Alkmaar - De Kooimeer

78 huurappartementen

  1. Home
  2. Alkmaar – De Kooimeer

Alkmaar – De Kooimeer

Albertina Agnesstraat 178 tot en met 266, Alkmaar

Op de plek van voormalig zorgcentrum De Kooimeer aan de Vondelstraat/Albertina Agnesstraat komt een aansprekend woongebouw. Het woongebouw omvat onder andere 78 huurappartementen waarvan circa 35 sociaal (onder de huurtoeslaggrens) en de overige in de vrije sector. Ook zullen er zorgdiensten worden aangeboden en zijn er ontmoetingsruimtes in het gebouw.

In deze huurwoningen in Woongebouw De Kooimeer is het prettig en veilig wonen voor senioren met een (toekomstige) zorgbehoefte. Bewoners wonen hier zelfstandig en kunnen naar behoeven zorg afnemen. Ontmoeten is een belangrijk thema. Hierin wordt voorzien door middel van diverse ontmoetingsruimten en gezamenlijke terrassen. De huurwoningen zijn ingericht op zorg en worden met een ‘zorglabel’ aangeboden. De huurwoningen zijn bestemd voor 55-plussers met een (toekomstige) zorgindicatie van de gemeente.

Stichting De Kooimeer verzorgt de programmering in de ontmoetingsruimtes die in het gebouw komen. Zowel de bewoners als de naburige woningen aan de Louise Henriettestraat 29-77 kunnen hiervan gebruik maken. Hier worden ook activiteiten georganiseerd voor de bewoners.

Woongebouw De Kooimeer is op dit moment in aanbouw. De oplevering staat gepland voor eind 2023. De verhuur start medio 2023. U kun zich alvast aanmelden. Voor meer informatie en het inschrijven kunt u terecht bij www.hurenindekooimeer.nl. Na het inschrijven wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang en ontvangt meer informatie zodra de verhuur daadwerkelijk start.