1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuws
  4. Wonen in Fryslân
  5. Comfortabele appartementen geschikt voor tijdelijke bewoning

Comfortabele appartementen geschikt voor tijdelijke bewoning

10 augustus 2021
Makelaardij Nieuws Wonen in Fryslân

Comfortabele appartementen geschikt voor tijdelijke bewoning

Wie op zoek is naar tijdelijke woonruimte doet er goed aan eens te gaan kijken bij The Capital in Leeuwarden. Een fraai appartementencomplexgelegen nabij het centrum van Leeuwarden, met 17 appartementen die volledig zijn gemeubileerd. “De appartementen zijn van alle gemakken voorzienzodat u de periode tussen de verkoop van uw woning en de bewoning van uw nieuwe woning aangenaam kunt overbruggen”, zegt projectmanager Marleen Tolsma.  

En daarmee zegt ze niets teveel. Een blik in één van de appartementen laat zien dat werkelijk aan alles is gedacht. Ieder appartement is uniek ingericht, maar wel standaard voorzien van luxueuze en modern meubilair tot een was- en droogmachine en van een volledig ingerichte keuken tot een king size bed, met aansluitend op de slaapkamer een en-suite badkamer met inloopdouche. Uiteraard ontbreekt de airconditioning niet, net als een digitale sleuteltoegang en fietsenberging. “We zien het zelf als appartementen met hotelfaciliteiten”, geeft Marleen aan. “Alleen heb je in The Capital veel meer privacy.” 

Met de volledige inrichting alleen zijn we er overigens nog niet. De tijdelijke bewoners hoeven zich ook geen zorgen te maken over de schoonmaak, het opmaken van de bedden en het wassen van bed- en badlinnen. Dat zit allemaal bij de prijs inbegrepen. “Klopt, mensen die ergens tijdelijk gaan wonen, willen we zoveel mogelijk ontzorgen. Daar zijn we met The Capital volgens mij wel in geslaagd.” 

Short Stay

Naast short stay voor mensen die hun woning verkocht hebben en in afwachting zijn van hun nieuwe woning, richt The Capital zich op de zakelijke markt. “Voor werknemers die buiten Friesland afkomstig zijn en hier aan het werk gaan, maar geen woonruimte kunnen vinden, biedt The Capital de oplossing. Dat geldt ook voor expats die vaak voor langere tijd naar ons land komen.” Tenslotte richt The Capital zich op de leisure markt. Toeristen die bijvoorbeeld voor een Citytrip naar Leeuwarden komen of de provincie willen ontdekken, kunnen een appartement boeken in The Capital.  

In de afgelopen periode is daar veelvuldig gebruik van gemaakt. “Onze indruk is dat mensen die hun woning verkopen en tijdelijke woonruimte zoeken, nog niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden in The Capital. Gezien de huidige woningmarkt, waarin ook het vinden van een huurwoning lastig is, biedt The Capital daarom uitkomst.” 

Flexibel

Een appartement in The Capital kan voor maximaal 2 jaar gehuurd worden. “In overleg, bijvoorbeeld met een expat die langer blijft, is drie jaar ook mogelijk. Voor mensen die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte, zijn die termijnen meestal niet aan de orde. Feit is dat het ons niet uitmaakt hoe lang iemand blijft, daar zijn we heel flexibel in.” 

Kortom, The Capital biedt alles wat je als tijdelijke huurder kunt wensen. Kijk voor meer informatie op: www.shortstaythecapital.nl 

We zien het zelf als appartementen met hotelfaciliteiten

Deel dit bericht