1. Home
  2. Nieuwbouw
  3. Leeuwarden – Vrije kavels, de Klamp

Vrije kavels, de Klamp

Bekijk bouwnummers

Beschikbaarheid

Nog 1 van de 1 woningen

Beschikbaarheid

Nog 1 van de 1 woningen

Vrije kavels, de Klamp

De Klamp
De Klamp, het vierde buurtschap van De Zuidlanden (na Techum, Goutum Sûd/Jabikswoude en Wiarda), is gelegen in een landelijke omgeving, onder de rook van Leeuwarden nabij Goutum en langs de Wurdumerfeart. Met de Wurdumerfeart, Wergeasterdyk en opvaartje naar de voormalige terp als idyllische dragers van het buurtschap, is De Klamp ontworpen met het karakter van het Friese dorp. Het dorps wonen krijgt niet alleen dankzij de bouwstijl een impuls, ook de vele typische kenmerken zoals een kaatspleintje maken van De Klamp een unieke woonbeleving.

De Klamp bestaat uit twee fases. Er wordt eerst gestart met de verkoop van de eerste fase, gelegen aan de westkant van de Wergeasterdyk.
Naar verwachting start de verkoop van de 2e fase, aan de oostkant van de Wergeasteryk, eind 2018.

Vrije kavels aan het water
In de eerste fase van De Klamp zijn 16 vrije kavels beschikbaar. Deze kavels liggen aan de straten De Skries, It Waarlamke, De Ljurk en De Markol. De kavels zijn gesitueerd aan het open vaarwater van de ‘Klampsterfeart’staan in directe verbinding met de Wurdumerfeart en zijn ruim van opzet. Het grondoppervlak varieert van ca. 465 m² tot in een enkel geval ca. 990 m².

Ligging kavels
De kavels nummers 1 t/m 10 liggen in de zuidoosthoek aan het water. Kavel 11 ligt in de noordwesthoek, is vrijwel vierkant van vorm en grenst aan twee zijden aan het water. De kavels 12 en 13 liggen ook aan vaarwater en hebben zicht op het erf van een voormalige boerderij. Op dit boerenerf worden maximaal vier woningen gebouwd. De kavels 14 en 15 liggen aan het einde van een kort doodlopend straatje en hebben ook zicht op het erf van een voormalige boerderij. Kavel 15 grenst ook aan een bestaand slootje, voormalige opvaart, van het laantje dat de oprijlaan was van de boerderij. Het laantje wordt zoveel mogelijk in stand gehouden als wandelpaadje met karakteristieke beplanting. Kavel 16 ligt aan de andere kant van het laantje, ligt ook aan open vaarwater en is gelegen aan de nieuwe school (IKC) die aan de noordzijde wordt gerealiseerd.. Een brug voor wandelaars en fietser kruist hier het laantje met de sloten.

De kavelprijzen zijn excl. BTW

1 van de fotos

Bouwnummers in de Vrije kavels, de Klamp

De Skries

€ 122.000,-

Leeuwarden

Status: Onder optie