1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Wonen in Fryslân
  4. De Treffe: ‘Alles wat wonen aantrekkelijk maakt’

De Treffe: ‘Alles wat wonen aantrekkelijk maakt’

Inschrijven
05 februari 2021
Nieuwbouw Wonen in Fryslân

De Treffe: ‘Alles wat wonen aantrekkelijk maakt’

Skoatterwâld in Heerenveen

Aan de noordkant van Skoatterwâld in Heerenveen wordt nieuwbouwplan De Treffe gerealiseerd, een uniek plan voor Noord-Nederland. Er is eerst gekeken naar wat een mens nodig heeft om te wonen en te leven, waarna het plan is ontwikkeld. Op ruim 7 hectare worden 61 woningen gebouwd, met daar omheen veel groen, water, ruimte èn met oog voor biodiversiteit.

“Een bijzonder project waarin toekomstige bewoners langer, gezonder en gelukkiger kunnen leven in een complete wijk”, legt Jeroen Laarman, regiomanager bij Slokker Vastgoed uit. “Wij zeggen wel eens: ‘wie hier straks woont, heeft altijd een vakantiegevoel’”, voegt Gerard van der Duim, directeur bij Lont, toe.

61 Energiezuinige Woningen

Er is veel aandacht besteed aan het beeld-kwaliteitsplan. De 61 energiezuinige woningen: vrijstaande villa’s, vrijstaand geschakelde villa’s, gezinswoningen en levensloopwoningen, komen op 5 eilanden, die verbonden worden door talloze bruggetjes. “Daarmee stimuleren we dat bewoners straks lekker in hun eigen omgeving kunnen wandelen, bewegen en elkaar ontmoeten”, aldus Laarman. “Om die reden creëren we in De Treffe speciale ontmoetingsplaatsen, waar bewoners elkaar kunnen treffen, bijvoorbeeld tijdens feestjes, oud en nieuw of gewoon spontaan. Daarmee wordt de verbinding in de wijk gestimuleerd.”

Uitstraling wijk

In De Treffe komen allerlei typen woningen. Van der Duim:” De differentiatie in het type woningen zal ook een gevarieerd publiek trekken, wat onder andere de sociale verbondenheid van de wijk erg sterk maakt. Mensen kunnen hier woon carrière maken in hun eigen vertrouwde omgeving. Het plan zal zijn waarde in de toekomst gaan bewijzen.”

Ook met de keuze voor het bouwmateriaal is rekening gehouden met de groene – en waterrijke omgeving. “Er wordt gebruik gemaakt van een lichte steen en er komt hout aan de gevels, die de natuurlijke uitstraling bevorderen.”

Om de verbondenheid met de natuur te onderstrepen, krijgt een groot deel van de woningen een vlonder aan het water. “Het water is bij uitstek geschikt voor kinderen om bootje te varen of te vissen”, aldus Laarman.

Meerwaarde

Meerwaarde
Van der Duim en Laarman spreken van een bijzonder project, waarvan ze weten dat dit in de toekomst navolging gaat krijgen. “We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen en wonen in een gezonde en sociale omgeving is daar een belangrijk onderdeel van. In De Treffe laten we zien hoe wonen, verblijven, recreëren en gelukkig leven gecombineerd kan worden. Dat is niet alleen goed voor de toekomstige bewoners, het zal in de toekomst ook meerwaarde voor dit plan opleveren.”

De Treffe gaat in 2 fasen in de verkoop. Fase 1, de eilanden A, B en C, start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021. “Daar streven we naar, maar is wel onder voorbehoud”, zegt Laarman. Bij een succesvolle verkoop volgen eilanden D en E dan ook snel. Het streven is dat er eind 2021 gestart kan worden met de bouw. Wie daar niet op hoeft te wachten zijn de bijen, hun bijenhotel werd eerder dit jaar al geopend.

Binnenkort in de verkoop klik hier om alvast in te schrijven

Deel dit bericht