1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuws
  4. Het energielabel gaat veranderen!

Het energielabel gaat veranderen!

Bent u van plan om binnen nu en 10 jaar uw huis te verkopen? Vraag dan nog dit jaar een energielabel aan!
17 december 2020
Makelaardij Nieuws

Het energielabel gaat veranderen

Controleer nu uw huidige energielabel

Vanaf 1 januari 2021 is het niet meer mogelijk om op de huidige manier een energielabel aan te vragen. Via www.energielabelvoorwoningen.nl kunt u op dit moment nagaan welk energielabel u heeft. Heeft u nog een voorlopig label of heeft u energiebesparende maatregelen aan uw woning uitgevoerd, dan is het verstandig om nu uw energielabel te wijzigen of definitief te maken.

Zo vraagt u een nieuw energielabel aan

Op dit moment is het heel gemakkelijk om een energielabel aan te vragen. Volg hierbij de volgende stappen:

1. Bekijk deze instructie voordat u gaat inloggen. Zo weet u welke documenten u nodig heeft om gemakkelijk online uw energielabel te registreren.

2. Log in op deze site met uw DigiD (of eHerkenning).

3. Vul de gegevens aan. Op basis van openbare gegevens is een voorlopig energielabel vastgesteld. Deze informatie kunt u zelf eenvoudig aanvullen of wijzigen.

4. Selecteer een erkend deskundige die uw gegevens beoordeelt. Na goedkeuring wordt uw energielabel automatisch geregistreerd. Voor deze dienst betaalt u de erkend deskundige (met iDEAL of met een factuur) naar verwachting één tot enkele tientjes.

Na betaling en goedkeuring van de erkend deskundige ontvangt u per e-mail een afschrift van het definitief energielabel. U kunt het label na registratie ook zelf downloaden op de site. De kosten van een aanvraag liggen tussen één en enkele tientjes.

Kosten stijgen

Per 1 januari 2021 verandert deze methode. Dan moet u voor een energielabel een energieadviseur inschakelen. Naar verwachting worden de kosten dan gemiddeld € 190,00 voor eengezinswoningen en gemiddeld € 100 voor appartementen.

Deel dit bericht