1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuws
  4. Hoekstra uw makelaar in monumentale panden
06 september 2022
Makelaardij Nieuws

Monumentale panden

De provincie Friesland telt ruim 4.000 monumentale panden, die allemaal een ding gemeen hebben: het zijn panden met karakter. Bij de aan- of verkoop van dit soort panden worden andere eisen gesteld dan bij reguliere woningen. Niet voor niets zijn wij gespecialiseerd en hebben wij speciale monumentenmakelaars in dienst. Bovendien zijn wij aangesloten bij de Nationale Monumenten Organisatie (NMO), dat tot doel heeft om monumenten efficiënt te behouden en te beheren.  

Cultureel Erfgoed 

Wij, als makelaardij, hechten aan cultureel erfgoed in Friesland. Daarom zijn wij aangesloten bij de Nationale Monumenten Organisatie, dat ernaar streeft om monumentale panden in de oorspronkelijke staat te behouden. Op die manier willen wij een bijdrage leveren aan het behoud en het beheer van monumentale panden. En daar komt veel bij kijken, want het is niet vanzelfsprekend dat monumentale panden op de juiste manier worden beheerd. Immers, onderhoud- en investeringssubsidies zijn geen zekerheid. Samenwerking tussen allerlei instanties is daarom belangrijk om monumentale panden in stand te houden.

Kennis en liefde
Wij doen dit al jaren met veel kennis en liefde en hebben dan ook verschillende monumenten in ons beheer.  Van verkoop tot verhuur. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze monumenten makelaar Erwinn Kauffmann via 0513- 628 300

 

Erwin Kauffmann: Gevoel en passie voor monumentale panden

Open Monumentendag 10 en 11 september 2022

Tijdens Open Monumentendag op 10 en 11 september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Ben je benieuwd welk monument bij jou past? Doe dan de monumentenquiz . Door de quiz te doen, weet je welk monument, bijvoorbeeld
een boerderij, vuurtoren of grachtenpand bij jou past en kun je direct doorklikken naar het actuele aanbod.

 

Deel dit bericht