1. Home
  2. Wonen in Fryslân
  3. Je huis verkoopklaar maken
19 augustus 2019
Wonen in Fryslân

Je huis verkoopklaar maken

Wanneer je jouw huis verkoopklaar wilt maken hoef je echt niet als opruimgoeroe Marie Kondo tot in de krochten van jouw woning op te ruimen. Ook het spaarvarken hoeft niet aan diggelen om nog een deel van jouw spaargeld te besteden aan het opknappen van de woning. Maar hier een daar een muurtje witten, de dweil en poetsdoek grondig door het huis en het schiften van spullen die je niet meer gebruikt zijn geen overbodige inspanningen om aspirant kopers een zo goed mogelijke indruk van jouw huis te geven. Met onderstaande tips toon je de beste versie van jouw woning.

Houd in gedachten dat grote investeringen niet meer lonen nu je op korte termijn vertrekt. Je wilt tenslotte nog verhuizen en natuurlijk kun je dan beter jouw geld in het nieuwe huis stoppen. Toch wil je het verkoopproces zo veel mogelijk bespoedigen: door jouw woning op zijn best te tentoonstellen.

Maak een goede eerste indruk

De aanblik van de hal is de eerste kennismaking met de binnenkant van het huis. Het is de eerste indruk, en die is onuitwisbaar. Zorg er voor dat hij telt en de eerste stap over de drempel een positief gevoel teweegbrengt. Dat begint al bij de deur: zorg dat de voordeur goed in de verf zit en schoon is. Laat vooral de kapstok zien en niet de lading die er aan hangt. Een stuk of drie mooie jassen is echt meer dan genoeg. Ook rondslingerende schoenen berg je op in een daarvoor bestemd schoenenrek. Heb je deze niet? Dan uit het zicht met die schoenen!

Zorg voor een opgeruimde keuken

Smaken verschillen, en de keus voor een keuken is zeker niet voor iedereen gelijk. Een keuken met een zeer uitgesproken kleur kan het voor een kijker lastiger maken om de potentie te zien. Het is dan niet onverstandig om de kastjes in een neutrale kleur te verven of als de middelen dat toe laten de kastjes te vervangen. Zorg er tijdens bezichtigingen te allen tijde voor dat het aanrecht opgeruimd is. Natuurlijk wil je niet te veel meer investeren in een woning die je uiteindelijk toch verlaat. Weeg goed af wat jij denkt dat belangrijk is voor een vlotte verkoop, en wat je daar financieel nog aan uit wilt geven.

Badkamer

Een gedateerde badkamer is over het algemeen niet waar men naar op zoek is. Gedateerde tegeltjes kan je met speciale verf lichter en moderner maken. Kijk wat je kunt doen met de middelen die je hebt, maar zorg vooral dat de badkamer schoon en vrij van schimmel is. Een frisse en schone badkamer is al het halve werk. Doucheverpakkingen stop je in laatjes voor een rustige aanblik. De badkamer kan je snel en simpel een upgrade geven met een paar groene bloeiers voor het gevoel van sereniteit. Handdoeken in het zicht kun je beter oprollen dan vouwen, dat ziet er een stuk gezelliger uit.

Een frisse en schone badkamer is al het halve werk.

Licht en wit

Voor de aanpak van de gehele woning geldt: hoe lichter en witter, hoe beter. Een aspirant kijker ziet de potentie van een woning het beste wanneer een woning niet te persoonlijk ingericht is. Haal fotolijstjes, de hondenmand en te persoonlijke spullen dan ook weg tijdens bezichtigingen en wanneer je de woning op de foto laat zetten. Voor aanvang van een bezichtiging zet je alle ramen even open. Zo zorg je voor een zo fris mogelijke woning. Want vergeet niet dat de geur die zich in een woning bevindt ook een bepalende factor is in de gehele sfeerbeleving.

Fleur je tuin op met bloemen

De focus ligt voornamelijk op de binnenkant van de woning, je zou het daarom bijna vergeten: de tuin. Natuurlijk zorg je er voor dat ook de tuin er netjes bij staat. Rommel gaat achter slot en grendel en de tuin fleur je snel op met een paar mooie bloemen. Werp van daaruit ook nog even een blik op de buitenkant van het huis. Zitten de kozijnen nog goed in de verf en zijn de ramen schoon?

Check: kom maar door met die bezichtigingen!

Deel dit bericht