1. Home
  2. Nieuws
  3. Een geslaagde Hoekstra VvE-Dag
07 juni 2019
Nieuws

Een geslaagde Hoekstra VvE-Dag

Afgelopen 21 mei vond de VVE-Dag plaats in het Oranje Hotel in Leeuwarden. Doel van de bijeenkomst was om VvE’s te informeren over de mogelijkheden rond het verduurzamen van gebouwen. De vraag naar verduurzamingsmaatregelen neemt toe: een positief geluid. Reden voor de afdeling VvE beheer van Hoekstra Vastgoedbeheer om een informatieve middag op touw te zetten en de feiten ten aanzien van verduurzaming in kaart te brengen. Dat is gelukt: een leerzame middag voor alle aanhoorders was het gevolg.

Jeannette Hoekstra, directrice van Hoekstra Vastgoedbeheer, opende deze middag en introduceerde de aanwezige sprekers Jeroen van der Eeze van Keurhuis en Fiona Hamberg van Het Nationaal Energiebespaarfonds. Duidelijk werd dat elk pand of complex een verschillende benadering behoeft als het om verduurzamen gaat. Maar welke maatregelen neem je dan en welke lening is daar voor geschikt? Voor Vereniging van Eigenaren is er bijvoorbeeld de speciale VvE-energiebespaarlening door Het Nationaal Energiebespaarfonds in het leven geroepen.

Oplossingen aandragen

Een investering met het oog op duurzaamheid kost geld. Deze investering wil men natuurlijk snel terugverdienen. Dat kan. Door oplossingen aan te dragen die passen bij de wensen en de situatie, maar natuurlijk wel onder gunstige voorwaarden. Per situatie wordt gekeken naar manieren om de kosten op de lange termijn te verlagen. Energie opwekken met zonnepanelen of het verbeteren van de isolatiewaarde waardoor de energiekosten dalen. Spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, warmtepompen zijn enkele voorbeelden om zorg te dragen voor het klimaat en milieuvervuiling te verminderen. Tevens levert dat natuurlijk een flinke besparing op de energiekosten.

Steentje bijdragen

Een steentje bijdragen aan het milieu en de energiekosten van een gebouw verlagen, het is lonend en in hoge mate nodig. De verouderde gebouwen die niet meer aan de hedendaagse voorwaarden voldoen trekken een zware wissel op het milieu. Ze zijn verantwoordelijk voor 34% van de uitstoot van CO₂. Het is nu de tijd om te gaan verduurzamen waar we kunnen. Inzicht te krijgen in de subsidies en de maatregelen voor verduurzaming op een rij te zetten was het doel van deze dag. Door de heldere uitleg werden er ogen geopend. Een mooie opmaat naar een duurzamere weg!

Wat speelt er eigenlijk?

Met enthousiasme werd er naderhand over deze informatiemiddag gesproken. Onder het genot van een hapje en een drankje begonnen de gesprekken na de presentatie te ontbranden. Het was leerzaam om de verhalen van bestuurders onderling te volgen. Want wat speelt er eigenlijk? Door te luisteren naar elkaar ontstaan er weer nieuwe inzichten. Zo kunnen we krachten bundelen. Als gevolg van de vele positieve reacties op de informatiemiddag gaan we in de nabije toekomst zeker door met het organiseren van deze VvE-bijeenkomsten. We hopen dan weer op net zo’n grote opkomst. Wees welkom allemaal!

Deel dit bericht