1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Bram (66) en Helena (61) verruilen hun vrijstaande woning voor een levensloopgeschikte woning in Swingma Parc
26 augustus 2022
Nieuwbouw

Bram (66) en Helena (61) verruilen hun vrijstaande woning voor een levensloopgeschikte woning in Swingma Parc

Onderhoudsarm wonen in Camminghaburen

Ze verruilen straks hun vrijstaande woning in het buurtschap Zuiderburen in Leeuwarden voor een levensloopgeschikte patiowoning op Swingma Parc in de Friese hoofdstad. ‘Als kersverse pensionado’s willen we minder tuin- en woningonderhoud en méér genieten,’ zeggen Bram (66) en Helena (61) van Hulsen.

Sinds anderhalf jaar zijn ze met pensioen. Dat betekent voor Bram en Helena: vaker met de caravan eropuit. Maar bij thuiskomst is het dan altijd een enorme klus om de tuin weer netjes te krijgen. Planten snoeien, onkruid wieden. ‘Ons huis staat op een kavel van bijna 600 vierkante meter.’

Vandaar dat ze op zoek gingen naar een ander huis. Geen appartement, want die stap vonden ze te groot. ‘Wanneer je een heerlijk grote tuin hebt, komt een appartement met een balkon benauwd over, je voelt je opgesloten. We willen wel lekker naar buiten kunnen gaan.’

Patiowoning in Swingmaparc

Hun oog viel op nieuwbouwproject Swingma Parc in de wijk Camminghaburen in Leeuwarden. In een parkachtige omgeving komen daar behalve duurzame en gasloze eengezinswoningen ook levensloopgeschikte woningen, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. En niet onbelangrijk voor Helena en Bram: een onderhoudsarme buitenruimte in de vorm van een patio of een vlonderterras aan het water. ‘Wij hebben voor dat laatste gekozen. We vinden het heel elegante woningen. Zeg maar, een appartement met buitenruimte op de begane grond. En op de verdieping genoeg ruimte voor als de kinderen en kleinkinderen komen logeren, waardoor je toch een stukje privacy hebt.’

Het voelt als thuiskomen. Destijds behoorden Helena en Bram tot de eerste bewoners van Camminghaburen. ‘Onze beide dochters wonen er nog steeds. Het is fijn om straks weer dicht bij de kinderen te wonen. Het is dan maar een klein eindje wandelen erheen. Je woont hier ook op loopafstand van station Camminghaburen. Vandaar ben je met de trein binnen vijf minuten op het centraal station. We gaan graag even de stad in om te lunchen.

Comfortabel wonen in Camminghaburen

In de Leeuwarder wijk Camminghaburen wordt na de zomer gestart met de bouw van levensloopgeschikte koopwoningen, met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Prijzen zijn vanaf €439.000 vrij op naam. Er zijn nog slechts enkele woningen beschikbaar.

Kijk naar de maandlasten van je nieuwe, levensloopgeschikte patiowoning

Interesse in een patiowoning op Swingma Parc? Kijk dan niet alleen naar het prijskaartje, maar ook naar de totale maandlasten inclusief energie en onderhoud. Om je te helpen hebben wij alvast een rekensom gemaakt. Die laat zien dat je, vergeleken met een bestaande woning met gasaansluiting, met een patiowoning op Swingma Parc méér huis voor je geld krijgt.

Benieuwd hoe de rekensom er in jouw geval uitziet?
Benieuwd wat jouw maandlasten straks mogelijk zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Rabobank via 088-722 66 00 of rechtstreeks met de financieel adviseur Erwin Krikke van Rabobank.

Ben je geïnteresseerd in één van de patiowoningen in Swingma Parc? Neem contact op met een van onze nieuwbouwmakelaars of kijk op de website van Swingma Parc.

Deel dit bericht