1. Home
  2. Hoekstra Magazine
  3. Nieuwbouw
  4. Waterrijke nieuwbouw in Franeker

Waterrijke nieuwbouw in Franeker

18 augustus 2023
Hoekstra Magazine Nieuwbouw

Wonen aan open vaarwater

Burrefeart in de Nieuwe Rietbuurt

Heerlijk wonen aan open vaarwater. Op loopafstand van een prachtig historisch stadscentrum. En dat in een fraaie woning die helemaal klaar is voor een duurzame toekomst. Je vindt het allemaal aan de Burrefeart, onderdeel van de Nieuwe Rietbuurt in Franeker, op dit moment volop in de verkoop. De geheel nieuwe wijk bestaat uit vier schiereilanden, omsloten door water. Hier wordt leven en recreëren tussen ruisende rietpollen en zacht kabbelend water in een ruime tuin werkelijkheid!

In de jonge Alvestêdewyk, vlak bij het centrum van Franeker, verschijnt langzaam maar zeker de wijk Nieuwe Rietbuurt. Het plan telt drieëndertig vrijstaande huizen en twee-onder-een-kapwoningen in diverse ontwerpen. Bijna alle woningen van de Nieuwe Rietbuurt liggen aan open vaarwater. Ze zijn duurzaam, gasloos en energiezuinig. De negen vrijstaande woningen en zestien royale twee-onder-een- kapwoningen zijn ontworpen in de geliefde jarendertigstijl, opvallend door hun grote, in het oog springende dakoverstekken. Naast dit uitgelezen aanbod aan gezinswoningen komen er acht levensloopgeschikte halfvrijstaande woningen. Deze hebben de slaapkamer en badkamer op de begane grond. De afwisseling van woningtypen en kapvormen geeft het straatbeeld een vriendelijk en dorps karakter.

Leven betekent hier: recreëren!

Aan de Burrefeart, gelegen in de Nieuwe Rietbuurt, is letterlijk nog volop ruimte en privacy om heerlijk te leven en te recreëren. Vrijwel alle woningen hebben een tuin aan het water. Nieuwe Rietbuurt is een relatief rustige wijk waar kinderen nog ruimte hebben om buiten te spelen, onder meer in de nabij gelegen speeltuin.

De voorzieningen van Franeker bevinden zich eveneens binnen handbereik. Op slechts een paar minuten fietsen liggen het station en het stadscentrum van de Elfstedenstad. Franeker kent vele gezellige winkelstraatjes, leuke terrasjes en een divers aanbod van restaurants. Ook voor liefhebbers van wandelen, fietsen en watersport is Nieuwe Rietbuurt de ideale uitvalsbasis. In het landelijke gebied rondom Franeker lopen talrijke wandel- en fietspaden.

Wil jij ook zo heerlijk wonen?

Heb je interesse in wonen in een groene en waterrijke omgeving dichtbij centrumvoorzieningen van een stad? Wil jij wonen aan open vaarwater? Dan is Burrefeart in de Nieuwe Rietbuurt in Franeker iets voor jou! Neem contact met ons op of bekijk de verkoopbrochure en de prijslijst op www.nieuwerietbuurt.nl. Hier vind je ook alle informatie over de nog beschikbare woningen.

Deel dit bericht