1. Home
  2. Makelaardij
  3. Nieuwbouw
  4. Open huis Ubuntuplein: levensloopbestendige huurappartementen in Zutphen

Open huis Ubuntuplein

Levensloopbestendige huurappartementen in Zutphen
07 juli 2022
Makelaardij Nieuwbouw

Open huis Ubuntuplein

Levensloopbestendige huurappartementen in Zutphen

Ben je op zoek naar een comfortabele (nieuwbouw) sociale huurwoning, maar wil je tegelijkertijd ook het liefst een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk? Heb je het liefst alle voorzieningen op loop- en fietsafstand, maar houd je ook van een groene omgeving? Dan zijn de woningen binnen het Ubuntuplan misschien iets voor jou!

Zutphen
Aan de rand van de binnenstad van Zutphen wordt op een voormalig industrieterrein een nieuwe stadse buurt ontwikkeld: Noorderhaven. Habion en Vastgoed Zorgsector realiseren in deze wijk het Ubuntuplein. Het Ubuntuplein bestaat uit diverse levensloopbestendige koop- en huurappartementen verdeeld over drie gebouwen die gebouwd zijn rondom de gemeenschappelijke binnentuin.

Groen

Het Ubuntuplein is een kleurrijke oase met fruitbomen en diverse bloemen en planten. In deze oase van rust vergeet je snel dat je in een urbane omgeving woont. Deze groene gedachtegang wordt doorgetrokken door het hele complex. Zo wordt het regenwater opgeslagen in ondergrondse waterkratten, waardoor het water weer geraadpleegd kan worden bij droogte. Ook beschikt ieder appartement over een WTW-unit. Hierbij wordt de warmte of koelte die al in de ruimte aanwezig is hergebruikt. Tot slot beschikt het gebouw over zonnepanelen. ‘Nul op de meter’ is dan ook het doel. Goed voor het milieu, en goed voor jouw portemonnee.

 

Sociale huurwoningen
De sociale huurwoningen variëren van 59m² tot 63 m² en hebben een v.a. huurprijs van € 649,00 per maand. De huurprijs is exclusief € 50,00 servicekosten.

De bewoners zijn actieve senioren (55-plussers) die zich verenigen met één doel: het vormen van een bloeiende, levendige, gevarieerde en zorgzame buurtgemeenschap. In de bewonersgroepen is een deel georiënteerd op de
antroposofische levenswijze. Hierbij speelt innerlijke bewustwording, authenticiteit, intuïtie, verbintenis en verantwoordelijke duurzaamheid een grote rol.

Om hier te mogen wonen moet je lid zijn/worden van de Bewonerscoöperatie Ubuntuplein Zutphen. Met dit lidmaatschap geef je aan dat je niet zomaar een mooie woning wilt, maar dat je samen met de andere bewoners een plezierige woonomgeving wilt realiseren met oog en hart voor elkaar. Als je na een wederzijdse kennismakingsperiode lid bent geworden van de BUZ en er is een appartement beschikbaar dat aan jouw woonwensen voldoet, dan word je voorgedragen aan Hoekstra voor een huur appartement.

De verwachte oplevering van woongemeenschap Ubuntuplein is november 2022. Kijk voor meer informatie over de BUZ, of het aanvragen over het lidmaatschap kun je terecht op www.ubuntuplein.nl

 

Open huizen

Ben je benieuwd naar de woningen en wil je graag onze modelwoning komen bezichtigen? Kom dan langs tijdens één van de opendagen op 15 juli , 29 juli, 12 augustus of 26 augustus van 14:00 tot 16:00 uur aan de Noorderhavenstraat 1 E in Zuthpen.

Deel dit bericht