1. Home
  2. Bedrijfsmakelaardij
  3. De zoektocht naar een ludieke trouwlocatie leidde naar Makelaardij Hoekstra
21 juli 2022
Bedrijfsmakelaardij

De zoektocht naar een ludieke trouwlocatie leidde naar Makelaardij Hoekstra

Van alle markten thuis

Tijdens een wandeling ten huwelijk gevraagd worden boven op de Friese zeedijk: het overkwam Inge. Op de trap van de dijk met de zonsondergang als achtergrond ging vriend Stefhan op één knie. Geen toevalstreffer, hier in de buurt groeide Inge op en de omgeving betekent veel voor haar. Een queeste naar de perfecte trouwlocatie leidde het duo naar Makelaardij Hoekstra. “Of De Koepel in juli beschikbaar was?”

Drie jaar geleden liepen kunstenares Inge (34) en fysiotherapeut Stefhan (39) elkaar tegen het lijf in Leeuwarden. “En dat is een klassiek verhaal, we kwamen elkaar namelijk tegen in de kroeg met Koningsdag”, vertelt het stel. “Het huwelijksaanzoek kwam als complete verrassing. Ja, dat heeft Stefhan goed verborgen gehouden, ik heb niets in de gaten gehad”, blikt Inge terug.

 

Een ludieke locatie

De zoektocht naar het vinden van een bijzondere trouwlocatie begon. “Een niet alledaagse plek moest het zeker zijn.” Na omzwervingen door Leeuwarden en pech door een onverhoopte afzegging, fietste het koppel op een middag richting Makelaardij Hoekstra. “Ik schilder grote Friese landschappen met uitgestrekte horizonnen en zo kwam De Koepel met 360 graden view op het Beursplein in beeld: het pand was precies in ons straatje. Een enthousiaste ontvangst bij de makelaar volgde, maar zekerheid of het zou lukken, dat was er nog niet”, zegt Inge.

Aanstekelijk enthousiasme

Een telefoontje van bedrijfsmakelaar Jimte Jan gaf duidelijkheid. “Na het stellen van onze vraag, zijn we in de stad gaan wandelen en werden al snel gebeld door Jimte Jan. Ons vraagstuk was niet gebruikelijk, toch wilde Makelaardij Hoekstra meewerken. Wij zien hier iets leuks in en willen jullie graag bijstaan, zo luidde het enthousiaste antwoord van Jimte Jan”, vertelt het koppel. Missie geslaagd!

Jimte Jan: “Het enthousiasme van het duo was de doorslaggevende factor. Toen Inge en Stefhan op kantoor verschenen was ik niet aanwezig, maar het mailtje dat mijn collega Priscilla stuurde naar aanleiding van hun vraag had overtuigingskracht. Hun enthousiasme werkte echt aanstekelijk. Hoewel De Koepel normaal gesproken niet wordt aangemerkt als trouwlocatie, wilden we voor deze ene keer een uitzondering maken. Inge en Stefhan hadden al het deksel op de neus gekregen doordat een andere locatie niet doorging: dit moest plaatsvinden vonden we.”

Blijvende herinnering

“Nog dezelfde week konden we terecht voor een rondleiding door het pand en zagen dat het uitzicht over de stad grandioos was. Hier komt de verbinding met de stad en het platteland terug, dat vinden we bijzonder en past bij ons. Deze markante plek zal het ijkpunt van ons samenzijn vormen. Fietsen of lopen we door de omgeving, dan zullen we wijzen naar De Koepel en samen herinneringen ophalen”, blikt het duo vooruit.

De huwelijkslocatie is ludiek, maar de trouwerij was ook uniek. “De trouwlocatie was tot de dag zelf onbekend. Iedereen verzamelde zich rond de Love Fountain in Leeuwarden en vervolgens liepen we samen naar De Koepel. Op vrijdag 15 juli trouwden we voor de wet en zaterdag 16 juli deden we dat dunnetjes over voor de kerk, waarbij ongeveer 250 gasten aanwezig waren.”

Bestemming onbekend

Alle gasten bleven slapen in tiny houses in de buurt en de volgende ochtend ontbeten we samen. We vonden het belangrijk om écht tijd door te brengen met onze gasten. Op de vraag waar de huwelijksreis naartoe gaat klinkt: “Bestemming en vervoer onbekend. Het kan in Europa zijn of op een ander continent. Misschien gaan we met de motor, auto of boot: het kan alle kanten op, als het er maar lekker weer is”, lacht het koppel.

360 graden liefde

De Koepel op het Beursplein leende zich perfect voor deze prachtige dag. De bruiloft van een enthousiast koppel in Friesland. Van Leeuwarden, De Koepel, tot de huwelijksreis en terug: 360 graden liefde.

De Koepel is van oorsprong een kantoorpand, maar werd eenmalig omgevormd tot een trouwlocatie. Wil jij werken op een bijzondere plek in hartje Leeuwarden? Er is nog kantoorruimte beschikbaar!

Deel dit bericht