1. Home
  2. Nieuws
  3. Duurzaamheid loont: Groen energielabel verhoogt woningwaarde
02 mei 2024
Nieuws

"Duurzaamheid loont: Groen energielabel verhoogt woningwaarde"

Uit recent onderzoek blijkt dat woningen met een groen energielabel aanzienlijk meer waard zijn dan woningen met een minder groen label. Een woning met energielabel A is gemiddeld maar liefst €69.000 meer waard dan een vergelijkbare woning met label G. Dit verschil in waarde komt neer op €610 per vierkante meter.

Bovendien zijn woningen met een groen energielabel niet alleen meer waard, maar stijgt ook hun waarde sneller. In het afgelopen jaar zijn woningen met label B of hoger zelfs weer meer waard geworden dan op het hoogtepunt van de markt in april 2022. Aan de andere kant blijven woningen met een label D of lager achter in waardestijging.

Het onderzoek, uitgevoerd door Brainbay in samenwerking met NVM, benadrukt ook dat groene woningen sneller verkopen en vaker boven de vraagprijs worden verkocht. Zo duurt de verkoop van woningen met label A tot C gemiddeld vier weken, terwijl woningen met een minder groen label tot wel drie weken langer te koop staan.

Verduurzaming van woningen blijkt niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van huiseigenaren. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat woningen na verduurzaming aanzienlijk meer waard worden. Zo kan een upgrade van label G naar C resulteren in een waardestijging van ruim €40.000.

De Duurzaamheidswaarde-API van Brainbay biedt experts in verduurzaming een handig instrument om de waardestijging van woningen na verduurzaming inzichtelijk te maken. Dit helpt bij het adviseren van klanten en het bepalen van de slimste investeringen op het gebied van verduurzaming.

De verwachting is dat de waardeverschillen tussen woningen met verschillende energie labels in de loop van het jaar verder zullen toenemen. Kortom, duurzaamheid loont niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Voor meer informatie over de waardestijging van woningen na verduurzaming en ons label Zorgeloos Verduurzamen, kunt u terecht op onze website of neem contact op met een van onze makelaars.

Deel dit bericht