de vloer voordat het grote genieten straks kan beginnen. Verhuizen is een hele happening en zeker als je dat in een kort tijdsbestek twee keer doet. Toch is het ons ontzettend meegevallen”, aldus het echtpaar.

“Ons appartement is op de achtste verdieping, heeft drie kamers, een prachtig ruim balkon en een vrij uitzicht. Het is fijn dat we straks een compleet nieuwe woning binnenstappen en de eerste eigenaren zijn. Naast dat het een spannende periode was, was het ook een erg leuke tijd. Neem nou het feit dat we, op ons oude bed na, een complete nieuwe inrichting uit hebben gezocht voor het nieuwe huis,” Vertellen Jan en Gonny. Wij kunnen ons goed voorstellen dat shoppen voor je fonkelnieuwe woning geen straf is.

Verbazing op het stort

“Natuurlijk kunnen we niet alles meenemen van wat er in ons oude huis stond. Een aantal ritjes naar het stort was dus onvermijdelijk. Een van die ritjes ging gepaard met verbazing. De man van het stort zei: ‘Dit is spiksplinternieuw hout dat je weggooit!’ En dat wist ik hoor”, lacht Jan, “Maar helaas, mijn hobby om mooie spullen van hout te maken moet ik opgeven. De loods bij de oude woning kan ik tenslotte niet meeverhuizen en dat is ook prima, we hebben al heel wat familie en vrienden blij gemaakt met nieuwe huisraad van mijn hand.”

“De Tesselschadestraat is getransformeerd van kantorengebied naar een fijne nieuwbouwbuurt en we kunnen niet wachten om hier te komen wonen”, besluiten Jan en Gonny.

Project Vondel Parck

De appartementen van het Vondel Parck zijn gelegen aan de Tesselschadestraat. Deze omgeving is in de loop van de jaren getransformeerd van kantorengebied naar woongebied. Inmiddels zijn er drie torens gerealiseerd van negen en tien verdiepingen hoog. De torens vullen het ‘gat’ dat de sloop van de oude Leeuwarder Papierfabriek (LPF) achterliet.

Deel dit bericht